電話費無故要交2000多元

致電到3台查詢,3台話我玩交友網站 (囧

我根本就無玩過,我有玩過我會認,但我真係無做過囉!

我老豆打去問3台,3台啲人仲話吾清楚嫁間公司名,地址

只係得個熱線+網址 ; 真係好恐怖囉吾該!#

我老豆係簽合約時都話到明係吾要呢啲廣告

但佢竟然就仲要sd過黎要我交錢,果個人仲話 無可能 !?

真係好無奈吾該,無喇喇比人屈2000幾蚊.玩哂喇~

3台果個人仲話果間公司係同3台係有掛鉤,有掛鉤都吾知間公司野?

咩道理黎嫁先?? 評下理 /口\

-------我在別壇問過;
有人話我電話no.可能比人盜用左(?)

Vinkivan 2009-12-16 03:00:50 PM
今日新聞
蠱惑手機短訊竟收費萬元
http://hk.news.yahoo.com/article/091215/3/fo5e.html
明月 2009-12-15 04:43:19 PM
我以前就橙台用到變做3台,
初初諗住貪方便費事轉來轉去,
但始終都頂唔順佢地d海鮮價收費,
終於都轉左台。我都有俾佢地屈過錢,
話我downlond左d唔知咩,但我都冇downlond過,
電話我除左識聽識打之外,咩功能都唔識用,同佢地
理論話我有用過,最後要去電訊局投數先掂。
Vinkivan 2009-12-15 03:18:21 PM
你係用邊部電話咖?? 因為依家好多新電話都會預設咗同某啲公司掛鈎咗的鍵喺部電話度, 有時唔覺意CLICK倒入咗去就會當你用緊, 我都試過有咁嘅情況, 幸好我嗰次係MSN鍵, 我原來唔小心CLICK咗開咗成晚都唔知, 因為會隱藏咗個應用程式, 我直至朋友問我做乜咁早ONLINE先知, 好彩我申請咗月費先冇事, 如果唔係以KB計都幾大獲, 所以未必係間公司呃你嘅, 但冇用到就當然唔好俾啦~ 你企梗嘅話佢哋會有計傾嘅~!!
lingyan 2009-12-11 09:30:06 AM
痴線GA,梗係死都唔肯交啦,
2千蚊好多$$AR,
就算200蚊我死都唔交 !!!!!

我以前用3台,但覺得3台好差,
成日靜雞雞收多你少少$$,
搞到要打電話上HOTLINE到嘈,
搞搞下無癮,寧願轉台。
Jessie)) 2009-12-11 02:52:58 AM
同埋我成家人都同和X有仇, 好耐之前都俾佢地屈過電話費, so我都唔用的
Jessie)) 2009-12-11 02:51:27 AM
你唔好交錢 死都唔認啦, 因為你真係冇做過

你唔係第一個被3迫害既人, 我身邊都有3個好似你咁既受害者

我記得有位朋友最屈機係, 3話佢打左$14XX 長途電話
之後個朋友打去叫佢俾個電話紀錄佢睇(收$100)
睇完之後成張list冇一個係長途電話number,
個服務員都orz左, 之後$100都冇收佢

你試下叫佢俾個紀錄佢睇, 如果真係有就去報警low~
可能係同你簽合約果個人出問題呢, 好多人為左跑數加左料係你份約
你冇白紙黑字 咪咩都唔知low~~@@
firen_freeze)) 2009-12-11 12:30:18 AM
#^64^# 相信好多人都同你講過話唔駛交

識做啦~

冇良心的公司唔駛理佢

佢而家都成日聊我玩佢地D上網試玩一個月,等人地唔記得CUT就收錢....
好多次都記得CUT,但係今次中左...#^56^# 所以都係唔好SHOW佢好D
千千 2009-12-11 12:23:07 AM
3   成 日 都 收 多 錢 牙"
次 次 都 要 自己  記 住~~ 計 住
redbean 2009-12-10 11:55:31 PM
佢send左個detail俾你之後,你再睇下
如果你真係無用, 一定唔好交呀
打去鬥佢地....話到要去消費者委員會投訴 同 報警
就得架啦
-滴jaIiI`:) 2009-12-10 10:41:36 PM
原帖由 喵喵 於 2009-12-10 10:03 PM 發表
我都係3架...
我由 orange用到依家... 都真係未試過有依d情況
我唔係唔信你 我信你, 不過無啦啦俾人屈 不如你打去同佢d manager傾下啦
$2000 wo==
我平時俾人屈錢都係上網公司 無試過電話公司...

我上網反而無事啵XDDD
我平時月費都係百幾蚊之麻,
佢就算點都好都屈左我成2000蚊有多!
-滴jaIiI`:) 2009-12-10 10:40:18 PM
原帖由 光之天使 於 2009-12-10 09:53 PM 發表
我都係用緊 3 wor...
嘩...有d咁既事,仲咁多人試過!?
我要記住先得

原黎好多兔友都係用緊3 XD
你都要小心啲,佢1屈就屈成千銀-[]-
-滴jaIiI`:) 2009-12-10 10:39:30 PM
原帖由 chocolate301 於 2009-12-10 09:18 PM 發表
係呀!!!你企硬,惡過佢...再唔係話投訴佢公司等等~
佢最尾就唔會收o架啦!!!
呢d公司好多都係咁,,,

而家我老豆就係話死都吾肯交;D
- 你有無試過?
-滴jaIiI`:) 2009-12-10 10:38:51 PM
原帖由 fato_w 於 2009-12-10 09:07 PM 發表
一定唔好交牙!
之前我個fd都試過
佢阿媽就幫佢打去3度鬧鬼佢
最後唔洗交
依d情況一定要企硬 惡過佢 咁佢就唔會[哈]到你啦!

嘩`原黎甘多人都試過比佢屈-,-
3台真係好無理取鬧,佢話同果間公司有掛鉤,
但就連公司名,地址都吾知,有咩可能先?
-滴jaIiI`:) 2009-12-10 10:37:42 PM
原帖由 燒雞。﹏。 於 2009-12-10 08:42 PM 發表
雖然我未試過呢個情況,
不過就一定唔好交!!!!點都唔可以比佢得逞....
平時呢d台就係呃埋呃埋唔少消費者嘅$$。

唔知可以喺邊到投訴呢:026:

我老豆而家幫我打去佢間公司到投訴.
話無故要交2000幾蚊

快速發帖