請各位解釋原因...點解你要領養or 點解你會買返黎..

其實我之前都無諗過養兔兔, 只係第一眼感覺見到牠很可愛..又有趣..我係條街度行左幾轉先買佢..因為我好朋友的屋企人講明以後都唔可以養寵物...但我未問他們就己經買左goody邌黎,他們知道大嚇一驚,但最終都係無事,他們好喜歡goody太好了...#^43^#
alliekapo 2009-6-5 05:50:43 PM
b仔是買的,from金魚街X兔#^50^

Goody09 2009-6-5 04:08:39 PM
原帖由 Ivan 於 2009-6-5 02:37 PM 發表
我隻"小小"都係兔協領養,因為健康有保證同包埋閹:046: ... 一個字 --> 低到爆!
睇下佢幾嘆!

個樣有D似小丸
wesky 2009-6-5 02:43:25 PM
好似毛公仔 :039:
Ivan 2009-6-5 02:37:25 PM
我隻"小小"都係兔協領養,因為健康有保證同包埋閹:046: ... 一個字 --> 低到爆!
睇下佢幾嘆!

咩呀?..講我呀??

咩呀?..講我呀??

ms_babii 2009-6-1 10:09:48 PM
我隻bb係買返黎架.0.
果陣第1眼望住佢對眼眼就睇岩左佢,3,
同埋當初原本係諗住買倉鼠:043:
vickymcchong425 2009-5-31 05:17:28 PM

回復 25# 的帖子

其實我諗住等佢地生一胎之後就同佢地做絕育..因為我知道一生開會停唔到...:050:
kiki520u 2009-5-29 03:27:03 AM
Haahaa.. 我買阿布時的情況跟你完全一樣呀~ ^^
但我係屋企人因為我同妹妹之前..教壞左狗狗上床便便
之後搞唔掂送左俾朋友.. -_-" SO都唔係好想再養PET
wesky 2009-5-29 01:15:40 AM
原帖由 vickymcchong425 於 2009-5-28 05:44 PM 發表
我家什果(侏儒兔)同啫喱(貓貓兔)係買返黎架~其實本身想養狗多d,但又驚比人投訴~所以就諗住養兔仔...咁有一日去魚街度睇既時候,去咗便利度睇啦~睇到什果同啫喱已經好鍾意,揀咗好耐最後都係揀 ...

個人覺得有兔孫並唔係一件值得開心既事.....
yongyin 2009-5-29 12:57:11 AM
起初我對兔兔一d興趣都冇...雖然我唔討厭....
但自從轉左工...因為我老闆有兔仔...先開始有接觸兔兔...
不過由於我老闆隻兔兔個樣一d都唔可愛...
所以依然興趣不大~~~
直至我有個有養貓貓兔既客黎左我舖頭做下pt...
佢成日都講佢隻肥兔點得意點可愛...仲有d惡行^^
我終於忍唔住去左佢屋企睇下~~~
一見上癮!!!!成日心思思想去見佢>3<!!!!
於是我就開始考慮自己養番隻~~~
一開始我就打算領養嫁喇~~~
雖然兔兔本身唔洗錢...但買齊要打理佢既野應該都會用唔少....
除左金錢仲有時間.............我考慮左好耐!!!!
最後決定上左個fd介紹我去既兔協度睇下先~~~
之後好順勢就填左張表...
然後好順勢就做左兩日義工...
好順勢又訂埋貨....
總之一切都黎得好順勢= =.....(汗)
vickymcchong425 2009-5-28 05:44:37 PM
我家什果(侏儒兔)同啫喱(貓貓兔)係買返黎架~其實本身想養狗多d,但又驚比人投訴~所以就諗住養兔仔...咁有一日去魚街度睇既時候,去咗便利度睇啦~睇到什果同啫喱已經好鍾意,揀咗好耐最後都係揀咗什果同啫喱,本身我想買一仔一女,但個度d sale話什果啫喱都係女仔....但係我又好鍾意佢地喎,咁諗諗下兩隻女仔都冇所謂啦~~但係啫喱買返黎其實唔係好健康架~因為係勁瘦,得棚骨...之後仲有疥癬蟲添,不過依家好返啦~~依家啫喱肥返哂,d毛毛都靚哂,而且依家我發現原來啫喱係男仔...:013:
之前仲見到佢地傳宗接代,睇黎我好快有兔孫啦~~:021:
Miyako)) 2009-5-20 09:27:45 PM
原帖由 Goody09 於 2009-4-2 06:00 PM 發表
請各位解釋原因...點解你要領養or 點解你會買返黎..

其實我之前都無諗過養兔兔, 只係第一眼感覺見到牠很可愛..又有趣..我係條街度行左幾轉先買佢..因為我好朋友的屋企人講明以後都唔可以養寵物...但我未問他們就己 ...

同你一樣呀:040: 其實我唔以前一d都唔鍾意兔仔 , 因為覺得兔仔好悶 ... 話說上個月既3號呢個特別日子 , 我係旺角行金魚街愛兔 , 睇我一直都想養既龍貓 , 我朋友就唔鍾意龍貓的 , 所以兵分兩路 , 我睇龍貓佢睇兔 , 睇完龍貓行過去睇佢睇乜 , 佢就指住蕃薯話好得意 , 睇睇下我就留意到佢真係比一般兔仔得意 xD 可能 " 情人眼裡出西施 " 啦 ~ 兜左幾個圈 , 我覺得自已唔帶佢返屋企我會後悔就把心一橫 , 買左兩個月既蕃薯 :076:
阿蚊 2009-5-14 03:10:46 PM
兔兔係紅蘿蔔買既..
o個陣唔知有兔協
養左4年佢都好健康, 無咩病痛
妮妮 2009-5-14 11:38:40 AM
我係朋友既朋友度收養番黎架!
佢前主人玩厭左唔想要就送比人,好衰呀!
好彩妮妮無陰影咋!(除左惡左d之外...:036: )
Bolin 2009-5-14 11:05:58 AM
自細養開小動物, 大了有了自己的家更想養,搬家後是自家物業所以想隨緣物色一隻家庭新成員,所以每個禮拜都會去某幾間Pet Shop朝聖。
有一日喺某Pet Shop見到竟然有一大隻18個星期大嘅家兔孤單的坐着待售, 之後就逼兔爸點頭說好乖乖付款帶咗Oreo返屋企#^11^#

快速發帖