係咁既...

我媽話比我養兔啦
我同佢講左兔協同寵物店既分別
佢都叫我去兔協領養

佢比我養兔既原因唔係因為考得好
其實我仲有1科未考
佢比我養兔係見我溫書,換言之係著重過程

我都唔知去邊間店買用品好啦:050:
冽! 2008-6-21 01:27:36 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-21 01:11 AM 發表
350 ML  已經足夠~~
每日換水~~

明白哂,咁我買350ml都0k了
lingyan 2008-6-21 01:42:58 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-20 11:20 PM 發表

我聽日都會出旺角
順便去睇埋

不過拎個籠咪好重?!

係好重,我個次都係夾硬拖上巴士,
搞到我好似搬屍咁 = = ....
幾鬼死狼狽。

如果唔係r記無,我都唔駛出去買 :043:
lingyan 2008-6-21 01:44:34 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-21 01:27 AM 發表

明白哂,咁我買350ml都0k了

我個人感覺就係樽口太粗個d兔兔飲水多數都係天一半地一半。
例如mr粉紅色個隻樽口就差唔多 size。
冽! 2008-6-21 01:46:28 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-21 01:42 AM 發表

係好重,我個次都係夾硬拖上巴士,
搞到我好似搬屍咁 = = ....
幾鬼死狼狽。

如果唔係r記無,我都唔駛出去買 :043:

話時話,r記 ab籠真係未返貨
好多籠都冇貨
咁到時1定要搵人幫下我手,如果r記冇

我打算買mr果隻水樽
hh0 2008-6-21 01:54:04 AM
我無耐之前有2個ab籠送左俾人.....
冽! 2008-6-21 01:57:19 AM
原帖由 hh0 於 2008-6-21 01:54 AM 發表
我無耐之前有2個ab籠送左俾人.....

ab籠冇記錯應該有3隻款?
我諗住揀r記$160定唔知$150果隻
lingyan 2008-6-21 02:02:47 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-21 01:46 AM 發表

話時話,r記 ab籠真係未返貨
好多籠都冇貨
咁到時1定要搵人幫下我手,如果r記冇

我打算買mr果隻水樽

你可以分幾次買囉。

例如先買籠係外面買,
其他野係r記訂。
廁所、水樽、指甲鉗、草、糧、梳,呢d "濕升" 野都應該夠240蚊。

就算二個人拎,買哂所有野都真係好辛苦。

個時我同兔爸二個都拎到成隻野咁 ...

lingyan 2008-6-21 02:08:35 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-21 01:57 AM 發表

ab籠冇記錯應該有3隻款?
我諗住揀r記$160定唔知$150果隻

有拉盤係底個隻,我曾經有諗過買,
不過最後有用緊既兔友話,好易會 "lon" 尿,唔方便清潔,
我先無揀到。

ab個籠 140 蚊同 150 蚊個2個好似差別在於個底盤係硬d同軟d,
呢個我都係睇 post 睇返黎,係唔係真就唔係好清楚。
冽! 2008-6-21 02:10:38 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-21 02:02 AM 發表

你可以分幾次買囉。

例如先買籠係外面買,
其他野係r記訂。
廁所、水樽、指甲鉗、草、糧、梳,呢d "濕升" 野都應該夠240蚊。

就算二個人拎,買哂所有野都真係好辛苦。

個時我同兔爸二個都拎到成隻野 ...

最慘係我住東涌,1定要買夠$500
不過應該會夠,如果我個籠係果度買
冽! 2008-6-21 02:11:20 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-21 02:08 AM 發表

有拉盤係底個隻,我曾經有諗過買,
不過最後有用緊既兔友話,好易會 "lon" 尿,唔方便清潔,
我先無揀到。

ab個籠 140 蚊同 150 蚊個2個好似差別在於個底盤係硬d同軟d,
呢個我都係睇 post 睇返黎,係唔 ...

咁你宜家用緊邊隻籠?
lingyan 2008-6-21 02:18:59 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-21 02:10 AM 發表

最慘係我住東涌,1定要買夠$500
不過應該會夠,如果我個籠係果度買

其實應該唔駛買籠都夠,
買一包糧100蚊、一把梳50蚊、一個指甲鉗50蚊、
一包40oz既t草70蚊(買箱裝抵食d,同埋聽講今期oxbow草令令tim)、水樽60蚊、
廁所40蚊、廁所用既墊料(算你用woody cat) 50蚊、再多盒木瓜丸當獎勵 70蚊 ....
呢到都已經差唔多500蚊 ...

如果你領養既係6個月以下既baby兔,仲要買多包a草tim。
lingyan 2008-6-21 02:22:22 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-21 02:11 AM 發表

咁你宜家用緊邊隻籠?

一個係同casey o個個一樣,不過係單層,妹妹用緊,
另一個就係miffy 用緊既都係差唔多樣,不過底盤係灰色,都係單層。
底下可以裝轆,方便推去洗,不過唔好處就係比較細。
夠地方大既話用ab會好好多,
或者 wesky 黃色個籠我覺得都幾令ga。
而且都幾夠大,不過好似好貴 /_\
Colleen 2008-6-21 05:37:00 AM
兔協睇唔啱仲有spca tim ar,唔好唔記得丫~

籠就...........買大d買大d!!!!!

其他幫唔到你la,我都唔識 = =
hh0 2008-6-21 02:02:37 PM
可以既話籠買大d, 兔兔大得快唔駛換籠
ab 百幾蚊果隻最經濟實用, 有70cm闊, 住一隻兔ok 架,
清洗又方便, 記得拎走個網底唔用呀

另一款ab 有底盤果款, 個內攏實際上得23-24吋, 感覺細了一些
賓尼就一定唔夠, 同埋清洗籠較麻煩

我自己就因為放2隻同3隻一齊住, 所以換左個再闊d 既Alex籠, 有80cm
Colleen 2008-6-21 11:03:45 PM
70同80.........嘩,好大丫! 包包果個得60ja:050:

快速發帖