剛剛見倒魚魚佢自己咬左兩串盲腸便出黎但又唔食.. 係咪佢營養過多呢?
兔兔佢自己知過多? 定係太飽唔食? 但見佢又繼續食草喎...
wesky 2008-5-14 06:19:35 PM
可能佢覺得盲腸便唔好食
咁咪唔食囉  哈哈~~
魚魚真識食啊~~~
我兩隻都係一時時架咋~~
HazukiYada 2008-5-14 06:22:36 PM
唔係架.. 佢會食架.. 見過佢食..
但第一次見佢唔食咬出黎掉左...
casey 2008-5-14 06:33:10 PM
咩野係盲腸便呀???
HazukiYada 2008-5-14 06:48:01 PM
盲腸便即係細細粒一串串好似提子果d 呢..
係因為營養第一次吸收唔倒.. 所以會做出呢d "營養包" 出黎.. 第二次食返先會真正吸收..

不過未見過佢咬出黎又唔食丫.. 仲要睇住佢兩串...
係咪營養過盛呢...
lingyan 2008-5-14 07:49:35 PM
好似一串提子咁,會有d光澤。

有聽過兔兔係唔知飽,俾幾多食幾多,
有兔友試過係飽死兔兔 ...
casey 2008-5-14 07:59:26 PM
即係佢自己ALL出來0家???
wesky 2008-5-14 08:08:59 PM
係啊 = =
當然係兔兔自己all出黎啦~~
HazukiYada 2008-5-14 10:00:15 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-14 07:49 PM 發表
好似一串提子咁,會有d光澤。

有聽過兔兔係唔知飽,俾幾多食幾多,
有兔友試過係飽死兔兔 ...

兔兔應該知飽的...
魚魚飽就幾多草放起度都唔食...

不過都係咁諗.. 點解佢又唔食返呢? 但又繼續食草草...
lingyan 2008-5-14 11:24:07 PM
我都覺得兔兔係知飽,但係個兔主話係飽死 :054:
我睇完都唔信

快速發帖