救命....

阿度 發表於 2008-06-26 22:23|只看該作者|倒序瀏覽|打印
兔協又話盈盈識去廁所ge,但盈盈宜家亂痾尿情況越黎越嚴重啦:016:
完全失去控制,被迫用返豬仔板......
兩隻鬥痾~~頭都大喇:029:
wesky 2008-6-26 10:30:36 PM
噢~~~ 真慘~~~
可能係去到你屋企先亂痾~~ 哈哈~~
百厭星_BB 2008-6-26 10:35:57 PM
:044: 尿呢家野又真係幾麻煩下
casey 2008-6-26 10:36:25 PM
唔緊要
白雪雪本來都唔識0家
有得教0家
雖然佢成日都all0係d角到
但係總好過次次四圍all
阿度 2008-6-26 10:39:29 PM
宜家又要重新教過,但最大問題係佢同小純鬥亂痾~
特別係出籠後,亂入面仲得人驚.....希望會有改善啦:008:
casey 2008-6-26 10:56:30 PM
唉......黑蚊蚊又係學壤左
以前9成既cc都0係廁所
而家一路食一路all
都係白雪雪教佢囉:056:
波丸媽 2008-6-26 11:03:21 PM
可能佢地2隻都惡, 咁大家鬥惡,咪鬥爭地盤, 睇下邊個霸多d
辛苦你啦!!!
Colleen 2008-6-26 11:17:11 PM
純子純大戰亂all盈,誰勝誰負? 難為了清道夫兔奴:046:
hh0 2008-6-26 11:20:57 PM
阿度呢排夠晒忙啦.....
小純同盈盈2個籠放遠d可以嗎
各自獨立養一排再觀察下
我之前bonding 3隻既經過都是很漫長艱辛的
但總有成功的一天
阿度 2008-6-26 11:42:56 PM
原帖由 casey 於 2008-6-26 10:56 PM 發表
唉......黑蚊蚊又係學壤左
以前9成既cc都0係廁所
而家一路食一路all
都係白雪雪教佢囉:056:

好在閃閃定力夠,唔係就大件事:013:
阿度 2008-6-26 11:43:58 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-6-26 11:03 PM 發表
可能佢地2隻都惡, 咁大家鬥惡,咪鬥爭地盤, 睇下邊個霸多d
辛苦你啦!!!

兩隻真係夠哂惡呀,盈盈對人就冇咩問題,對住小純都幾惡下
唔算辛苦喇,係抹多左尿,問題唔係太大~
阿度 2008-6-26 11:44:53 PM
原帖由 Colleen 於 2008-6-26 11:17 PM 發表
純子純大戰亂all盈,誰勝誰負? 難為了清道夫兔奴:046:

大戰後,尿橫偏野:046:
仲有屎彈圍城
阿度 2008-6-26 11:46:14 PM
原帖由 hh0 於 2008-6-26 11:20 PM 發表
阿度呢排夠晒忙啦.....
小純同盈盈2個籠放遠d可以嗎
各自獨立養一排再觀察下
我之前bonding 3隻既經過都是很漫長艱辛的
但總有成功的一天

今晚試下先放遠小小~睇下情況會唔會好d啦
因為盈盈係識去廁所,至少要佢係籠入面唔好亂痾先
出到黎就真係冇計.....
你有冇提議~?
hh0 2008-6-27 12:20:30 AM
我覺得係小純同盈盈既問題
可以既話盈盈個籠最好見唔到小純
養一輪等盈盈從新識去廁所, 先多d 放出來走下, 再慢慢觀察下3隻夾唔夾

我曾經試過A+B是已夾好的2隻
但C來了後, 變成AB不和, 最後夾左A+C
隻B再夾另一隻
唉.....復雜既關係
hh0 2008-6-27 12:21:59 AM
仲有呢.....閃閃有無問題?

快速發帖