我想問下大家知唔知 "Q兔X" 既草可唔可靠?
原本我兩隻兔兔係食 oxbow alfalfa, 但之前四處找不到, 連兔協都冇貨, 話供應商都唔知何時有貨:046:
所以就去 Q兔到買草, 試下兔兔食唔食, 點知牠們又好喜歡食喎!
請大家俾 D 意見, 或者大家有無買開 Q兔 草俾兔兔食?
百厭星_BB 2008-6-14 04:55:44 PM
:015:
都唔差既
又平又大包
我不嬲都係Q兔買開的
放心買啦  口啤又幾好
vice0926 2008-6-14 04:58:46 PM
冇oxbow點解唔試下買apd ge??
百厭星_BB 2008-6-14 05:03:57 PM
R記都冇OXBOW草咩??
cloudcloudgrace 2008-6-14 05:13:22 PM
我試過買 apd, 一開出來全部都係枝, 加好多碎葉呀:043:
cloudcloudgrace 2008-6-14 05:17:08 PM
我無問r station呀...因為那天時間緊迫...兔兔無草吃:043:
所以十分急切去 Q兔買:059:
lingyan 2008-6-14 05:45:41 PM
我試過買q兔既alfafa,但係點知兔兔唔食,
而且我覺得有一陣臭味,最後都係買apd既頂住先。
阿度 2008-6-14 09:03:18 PM
apd草質數一向好好架
多枝其實對兔兔係好好的~
你買一袋定一箱,袋係比較碎小小~但最緊要係兔兔肯食,仲要食得夠多
阿度 2008-6-14 09:04:06 PM
原帖由 cloudcloudgrace 於 2008-6-14 05:17 PM 發表
我無問r station呀...因為那天時間緊迫...兔兔無草吃:043:
所以十分急切去 Q兔買:059:

下次記住要係冇草前約一星期就要去買架喇
唔係好易冇貨:033:
Colleen 2008-6-14 09:22:04 PM
q兔草我聽人講係唔錯gei,不過好多兔友嫌佢有牌子,唔知乜草lor~

我呢邊都成日缺草,我一見到有草買就會買定一包,因為我家包包一個week 半就會食晒一包草ga la~
百厭星_BB 2008-6-15 01:04:58 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-14 05:45 PM 發表
我試過買q兔既alfafa,但係點知兔兔唔食,
而且我覺得有一陣臭味,最後都係買apd既頂住先。

即係話q兔o既alfafa唔多掂?buy唔過?
yukaibe 2008-6-15 01:21:04 AM
原帖由 百厭星_BB 於 2008-6-15 01:04 AM 發表

即係話q兔o既alfafa唔多掂?buy唔過?

我對仔女都係食q兔o既alfafa,
ok冇問題仲好中意食,
反而apd就唔中意,
因為d葉碎晒得返條梗
百厭星_BB 2008-6-15 01:26:52 AM
原帖由 yukaibe 於 2008-6-15 01:21 AM 發表

我對仔女都係食q兔o既alfafa,
ok冇問題仲好中意食,
反而apd就唔中意,
因為d葉碎晒得返條梗

點解會o係Q兔買既?係唔係覺得又平又大包?
講真!O係Q兔買真係 "坑" 好多MONEYY!
yukaibe 2008-6-15 01:36:15 AM
因為oxbow alfafa草成日好枯黃
apd果d葉碎晒得返條梗
成日一路食一路打乞痴
Q兔草係幾平又大包
$40一包但唔記得幾多安士
成條有梗有葉食得好滋味
cloudcloudgrace 2008-6-15 01:52:06 AM

回復 8# 的帖子

我係買一袋袋的 apd, 其實我已在冇草前幾日去買草, 四處都話冇貨, 咁我又想堅持買返 oxbow 喎...所以先拖到最後:043:

快速發帖