請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

wesky 2008-7-18 07:01:03 PM
我要糖糖既大頭相~ :020:
cymau 2008-7-18 06:50:52 PM

我要做~

兔兔名字:糖糖
兔兔性別:女
兔兔生日:13/3
兔兔品種:貓貓兔
兔兔介紹:無
:053:
jj08 2008-7-16 03:53:39 PM
兔兔名字:Bobo (女)
兔兔生日:4月27日
兔兔品種:賓尼兔
兔兔介紹:八卦,為食
cyrus364 2008-7-16 01:27:36 AM
兔兔名字:拉比
兔兔性別:仔
兔兔生日:5月23日
兔兔品種:賓尼
兔兔介紹:無視主人.....:022: 好鐘意食零食,周圍跳,活潑(=好曳曳.....),好彩地唔會亂咬野:012:

Doughnut 2008-7-14 01:02:28 PM
兔兔名字: Doughnut
兔兔性別: 男
兔兔生日: 1-2-2008
兔兔品種: 賓尼兔
兔兔介紹: 一隻好有性格, 好有冒險精神, 好食極都唔飽

karen195 2008-7-13 01:35:58 PM
karen195的豆豆加入
男子兔兔(desex左了)
混種侏儒兔
在兔協領養

很為食,只要聽到膠袋聲,見到人食野,都問人攞
最鐘意畀麻煩我,話極唔聽的,鐘意跳去高地方,探險

迷路小貓咪 2008-7-12 07:35:17 PM
名字:小黑~:但要叫佢次先得 但叫佢傻仔馬上認人:053:

歲數:2歲 前主人話

係店到見到佢相~以經捉住我心~本來不打算養多隻~
太可愛了~到領養時 才知道他是男(相說他是女~仲改左女仔名= =)

但男女也可我也不介意:023: 都要絕育呢~

會跟住人4圍行~因太細隻幾次差d踢到佢~

雖然2歲但身型得3~4個月到咁大隻~因前主人冇比a/w草 糧也是沒營養~

當初唔識食草添....

呢家位置係床尾,到我差唔多訓佢就會去床頭~同我一齊訓.到尿尿個時會自己跳下床再去自己個籠尿尿:023:

呢家生病呢.但好左好多.前影相都閉眼 or半開 呢家做post 比我影添:023:

佢做完美容 呢家生左d 毛出黎~唔鐘意比人抱呢~但任摸~大腿上也可~

PS.大家幫兔子梳毛要用專用梳丫~因我抱小黑回來~足足梳左個幾鐘~都係死毛
    所以小黑以前得過皮膚病呢~在領佢個日~一抱就好多(頭皮!?!?!?)
    前主人話有同佢梳毛~(相信係人類梳:022: )同有同佢cut毛(相信係自己cut:022
    到一星期到就拉佢入美容~搞左多耐~所以最好都係學左先同兔兔搞以上既野唷

jennytyy 2008-7-12 04:41:32 PM
jobe都係咁呀~:034:
kawai0202 2008-7-12 04:31:13 PM
原帖由 光之天使 於 2008-7-11 10:06 PM 發表

你每次開餐之前都叫下佢個名~
平時得閒就拎幾粒糧引下佢~一邊叫佢個名
佢跑埋黎食果陣就要摸下佢獎勵下佢(幾乎所有兔兔都好鍾意人幫佢按摩)
~記得要一邊叫多幾聲~

我初初就係咁樣同total練習~
依家唔駛糧 ...

開飯個時..佢唔會第一時間有過黎,叫佢都唔SHOW我
拎比佢又走佬,,我走開左先去食
jennytyy 2008-7-12 03:43:20 PM
等我都為Jobe加入先~

兔兔名字: Jobe
兔兔性別: 男
兔兔生日: 2007年11月11日
兔兔品種: 混種侏儒兔
兔兔介紹: 鍾意周圍走同企起身

光之天使)) 2008-7-11 10:06:59 PM
原帖由 kawai0202 於 2008-7-11 01:26 PM 發表
兔兔名字:豆豆
兔兔生日:08年6月28日買回家
兔兔介紹:好細膽,好鐘意定形,又好鐘意跳上跳落,成日跌親(成日都擔心死我:011: )....最衰佢重未識聽自己個NAMENAME(唔知係唔係扮聽唔到:0 ...

你每次開餐之前都叫下佢個名~
平時得閒就拎幾粒糧引下佢~一邊叫佢個名
佢跑埋黎食果陣就要摸下佢獎勵下佢(幾乎所有兔兔都好鍾意人幫佢按摩)
~記得要一邊叫多幾聲~

我初初就係咁樣同total練習~
依家唔駛糧叫佢都會埋黎(因為佢過到黎會有佢最鍾意既按摩)
kawai0202 2008-7-11 01:26:37 PM
兔兔名字:豆豆
兔兔生日:08年6月28日買回家
兔兔介紹:好細膽,好鐘意定形,又好鐘意跳上跳落,成日跌親(成日都擔心死我:011: )....最衰佢重未識聽自己個NAMENAME(唔知係唔係扮聽唔到:043: )

makmak 2008-7-10 11:55:24 PM
兔兔名字: 小怪
兔兔性別: 女
兔兔生日: 11月25日
兔兔品種: 荷蘭安哥拉
兔兔介紹: 超有性格, 唔係咩都食, 唔鍾意食o既野, 聞都唔聞. 鍾意起後腳...仲好勁!!有時都好嗲...爬係個籠邊要我摸佢~~~嘻!

y1pM2pQgYiqjVXujXQVT9wM4YPxym_mPpPGIdKFNBXbl2LsNCX9YFncgl7oBRKQ6T1MgfCHAfQIEAk.jpg (26.47 KB, 下載次數: 75)

y1pM2pQgYiqjVXujXQVT9wM4YPxym_mPpPGIdKFNBXbl2LsNCX9YFncgl7oBRKQ6T1MgfCHAfQIEAk.jpg

y1poxDnCJ_pdNtkbaH7cyIYXTOxwcvlyX2YU8MiM70r-Bf0MSgsSXyQ-Ho4n55pTLosKU31ym9G4Hw.jpg (27.17 KB, 下載次數: 88)

y1poxDnCJ_pdNtkbaH7cyIYXTOxwcvlyX2YU8MiM70r-Bf0MSgsSXyQ-Ho4n55pTLosKU31ym9G4Hw.jpg

y1pOsb_ZncO3N3HtIcoqsBlkwVmbeJAi8kz-0QfJCeOWv37IOMPc-X7h_-bgnWvmcCZ.jpg (28.4 KB, 下載次數: 96)

y1pOsb_ZncO3N3HtIcoqsBlkwVmbeJAi8kz-0QfJCeOWv37IOMPc-X7h_-bgnWvmcCZ.jpg

kwaikwai 2008-7-9 08:52:12 PM
我通常唔會比呢個機會佢~~ :031:
因為didi 試過入左去之後係咁咬電線....
搞到跳制....

嚇得我~當時幾驚電死左佢......... :027:
光之天使)) 2008-7-9 02:33:23 PM
total都很喜歡沙化底...(我家沙化是沙化床,中空的,下面可以放一些東西,但很多塵...)
我已經盡力將所有隙縫封上,
在金魚街買了些格仔板,用索帶封上,
現在total已經進不去了:040:

快速發帖