我只係隔幾日俾木瓜院佢食,
唔敢俾共他野如菜佢食,
唔知俾幾多, 又唔知有冇農藥

wesky 2008-5-14 07:33:27 PM
我有俾蘋果, 香蕉, 同菜~~
生果每次都係俾少少~~
菜最好俾兔兔食之前  用清水浸返1-2個鐘~~
casey 2008-5-14 07:51:03 PM
木瓜丸一日一粒都得

我少少小食囉有時,仲有下面既菜同果
可以比
白菜,菜心,白菜心,小棠菜,唐生菜(唔好比西生菜),油麥菜,津白, 旺菜, 紹菜, 黃牙白, 娃娃菜,莞茜,西洋菜,豆苗,芹菜、土芹、唐芹

不適合的菜蔬
粟米, 西生菜, 椰菜及椰菜花, 豆類, 薯仔, 番薯, 芋頭, 菌類,

D菜你第一次比就比少少先
佢冇野既話就幾日後再加多少少份量囉

lingyan 2008-5-14 08:28:42 PM
我有俾木瓜丸,又有俾白菜仔、白菜、菜心苗、藍莓、士多啤梨、蘋果。
vice0926 2008-5-14 09:23:43 PM
其實好多蔬菜生果都可以比兔兔食ga wor~
不過我覺得最好要等佢有返咁上下大先囉..
我宜家都仲未敢比我兩隻b食~

HazukiYada 2008-5-14 09:54:12 PM
木爪丸我果隻唔食丫.. 想佢食呀點好!!
wesky 2008-5-14 09:55:30 PM
唔食都無辦法架
只要佢食多D草就得啦~~
seefun 2008-5-14 10:29:22 PM
生果每次可以俾少少,但要比合適果D喎.
mim0510 2008-5-15 12:41:55 AM
基本上所有瓜菜生果都會比佢食:060:
lingyan 2008-5-15 11:07:54 AM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-14 09:54 PM 發表

唔駛怕 !!!!!!:040:

我個隻開頭都唔肯食,
而家日日都追我要一粒黎食。 :043:
casey 2008-5-15 11:37:45 AM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-14 09:54 PM 發表

佢唔食...你就放0係到
之後你唔覺佢就食左0家喇
then....日日都問你拎都似:078:
HazukiYada 2008-5-15 12:02:42 PM
日日問你拎... haha
前兩日先買比佢.. 真係好香..
自己都想食 XDD
lingyan 2008-5-15 12:36:30 PM
你試下一粒,之後話俾我地知係咩野味道 XD
HazukiYada 2008-5-15 02:33:42 PM
唔係呢.. 真係好香.. 有d 想食的衝動 XDD

我呀仔食Momi架麻.. Momi又係好香.. 一開個袋.. 嘩~~
自己都聞上癮..
大富翁 2008-5-15 03:00:48 PM
我食過木爪丸!!
冇想像中咁好味..唔甜...但係好香.!!
會變成粉!

快速發帖