差d斷腳

阿度 發表於 2008-05-16 13:03|只看該作者|倒序瀏覽|打印
尋日返工踢波, 師生賽~
比個學生踩到腳面, 即刻腫左~~
仲越黎越腫, 即時要去睇趺打~:042:
佢就話冇斷骨, 但我行都行唔到~一行就痛到想死...諗緊照唔照x光好, 我覺得可能骨裂
搞到宜家照顧兩隻野鬼咁辛苦~

大家以後做運動要小心:077:
casey 2008-5-16 01:04:52 PM
咩咁陰公呀!!!:056:
如果仲痛照下好d呀
阿度 2008-5-16 01:07:13 PM
痛到入心呀:044:
但問題係今日冇人同到我去睇, 最快都要聽日~~~
今日行去廚房搵野食好似囉左我條命咁:065:
wesky 2008-5-16 01:10:18 PM
咁慘
要唔要去照下 X-Ray 啊??
阿度 2008-5-16 01:13:19 PM
想架...係冇人陪到我去
我一個人行都行唔到~更加落唔到街~:068:
mim0510 2008-5-16 01:43:53 PM
我都試過比人踩左腳,之後腫左
行都行唔到,照左X-ray先知係骨模炎
阿度 2008-5-16 01:48:13 PM
係啦, 所以我更加想去照~
check清楚點都好d嘛
hh0 2008-5-16 02:37:24 PM
咁你咪要捱到听日.....
今日仲有好长时间过......
lingyan 2008-5-16 03:22:22 PM
小心D丫嘛,兔兔仲要等你照顧GA。

之前兔爸每次同人踢波,都會損手爛腳返屋企。
上一次打籃球,仲打到隻腳損哂,都唔知打波定打人。
Colleen 2008-5-16 05:31:30 PM
我有個friend 踢球踢到斷左隻右手,果排仲要考試同寫essays,佢乜都做唔到,要同大學申請遲d考:046:

我細果試過look落樓梯,個knee腫得好犀利,訓左3日係床,郁都郁唔到,去toilet都要ar 媽扶,之後兩個月都'吉'下'吉'下,不過驚睇跌打,後來幾年都不斷痛,先去照x-ray,骨冇事,相信係ligament有事,但已經too late,而家廿幾歲人就已經風濕la!!!!:050: :046:

阿度 2008-5-16 05:56:33 PM
今日已經想死了, 好痛
黎緊幾日都唔知點算好:068:
阿度 2008-5-16 05:57:43 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-16 05:31 PM 發表
我有個friend 踢球踢到斷左隻右手,果排仲要考試同寫essays,佢乜都做唔到,要同大學申請遲d考:046:

我細果試過look落樓梯,個knee腫得好犀利,訓左3日係床,郁都郁唔到,去toilet都要ar 媽扶,之後兩個月都'吉' ...

希望我唔會隻腳風濕啦....:066:
jimmy)) 2008-5-16 08:22:33 PM
:063: 好可憐呵:061:
TINA 2008-5-16 10:56:25 PM
叫兔兔照顧你呀,,,,
可能佢地會比草你食呀,,,
:040:
祝早日行得走得,,,仲要跳得
阿度 2008-5-17 01:23:55 AM
原帖由 TINA 於 2008-5-16 10:56 PM 發表
叫兔兔照顧你呀,,,,
可能佢地會比草你食呀,,,
:040:
祝早日行得走得,,,仲要跳得

佢兩隻曳小陣都已經好好了~:068:

快速發帖