請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

波丸媽 2008-7-9 02:21:55 PM
哈哈~~係呀, 波波都好鍾意走入沙發底......搞到成頭都係蜘蛛網...........:069:
光之天使)) 2008-7-9 02:10:09 PM

回復 211# 的帖子

total既哥哥係混色既賓尼兔,不過差不多七年前已經去左彩虹橋~
帶total回家的時候,寵物店店長說純色賓尼兔比較少有,
所以就選了牠帶回家了,本來我想要眼睛黑黑的兔子(因為好像比較可愛),
但後來看見total的藍眼睛,加上純白的身體,覺得很特別(好像外國人:059: )

不過....現在牠的毛已經不像當初雪白(因為牠總走到我打掃不到的地方去...):077:

anyway, 多多指教~:073:
kwaikwai 2008-7-9 01:06:03 PM
哈哈哈~~
我也見過多多先生呢~~~

除左顏色唔同之外~其他都好似~~
不過多多先生應該比didi的體型還有大呢~~~ :021:
好可愛~~~haha
波丸媽 2008-7-9 12:10:57 PM

回復 207# 的帖子

嘩嘩~~
好厲害既老先生

你同多多先生有d似呀
大家都係家兔
而且多多先生6歲啦

歡迎你啊^^
波丸媽 2008-7-9 12:08:46 PM
白色兔兔啊........
好可愛..........
我有2隻混色既女,好想有純色..........呵呵呵

歡迎你啊^^
光之天使)) 2008-7-9 11:51:22 AM
兔兔名字: Total
兔兔性別: 女仔
兔兔生日: 5月22日帶回家,當時大概三個月,就當是2月22吧
兔兔品種: 賓尼兔
兔兔介紹: total其實挺乖巧的,牠最喜歡在家四處躺,叫牠的名字就會好奇的跑過來,一為牠按摩就會躺在地上,
         最好笑的是,平日我會放牠出來籠外吃早晚餐,很多時牠只吃到一半,就會走到我房間躺著休息,
         當你以為牠是不吃的時候,牠又會跑回來吃了~

kwaikwai 2008-7-8 11:57:42 PM
唔係唔係~~
我誇張左啦~ :054:

佢而家只係可以食草, 食菜, 同草粉~
不過佢唔多肯食草...因為d牙仔整痛佢.....
其他零食同水果都唔食得....
好慘呢~~~而家我地食橙佢都冇得食~
成日望住我地~~用水汪汪既眼睛望我地~ :020:
爹爹就頂唔住咁比左d佢食...比我罵左一餐~ :019:
wesky 2008-7-8 11:02:34 PM
好可愛啊~~ ^^  歡迎你啊~~
乜都唔食得  咁 didi 食乜啊~:046:
kwaikwai 2008-7-8 10:54:32 PM
大家好~
雖然養左仔仔好多年~但係岩岩先加入呢個大家庭~
多多指教~~~^^

兔兔名字: didi
兔兔性別: 男孩子
兔兔生日: 嗯..呢個唔知~因為係朋友o係公園見到佢帶佢返屋企比我的~
                  不過之前問過醫生~計計下..而家應該7歲啦~ :053:
兔兔品種: 家兔
兔兔介紹: 最自豪既係冇教過佢都識自己去廁所~:057:
                  為食鬼~不過而家佢老lu~牙仔有問題~所以乜都唔食得~
                  愈大愈嗲~勁可愛~ :023:

SheR_bb 2008-7-7 01:40:03 PM
哈哈~多謝大家~
我好鐘意佢趴係度,
因為佢訓係心口度俾我地摸完頭仔,
舒服到貼哂
所以望落肥d喇~
nhm 2008-7-7 04:16:18 AM
原帖由 SheR_bb 於 2008-6-29 23:40 發表
兔兔名字: 鬆餅
兔兔性別: 應該係 男 (因為boby check既時候太細好難分)
兔兔生日: 5月16日
兔兔品種: 貓貓兔
兔兔介紹: 好為食, 聽到膠袋聲或者膠箱聲就超興奮, 會係個籠度轉圈圈
                   最鐘意就 ...

塊面好肥好肥呀:021:
alanlee1313 2008-7-6 07:18:15 PM
兔兔名字: 鴛鴦 (因為佢隻耳仔:063:  )
兔兔性別: 雄性
兔兔生日: 6月11日
兔兔品種: 貓貓兔 吧?
兔兔介紹: 養左年幾 一隻自己識去廁所 大小便既怪兔 有時我去廁所會見到佢開緊大 :054:

zipzip 2008-7-5 02:33:35 PM
原帖由 Colleen 於 2008-7-5 03:45 AM 發表

波子個妹丫!

哈哈..又係幾似喎~
唔通佢地係失散左既姐妹 :037:
Colleen 2008-7-5 03:45:15 AM
原帖由 zipzip 於 2008-7-5 12:26 AM 發表
兔兔名字: 奶茶
兔兔性別: 女女
兔兔生日: 4月25日 (由養個日計起 :009: )
兔兔介紹: 平時好鬼cool...一有野食就乜都得 :031:
                  (為左食野連"手手"都識比架~)

波子個妹丫!
zipzip 2008-7-5 12:26:53 AM
兔兔名字: 奶茶
兔兔性別: 女女
兔兔生日: 4月25日 (由養個日計起 :009: )
兔兔介紹: 平時好鬼cool...一有野食就乜都得 :031:
                  (為左食野連"手手"都識比架~)

快速發帖