(明報) 03月 28日 星期五 05:05AM

【明報專訊】吉林省永吉縣一隻寵物龜竟跟隨主人同染上「煙癮」,現時可在4分鐘內吸完一整支煙。寵物龜的主人雲先生說,3年前買了這隻小龜,每當吸煙時,就將剩下的煙頭給小龜吸一口,沒想到牠從此染了「煙癮」,現時牠看到主人吸煙,就把頭從水裏伸出來要吸兩口,若雲先生不給,就急得在水盆裏亂鑽,直到雲先生把煙頭送到牠嘴裏才停止「抗議」。

>>> 睇完係咪覺得無奇不有呢 :026:
wing1994121 2008-5-19 10:49:18 PM
之前睇過,,咁攪野:040: :040: :040:
wesky 2008-5-19 10:49:42 PM
隻龜會唔會生cancer 呢?
nievedith 2008-5-19 10:58:13 PM
原帖由 wesky 於 19-5-2008 22:49 發表
隻龜會唔會生cancer 呢?

呵~ 食二手煙生cancer的機率會高d, 所以佢選擇食一手煙law :015:
casey 2008-5-19 10:58:42 PM
唉.....一早唔比佢
咪唔會攪到咁囉
williamaaaa 2008-5-19 11:06:07 PM
咁都有................
養佢咪好貴, 成日俾煙佢食
coinss 2008-5-20 05:41:45 PM
好慘啊
一定好短命啊:046:
nievedith 2008-5-20 08:42:12 PM
原帖由 casey 於 19-5-2008 22:58 發表
唉.....一早唔比佢
咪唔會攪到咁囉

佢主人貪得意丫MA :005:
LEVIN 2008-5-22 02:26:26 AM
好彩 ..... 我隻兔仔唔食煙姐........:062:
nievedith 2008-5-24 03:29:43 AM
哈, 我想在mini house的兔友們的寶貝們是不會食的啊 :062:

快速發帖