PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 倉鼠籠體積大全(討論優點及缺點) [打印本頁]

作者: matthewleehk    時間: 2008-6-23 09:25:03 PM     標題: 倉鼠籠體積大全(討論優點及缺點)

1.IRIS別墅三層:                        45*31*49 =68355
2.IRIS別墅雙層:                        45*31*37 =51615
3.IRIS別墅單層:                        33*27*31 =27621
4.Pet Home 三層豪華籠:                   40*26*53 =55120
5.Pet Home 雙層豪華籠:                   40*26*40 =41600
6.Pet Home 單層倉鼠籠:                   40*26*26 =27040
7.IRIS三層水晶籠:                     31*29*72 =64728
8.IRIS雙層水晶籠:                     31*29*47 =42253
9.IRIS單層水晶籠:                     29*29*24 =16047
10.IRIS水晶桌面籠:                   50*31*31 =48050
11.IRIS雙層倉鼠樂園:                38*24*29 =26448
12.哈姆太郎屋形籠:                   32*25*36 =28800
13.MR馬卡小號球籠:                  31*27*30 =25110
14.馬卡Marukan滾球互動籠:        50*27*35 =47250
15.MR馬卡鼠穴籠:                     31*27*30 =25110
16.WILD雙層倉鼠百變遊樂場:      51*28*41 =58548
17.WILD高身倉鼠籠:                  51*28*28 =39984
18.WILD矮身倉鼠籠:                  51*28*23 =32844
19.WILD豪華倉鼠籠:                  51*28*28 =39984
20.WILD轉輪樂園:                     39*35*43 =40745
21.AB滑梯籠:                            31*24*21 =15624
22.ALEX歡樂小森林倉鼠籠:          24*18*30 =12960
23.哈姆太郎探險樂園:                 29*24*42 =29232
24.AB相親倉鼠籠:                      40*30*28 =33600
25.Minibaby手提倉鼠籠:              34*21*25 =17850
26.Happyland手提倉鼠籠:           33*20*23 =15180
27.波爾Boer手提倉鼠籠:             32*26*28 =23296
28.鼠鼠小民宿:                          32*20*18 =11520
29.仿AB滑梯籠:                         28*19*23 =12236
30.大號達洋籠:                          26*20*26 =13520
31.哈根HAGEN非洲系列倉鼠籠:    41*26*26 =27716
32.hamsvill豪華三層籠:                51*28*28 =39984
33.NPF水晶果凍倉鼠籠:               40*30*27 =32400
(圖中編號對應下列序號   長*寬*高 =體積   單位:cm)

附件: l_9cb44a81dec00e0bd2948907a459992b.jpg (2008-10-12 06:10:36 PM, 106.99 KB) / 下載次數 927
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4OHxhMzk4NzQxMXwxNzE1MDk5OTMyfDB8MA%3D%3D
作者: 檸啡    時間: 2008-6-23 09:28:46 PM

你真好,POST埋依度,同多D愛鼠之友分享:010:
我自己用緊16,1樣樣同色的:073:
作者: sodmichelle    時間: 2008-6-23 09:42:04 PM

冇我果個... (MR-320) 43.5 x 33.5 x 31 cm
優點: 大細都okay, 夠硬淨, 清潔都好方便:021:
缺點: 唸唔到... 嗯... 我唸係我仲嫌唔夠大掛...:013:

其實我覺得用玻璃缸都好好ga, 又靚喎, 不過最衰係重~~:014:

作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-6-23 10:09:43 PM

玻璃的話~會唔會不及鉄籠通風?@@

我的籠不是自己買的~是接手時一拼連鼠給我的
不過其他的沖涼粉和糧~轉輪都已經放在一旁不用
寧願自己再買@@
不知唯唯正在用的籠...用幾錢呢@@

優點:清洗還算方便∼∼@@(其實未用過其他籠@@)
缺點:樓梯過長和二樓的架...有大大的隙縫∼可能會令鼠鼠骨折

對了~~想找籠的相片時~~

重看以前拍的影片(06年年尾拍的)
不過質素頗差......看得到的就看吧~XD
http://www.youtube.com/watch?v=gzmCe0doE3E
這是單摃”鼠”手^^

補充:牠最厲害的不是沿籠邊爬~而是中空那種~就算遊樂場的玩的"馬騮杆"那樣....

http://www.youtube.com/watch?v=gzmCe0doE3E
補充:其實這是因為牠以為我又想跟牠拍照~要知道k700i拍照很太聲的

因為牠一直以為我在捕捉鏡頭而閃來閃去~殊不知人類有攝影的技術~XD

作者: ice81    時間: 2008-6-23 10:11:07 PM

我用14&22=]
14個個清潔難d 不過鼠鼠勁鐘意跑個波波
22個個我用大一size 係小露寶用緊
清潔方便 同埋小露寶size細 用呢個剛剛好XD
作者: 檸啡    時間: 2008-6-23 10:23:59 PM

16果個大大個真係幾好用,我超中意個寵:020:
作者: andy616    時間: 2008-6-24 12:25:45 AM

我都用緊16果個..不過買果時..個售貨員話個通道上面果度係比隻倉鼠訓..但係我隻拖肥糖(小紫王)佢從來無訓過上面:063:
次次都係下面訓.....搞到上面唔知點好咁..想加野又加唔到~_~
作者: wesky    時間: 2008-6-24 12:27:31 AM

你係上面加返間屋仔, 鋪少少墊料俾佢
佢可能會走上去訓~~^^
作者: andy616    時間: 2008-6-24 12:30:45 AM

其實睇返實物既話....好難放間屋仔係上面....其實上面好高度好矮的~_~...所以我都只係放墊料上去....翜就得閒走上去......不過佢又幾鍾意坐係個出口果度發呆.......
作者: 檸啡    時間: 2008-6-24 12:33:34 AM

原帖由 andy616 於 2008-6-24 12:25 AM 發表
我都用緊16果個..不過買果時..個售貨員話個通道上面果度係比隻倉鼠訓..但係我隻拖肥糖(小紫王)佢從來無訓過上面:063:
次次都係下面訓.....搞到上面唔知點好咁..想加野又加唔到~_~

佢地上面下面都好中意訓..:073:
作者: andy616    時間: 2008-6-24 12:36:13 AM

點樣可以令佢鍾意訓上面?我依家放左兩張紙巾比佢.....佢將果兩張野變成一團野...然後成日係果度訓....同埋可能我訓得好多木糠...佢會鑽得好入先訓..然後再抓D紙巾係上面....然後訓教:073:
作者: wesky    時間: 2008-6-24 12:47:59 AM

試下收埋少少野食係上層~~ ^^
作者: 檸啡    時間: 2008-6-24 12:49:43 AM

我係木糠+綿花+紙巾~~
所以好軟綿綿的~佢地好中意整做綿花窩黎訓教:073:
作者: andy616    時間: 2008-6-24 12:51:59 AM

我因為岩岩養..唔知要買咩好....所以今個星期三出PXT CENTER買無味木糠同埋食糧.....順便買埋棉花果D...好多野買XD
作者: chris389    時間: 2008-6-24 03:37:08 AM

原帖由 sodmichelle 於 2008-6-23 09:42 PM 發表
冇我果個... (MR-320) 43.5 x 33.5 x 31 cm
優點: 大細都okay, 夠硬淨, 清潔都好方便:021:
缺點: 唸唔到... 嗯... 我唸係我仲嫌唔夠大掛...:013:

http://i41.photobucket.com/albums/e274/sodmichelle/DSC06467 ...

我都係用e個龍...e家有隻女好似有左咁.....遲下可能買個第1個個龍.....再之後可能買個glass缸養熊仔鼠@"@
作者: bean    時間: 2008-6-24 03:02:09 PM

覺得5同6 ge實用面積最多,
鼠鼠活動空間比較多,
我都打算遲d買呢個籠比鼠鼠:014:
作者: 檸啡    時間: 2008-6-24 03:06:30 PM

我聽日會買籠返黎,但就唔知係25,26定27...
不過係鼠友轉讓的~平好多:023:

附件: mystuff.jpg (2008-6-24 03:08:57 PM, 8.29 KB) / 下載次數 142
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=ODA1fGY4NDRkNzllfDE3MTUwOTk5MzJ8MHww
作者: bean    時間: 2008-6-24 03:11:32 PM     標題: 回復 17# 的帖子

呢個籠都幾好用,
清理又方便
不過,佢個缺點就係面積不大,:024:
作者: 檸啡    時間: 2008-6-24 03:18:53 PM

原帖由 bean 於 2008-6-24 03:11 PM 發表
呢個籠都幾好用,
清理又方便
不過,佢個缺點就係面積不大,:024:

唔緊要~依個籠係為我未來領養既小紫王而買的~
個主人有1男1女~所以我只領養1隻~
因為不想搞出鼠命來啊...
所以養1隻唔會唔夠空間俾佢~
但依家都要等小紫主人回覆~~:020:

作者: 小藍:]    時間: 2008-6-24 11:44:12 PM

我用21架'
買個時鍾意佢係粉紅色-v-'
依加先覺得太細-_-唉'
作者: 檸啡    時間: 2008-6-25 12:10:18 AM

原帖由 小藍:] 於 2008-6-24 11:44 PM 發表
我用21架'
買個時鍾意佢係粉紅色-v-'
依加先覺得太細-_-唉'

我原本都想買...
後來知道太細過...
好在冇衝動到去買返黎...
(因係有鼠友出讓的~)
最後等到依個...
又平又抵~諗起都開心:023:
作者: andy616    時間: 2008-6-26 12:46:16 AM

今日有個新發現.....我用緊既係16號既籠..個籠有一個管可以去左邊上面果度飲水既..點知我隻拖肥糖做左爬山高手...唔行管.反而爬身邊既鐵架上去.....好勁:068:
作者: wesky    時間: 2008-6-26 12:50:42 AM

原來拖肥糖係爬山高手啊~~ :027:
做多D運動夠健康~~ :010:
作者: andy616    時間: 2008-6-26 01:06:15 AM

原帖由 wesky 於 2008-6-26 12:50 AM 發表
原來拖肥糖係爬山高手啊~~ :027:
做多D運動夠健康~~ :010:

但係我見佢唔多鍾意玩轉轉...轉得果兩下就閃人-:063:
作者: YAMYAM    時間: 2008-6-26 03:29:21 AM

我用緊mr-320
我覺得呢個籠真係好好用,冇得彈:073:
缺點就係個價錢太海鮮啦,我買第一個果時明明先22x,過左一個月之後要成28x:067:
作者: andy616    時間: 2008-6-26 12:07:36 PM

原帖由 YAMYAM 於 2008-6-26 03:29 AM 發表
我用緊mr-320
我覺得呢個籠真係好好用,冇得彈:073:
缺點就係個價錢太海鮮啦,我買第一個果時明明先22x,過左一個月之後要成28x:067:

有無相..想知係咩樣
作者: sodmichelle    時間: 2008-6-26 01:32:58 PM

原帖由 andy616 於 2008-6-26 12:07 PM 發表

有無相..想知係咩樣

咪就係我依個囉~~

作者: bean    時間: 2008-6-27 03:24:00 PM

呢度有冇人用4同5 ga
這兩個籠好用嗎,
同埋這兩個籠係清理方面點,
大約要過幾日就要清潔個籠,
同埋清潔這個籠時,
會吾會覺得好痳煩:017:

其實係因為小弟即將會買這個雙層豪華籠,
即係這帖的5號籠,所以小弟想問問各網友的意見:014:

作者: 檸啡    時間: 2008-6-27 05:51:56 PM

原帖由 andy616 於 2008-6-26 12:46 AM 發表
今日有個新發現.....我用緊既係16號既籠..個籠有一個管可以去左邊上面果度飲水既..點知我隻拖肥糖做左爬山高手...唔行管.反而爬身邊既鐵架上去.....好勁:068:

我既肥仔也會這樣的...
佢又想8掛望住我..又想上上面...
於是便爬上去:014:
但有時佢會好搞笑地...由上面跳落黎.....
懶到咁....定係話佢百厭好呢...:073:
作者: andy616    時間: 2008-6-28 12:43:39 AM

原帖由 檸啡 於 2008-6-27 05:51 PM 發表

我既肥仔也會這樣的...
佢又想8掛望住我..又想上上面...
於是便爬上去:014:
但有時佢會好搞笑地...由上面跳落黎.....
懶到咁....定係話佢百厭好呢...:073:

如果係我見到咁既情況..我一定笑餐死....我第一次見佢爬上去..己經覺得好搞野....因為佢真係好懶:073:
作者: 甜品糕    時間: 2008-6-28 08:11:56 PM

我用緊4呢(三層籠)

好處:夠大, 好多可發展空間~嘻~同埋有隧道玩:070:

唔好處:個轉轉唔好, 砌隊道都要幾大力~
同埋佢個籠分左好多塊, 斥黎洗比較麻煩:056:
作者: 檸啡    時間: 2008-6-29 12:32:55 AM

:073: 所以我都係覺得16又大又方便
作者: bean    時間: 2008-6-29 11:51:45 AM     標題: 回復 31# 的帖子

個轉轉一定要換的,因為我見鼠鼠跑個時好似好辛苦咁,
講到洗個方面.都吾知點算好了,
而家的洗籠時間從1小時已增加到2小時了:008:
作者: abc_ooo    時間: 2008-7-6 08:19:04 PM

我之前用16,,
旦系爛左/.\
我想買多個..
你地系邊買咖??
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-9 10:03:51 PM

要是大家看到新款的籠,而列圖是沒有的話∼
記得影相貼上來
分析利弊~~分享一下啊^^

作者: tata_123    時間: 2008-7-12 11:21:55 AM

我想知D籠既價錢:057:
大家覺得好用嗰D貴不貴呢?
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-12 09:23:00 PM

我在荃灣看到都是百幾蚊

已經有膠面兩層(有隧道的)了^^

要是兩層鉄籠的話~~會比較便宜@@

不過都要看牌子和附加用具的品質如何啦^^
作者: 檸啡    時間: 2008-7-12 09:33:17 PM

原帖由 abc_ooo 於 2008-7-6 08:19 PM 發表
我之前用16,,
旦系爛左/.\
我想買多個..
你地系邊買咖??

你去睇物品轉讓
個籠用左1個月都冇,賣$100~抵到暈~_~
不過要快喇~唔知賣左未
作者: tata_123    時間: 2008-7-13 08:24:01 PM

我嗰個好似22的,
不過間屋仔不突出黎的.:078:
作者: amyluilui    時間: 2008-7-15 06:33:02 PM

what do you think about PIC.16
作者: 檸啡    時間: 2008-7-15 06:51:26 PM

原帖由 amyluilui 於 2008-7-15 06:33 PM 發表
what do you think about PIC.16

http://zizi-land.info/thread-1472-1-1.html
作者: 甜品糕    時間: 2008-7-19 03:17:15 AM

睇完21跟住睇29, 突然覺得29個名好好笑XD
如果想買唔知點分...XD
作者: hin63732127    時間: 2008-7-19 03:44:01 AM

我用21:053: :053: :053:
作者: nutsz    時間: 2008-7-23 05:16:37 PM

我最近換左個圖中17WILD高身倉鼠籠:     51*28*28 =39984

但係我唔係好清楚應該上面個盒仔放D咩好- -

用WILD O既鼠友 通常會放咩?
作者: tsac_ever    時間: 2008-7-23 10:56:02 PM

我用ab雙子籠~
都幾大~洗都幾方便~~~~:055:
作者: 天蠍座小公主    時間: 2008-8-11 05:44:59 AM

我用緊13、21同30~
得得21最好用~
作者: stephen28    時間: 2008-8-15 09:20:57 PM

原帖由 bean 於 27-6-2008 03:24 PM 發表
呢度有冇人用4同5 ga
這兩個籠好用嗎,
同埋這兩個籠係清理方面點,
大約要過幾日就要清潔個籠,
同埋清潔這個籠時,
會吾會覺得好痳煩:017:

其實係因為小弟即將會買這個雙層豪華籠,
即係這帖的5號籠,所以小弟 ...

我之前用呢兩個...
系就系好大,,,但系清潔好難!!!
作者: Tommy123    時間: 2008-8-24 09:46:41 PM

17.WILD高身倉鼠籠    24.AB相親倉鼠籠    重有一個 ALEX 籠 .

AB 籠有 2 個 , WILD 籠 1 個 , ALEX 籠 2 個 .

AB 籠最方便 , 無咩缺點 .         WILD 就都方便 , 不過拆得多易爛             ALEX 都無咩缺點既
作者: heartbeat    時間: 2008-9-14 05:30:33 PM

原帖由 andy616 於 2008-6-26 12:46 AM 發表

我家2只小鼠都係, 上就爬鐵支, 落就跳落黎~
作者: 【細賢】    時間: 2008-10-12 05:20:44 PM

張圖死左呀嗚嗚><"""""""""""
作者: wesky    時間: 2008-10-12 06:11:53 PM

已更新圖片
作者: sportkit    時間: 2008-11-9 08:48:57 PM

我用緊18同27果兩個, 在金魚街買$128同$80

no.18 優點:
1. 原裝配件都好正! 個靜音轉轉同水樽都係貴野!
2. 可以接駁管, 廁所等等(要另買)
3. 個籠其實好大, 4隻鼠都夠用, 不過依家住2隻
4. 有閣樓, 可以比佢地爬上爬落

no.18 缺點:
1. d 鼠鼠都唔係成日上閣樓
2. 冇手把
3. 接駁既野易裝難拆

no.18 整體: 物超所值, 正!!

no.27 優點:
1. 有手把
2. 可以接駁管, 廁所等等(要另買)
3. 接駁位好, d 野易裝易拆

no.27 缺點:
1. 太高
2. 原裝送埋個轉輪,水樽,食物兜都係cheap雞野
3. 細, 住2隻都好逼下, 駁多間屋仔先好少少

no.27 整體: 好麻麻, 買多個no.18 好過 ..
作者: sportkit    時間: 2008-11-9 09:05:25 PM

原帖由 nutsz 於 2008-7-23 05:16 PM 發表
我最近換左個圖中17WILD高身倉鼠籠:     51*28*28 =39984

但係我唔係好清楚應該上面個盒仔放D咩好- -

用WILD O既鼠友 通常會放咩?

我用緊18, 真係幾中意呢個籠!
我就咁放少少木槺同放個廁紙筒比佢地捐下咁囉 ..
其實放唔到好多野, 個閣樓都係志在比佢地爬高爬低咁,
我有諗過食物兜淨係在閣樓,
等佢地食野要爬上去, 郁動下,
但最後都係唔忍心
作者: winifride    時間: 2008-11-20 07:00:32 PM

SOR
我用左你個圖
作者: 呀夢    時間: 2008-11-21 12:23:39 AM

我既係28..完全一樣..
色都係..!!
優點:我覺得真係幾好架..簡單方便..
因為係天芝板開架...所以清潔好方便..
只需15分鍾!!
缺點:空間唔夠大..放唔到好多野

作者: ╭牙恆╯    時間: 2008-11-24 07:14:09 PM

我用30果個
我覺得.....太細,放少少野都冇位
作者: mickeyy    時間: 2008-12-2 08:41:33 PM

比我睇睇喔...我都想買番個倉鼠籠
謝謝分享!!!
作者: chak    時間: 2009-1-5 05:21:21 PM

no. 10 個個iris籠好靚ar!!! 大家知唔知邊度有得賣?how much?
好似唔多見有咁~
作者: ★BN★    時間: 2009-1-6 05:13:16 PM

我用緊MR-320
即第一頁, 招財媽那一個...
價錢:288
優點:方便洗, 大
缺點: 重
整體:全部都很好, 重量除外, 佢個籠本身已經重, 加埋D野就超重!!

有很多人在網上不同的論壇上打"不要在youtube搜索LATUALATUKA"你們可知道LATUALATUKA的意思是什麼嗎?
有一個有關LATUALATUKA的信息內容大概如下:
於一九四五年,一位非藉少女名KatuLataKulu,乘坐一艘灰色小船由非洲漂遊到美國,一位神秘男人殺死了她,而且在背脊割了"LATUALATUKA"幾個字母。一星期後,這消息傳到亞洲。現在,你已看完這篇訊息,她會在一星期後飄到家中奪取你最重要的家人性命。現在你已看完這篇訊息, 她會在一星期後飄到你家中奪取你最重要的家人性命。解咒方法只有完成以下指示:將此訊息貼在其他三個留言版的回應內。

作者: :)`    時間: 2009-1-13 05:12:54 PM

我用過21 *
不過我可能無俾磨牙石俾倉鼠磨牙!!
搞到佢咬爛左上層D膠走左><

優點: 面積大
缺點:上層擺唔到野
作者: helen622    時間: 2009-2-12 10:20:45 PM

thx.............................
作者: bruce.lee    時間: 2009-4-16 03:20:21 AM

thanks a lot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 0772    時間: 2009-4-29 07:30:48 PM

我用30號戈個.

嗯...

價錢係平.

但係好細-333-.

擺左個千秋就冇乜位啦.
作者: gigi1126    時間: 2009-6-12 06:13:29 PM

作者: FATO_W    時間: 2009-6-12 07:52:21 PM

我用緊14同22
14夠大而且清潔都幾方便
多d位比佢地走動放完間屋企仲有好多位
不過佢個個可以拆出黎既轉轉波幾重
放一隻鼠係入面擺地下行可能會唔夠力推郁
唔多好 只可以係籠度玩
22細d不過送個d野都ok
清潔唔難又易拆
作者: Cwopqa    時間: 2009-6-14 05:38:01 PM

我用緊13號籠...個人認為唔係幾夠大...:013:
作者: 0772    時間: 2009-6-29 01:22:49 AM

換左籠啦;p`

用左16戈個xd.`

幾大牙=]

擺左個千秋同竹筒有位牙=]

我係戈個天台擺左虎仔屋都岩岩好牙.

我覺得個2樓再大d就好啦.
作者: chaucahu123    時間: 2009-6-30 06:22:14 PM

我用緊13果個!!:066:
我想要15果個!!:039:
作者: 嫣嫣;)    時間: 2009-7-3 03:40:48 PM

有冇人用11??
好想要~:039:
作者: 0772    時間: 2009-7-3 09:42:19 PM

有冇人用11??
好想要~:039:
嫣嫣;) 發表於 2009-7-3 03:40 PM

11 2手價都成800幾-,-
作者: MAGGIE625    時間: 2009-7-4 03:02:08 PM

11..... http://www.monday.com.tw/gdsale/gdsale.asp?gdid=343757#
TWD 1190~
都ok wor
作者: cycheung1234    時間: 2009-7-25 10:02:52 PM

有無人知道16 果個龍係邊到買到呢?
作者: 55699win    時間: 2009-8-9 12:42:35 PM

10個個好可愛:053: :053: :053:
作者: 0772    時間: 2009-8-9 12:57:47 PM

有無人知道16 果個龍係邊到買到呢?
cycheung1234 發表於 2009-7-25 10:02 PM

I xxxx rabbit最後1個都比我買左v___v;;
係多x龍有得賣,200蚊.
作者: 0772    時間: 2009-8-9 12:59:44 PM

11..... http://www.monday.com.tw/gdsale/gdsale.asp?gdid=343757#
TWD 1190~
都ok wor
MAGGIE625 發表於 2009-7-4 03:02 PM

即係300幾hkd.
重有運費未計-__-;;
作者: 嫣嫣;)    時間: 2009-8-9 12:59:57 PM

4好定16好???!!!v333333v
作者: 55699win    時間: 2009-8-12 06:27:52 PM

呢個「IRIS水晶桌面籠」在那裡買:050::050::050:
仲有「IRIS雙層水晶籠、WILD轉輪樂園」在那裡買:050::050::050:
作者: 55699win    時間: 2009-8-13 08:40:02 PM

1.IRIS別墅三層:                        45*31*49 =68355
2.IRIS別墅雙層:                        45*31*37 =51615
3.IRIS別墅單層:                        33*27*31 =27621
4.Pet Home 三層豪華籠:   ...
matthewleehk 發表於 2008-6-23 09:25 PM

呢個「IRIS水晶桌面籠」在那裡買:020: :020: :020:
作者: 蠢豬敏    時間: 2010-2-15 12:08:11 AM

係邊可以買到1,2,12呢??
作者: asd26900200    時間: 2010-2-15 01:18:17 AM

係邊可以買到1,2,12呢??
蠢豬敏 發表於 2010-2-15 12:08 AM
呢個「IRIS水晶桌面籠」在那裡買:020: :020: :020:
55699win 發表於 2009-8-13 08:40 PM

你可以在淘寶網訂的
http://www.taobao.com/index_global.php

在旺角金魚街q兔有得賣
但可能冇黃黃橙橙果d色
作者: hochun999    時間: 2010-3-17 01:20:27 PM

依家用緊4-.-想買20比倉鼠鼠玩下-v-
作者: Y0611    時間: 2010-10-30 09:09:05 PM

我係用18架`
我覺得0K,,不過如果鼠鼠腳傷就5好比佢上機頂盒
我仲有用2個ALEX,,不過呢到無T^T

作者: charinemarie    時間: 2011-9-4 07:48:53 PM

我從前都會用2層籠俾我家鼠鼠...但係成日見佢d屎屎zip左係第2層d"啦"位

就覺得好難清潔...

我覺得用單層籠好d, 最好係上面開口的, 因為前面開口的很難拎鼠鼠出來...

同埋我會係裡面加一條木橋

橋底鼠鼠會當屋企, 橋面就好似多左層咁, 鼠鼠都好開心
作者: 小賢者R    時間: 2012-9-20 11:44:10 PM

好想買 NPF 水晶果凍倉鼠籠 ><
作者: fluffy    時間: 2012-10-19 11:15:09 PM

22.ALEX歡樂小森林倉鼠籠:          24*18*30 =12960

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2