救命呀,成個星期都係度趕功課~
加加埋埋有成10幾份,點做呀~~
好辛苦呀:029:
nievedith 2008-6-7 02:18:28 AM
嘿, 叫小純同閃閃幫下你~~
吹爛曬D功課, 眼不見為淨 :057:
casey 2008-6-7 02:19:49 AM
唯有加油啦!!!!!
冽! 2008-6-7 02:24:26 AM
我上星期都係咁
晚晚兩3點
下星期就考試啦
我宜家狂抄notes
寫會易記好多
Colleen 2008-6-7 02:26:47 AM
我幫手叫閃閃同小純唔好煩ar爸,等你有時間做功課丫!

我明白,我當年連通2日預做功課.......................
阿度 2008-6-7 02:54:45 AM
份份功課notes都係冇答案:011:
要自己上網搵資料~再加埋notes同上堂先知答案~
下星期尾仲開始考試, 好辛苦~~就死人啦:029:
阿度 2008-6-7 02:55:14 AM
原帖由 Colleen 於 2008-6-7 02:26 AM 發表
我幫手叫閃閃同小純唔好煩ar爸,等你有時間做功課丫!

我明白,我當年連通2日預做功課.......................

佢兩隻野...係我最忙個陣走去亂痾尿:026:
真係比佢激死
冽! 2008-6-7 02:57:08 AM
原帖由 阿度 於 2008-6-7 02:54 AM 發表
份份功課notes都係冇答案:011:
要自己上網搵資料~再加埋notes同上堂先知答案~
下星期尾仲開始考試, 好辛苦~~就死人啦:029:

我就係上堂唔抄notes
宜家一口氣抄哂咁多科,你話死唔死?
我同我媽傾好左,要考得好先可以養兔兔。

我星期3 pre-exam
星期4正式開波考

如果冇左電腦,我諗我真係會死人:011: :011:
阿度 2008-6-7 03:07:52 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-7 02:57 AM 發表

我就係上堂唔抄notes
宜家一口氣抄哂咁多科,你話死唔死?
我同我媽傾好左,要考得好先可以養兔兔。

我星期3 pre-exam
星期4正式開波考

如果冇左電腦,我諗我真係會死人:011: :011:

上堂有得抄記住抄呀~
除非肯定自己記得(不過記得有限,一早已經識就好)

我又唔太驚電腦死,因為屋企暫時有5部電腦~~哈哈
拆隻hdd就得~:026:
冽! 2008-6-7 03:09:32 AM
原帖由 阿度 於 2008-6-7 03:07 AM 發表

上堂有得抄記住抄呀~
除非肯定自己記得(不過記得有限,一早已經識就好)

我又唔太驚電腦死,因為屋企暫時有5部電腦~~哈哈
拆隻hdd就得~:026:

上堂我得2種
可以自修既科就唔理佢
唔得既就聽書
我個人對聽同寫有用,但寫要真自己搵points寫

我屋企得2部
1部長期唔用,因為得1條上網線 orz
williamaaaa 2008-6-7 12:17:11 PM
加油呀
波丸媽 2008-6-7 01:38:45 PM
努力啊~~~我之前又係做功課做死左,搞到考試前2日先有時間溫
我剛考完試,但都要講句
上堂千萬要聽書抄筆記
聽d丫sir講完,明白左,真係易溫好多.......
因為今次我冇聽書,搞到好多野都唔明......通霄溫呀.......慘慘.........
coinss 2008-6-7 03:19:58 PM
要自己抄notes咁麻煩?唔會印比學生架?
阿度 2008-6-7 09:44:00 PM
原帖由 coinss 於 2008-6-7 03:19 PM 發表
要自己抄notes咁麻煩?唔會印比學生架?

大學點會印比學生丫:029:
只有抄,有時仲要係阿sir用口講~講完就算
但做功課又有架啵:026:
coinss 2008-6-7 09:47:59 PM
咁如果一堂就咁坐o係到聽,唔抄notes
過左一排,咁咪好容易唔記得晒學左d咩?

快速發帖