帶唔帶美斯做公公好就快要到決定歲數:046: 做公公好似好慘:056:
Colleen 2008-6-11 04:58:10 PM
美斯有冇噴尿or 其他情況? 如果冇既話可以唔駛絕ga,男仔黎ga ma
lingling 2008-6-11 04:58:19 PM
原帖由 designstevenyu 於 2008-6-11 04:53 PM 發表
帶唔帶美斯做公公好就快要到決定歲數:046: 做公公好似好慘:056:
都唔係好慘,一諗到做左會夀命長d就會想佢整架喇!
lingyan 2008-6-11 05:01:17 PM
呢個問題我都問過自己,
最後都係因為想佢可以乖乖唔好周圍ALL便便同埋買個機會佢長命D,
先決定帶MIFFY去。

其實做公公都唔係好慘姐,只係無左粒旦旦,無得生仔之嘛,
仲可以UN既 :040:
vice0926 2008-6-11 05:35:22 PM
唔怕佢日後做公公慘..係怕佢手術完後傷口痛..諗起都心痛..
designstevenyu 2008-6-11 05:39:10 PM
美斯唔會周圍大小便好自律:055:
vice0926 2008-6-11 05:45:08 PM
咁你可以睇定d先ge..
我都仲考慮緊幫唔幫我兩隻b做絕育..
designstevenyu 2008-6-11 05:45:10 PM
我都好怕傷口痛, 因為唔係太多時間睇佢,做完手術一隻兔在家擔心:050:
nievedith 2008-6-11 06:04:20 PM
兔兔結紮後會長命D, 如果痛一兩天而令兔可以長命又減低有其他病的風險, 可以考慮一下~ 而且紮左後找個新朋友比佢都容易D

你可以CLICK入去下面, 去"兔兔寶典"度睇睇點解要結紮, 可能會另有想法呢

http://mini-house.coms.hk/viewth ... &extra=page%3D1
nievedith 2008-6-11 06:06:03 PM
原帖由 designstevenyu 於 11-6-2008 17:45 發表
我都好怕傷口痛, 因為唔係太多時間睇佢,做完手術一隻兔在家擔心:050:

可以放連續假期先同佢做啊
lingyan 2008-6-11 06:47:00 PM
其實...miffy 真係唔覺得佢痛,如果痛佢應該唔會周圍走呱 ?!
定係兔兔忍痛能力強呢 ?!

不過手術頭個三日都會keep住食止痛藥,
所以應該唔會痛得好離譜。
leokobejack 2008-6-11 06:56:49 PM
如果係為佢健康著想,做公公係冇所謂
你都唔駛咁擔心既,你睇miffy就知啦,都好快好返
casey 2008-6-11 07:04:25 PM
其實如果男仔做左都會長命d既咩???
lingyan 2008-6-11 07:50:55 PM
無話長唔長命D既,只不過係想佢過最好既生活囉。
買個機會可能會長命D,都好丫 ~~~

橘子養兔子入面有一句說話,我好鐘意,睇完呢一句,有少少眼濕濕。

" 雖然兔兔在我們生命中只不過是過客,可是兔兔的生命中我們是牠的全部 "
vice0926 2008-6-11 08:27:44 PM
原帖由 lingyan 於 11-6-2008 07:50 PM 發表
無話長唔長命D既,只不過係想佢過最好既生活囉。
買個機會可能會長命D,都好丫 ~~~

橘子養兔子入面有一句說話,我好鐘意,睇完呢一句,有少少眼濕濕。

" 雖然兔兔在我們生命中只不過是過客,可是兔兔的生命中 ...

可能我地一生人入面可以養好多隻寵物..
但係你隻寵物冇得揀要好多個主人..
你就係佢ge唯一依靠...

快速發帖