話說兔爸不嬲都唔贊成我帶兔兔出去玩gei,上次因為包包有4位倍跑姐姐所以兔爸先冇野講

呢幾日天氣難得好好,我'蟻'左兔爸好耐佢先肯今日同我同muffin去野餐,我期待左今日好耐ga la

我地諗住去SUBWAY買三文治gei,屋企樓下有一間subway,咁我咪話去大路果間la,近公園d,咁d三文治醬咪唔會整到d麵包'林'晒lor......

咁中途我想同佢講話行右邊條路會近SUBWAY多d,但佢就行左左邊路,咁我諗都係一樣ga jei,就跟佢行la

到左大路,佢問我間SUBWAY係邊,我就話係前面lor,咁啱兔婆打黎搵兔爸,我就同兔爸講我去探路...

我探完路番黎同佢講間SUBWAY係一個街口前面,佢就發皮4,話咁遠,話我好stupid 唔係樓下間SUBWAY買3文治,跟住就話唔食la,咁我地就繼續出發

去到草地對面馬路,佢就話要坐係cafe飲杯野 (法國人 = =)

坐低之後就話唔去草地la,啱啱約左兔婆,兔婆一間會黎接我地

我聽完之後幾'岳'然ar....

'但係我地明明黎呢度野餐ga ma,d野都帶齊lor'

'都冇三文治點叫野餐丫!'

'但行左咁耐,難得黎到呢度lor,都唔比muffin 落草玩下?'

'muffin 都算出左街la,夠ga la!'

兔婆就黎左la,大家一齊飲杯野lor

我就叫佢同兔婆去買野,我就帶muffin去草地玩

佢唔放心我自己一個就勉強同我去草地la........

去到草地開籠,muffin好好奇咁周圍聞,好快咁出左草地la

但佢只係踏足草地2秒,想跑果時就比兔爸捉番入籠

兔爸話驚走失wor............

'唔會ga,呢度咁大,muffin走去邊我地都見到ga ma,上次包包都係咁la,由佢跑la,如果唔係我地黎呢度做咩?'

'好,我而家唔郁,一間muffin 走左唔關我事!'

咁我又放muffin出黎la,佢想走出草地果時兔爸又即刻捉番佢入籠!!!

我就有d掃興la,同兔爸講打開個籠,muffin想玩自然會出黎!

個籠打開左,muffin出出入入10次到la,兔爸就話好悶,話番屋企....

我就話,比5分鐘我,如果muffin 唔出黎跑我地就番屋企

2分鐘過左.........兔爸就彈起身,講句'我番去la!'就走左留底我一個!!

我勁嬲丫,不過我由得muffin係草地玩......

到玩到我都'支力'la 我就執野番屋企la

個死佬就咁走左去,我又要拎muffin+出街籠,又要拎大膠袋入面裝住一部dv,一條超大+重毛巾,2支2L既水,muffin條濕毛巾,muffin d 糧+兜

我足足行左45分鐘先返到屋企!!

勁激氣!

呢d法國大男人實在太令人討厭丫!!!!
nhm 2008-6-20 12:45:37 AM
睇O黎兔爸O係呢度O既兔媽心中O既印象都真係好差下= =

我錫囡囡O架:022:

lingyan 2008-6-24 11:25:30 AM
原帖由 Colleen 於 2008-6-19 08:23 PM 發表
我個兔爸..........養左包包成年,佢都冇幫佢洗過toilet 同籠 = =

muffin 個籠佢洗左一次ja!!!!!!!

我叫佢洗,佢會話好丫,遲d la~ 2日之後都唔會洗果d 黎個lor:052:

咁似 miffy 兔爸既。

話說尋日應該係要幫 miffy 洗廁所,
點知兔爸又唔記得左,
直到今日 ... miffy 將個廁所既網扯左出黎,
跟住就猛咁將個網撞個籠,
誓要嘈醒我地為止,
之後兔爸話 "你個仔反轉個廁所",
咁我咪驚到拿拿聲起身睇囉,
望住之後我同兔爸講 "就算個仔反轉個廁所都係因為你,你望下個廁所,cc滿到死"
佢先至拎個廁所去洗  :040:

快速發帖