仲有有咩絕育醫生比較有保證?地址係邊:022: ?thz:012:
wesky 2008-6-27 09:13:13 PM
囡囡其實四個月大就可以做絕育
不過通常都會建議六個月大先做~~

絕育可以搵 Dr Tiger, Dr Betty, Dr Gerry~
兔兔獸醫入面有資料架啦~~^^
http://mini-house.info/viewthread.php?tid=41&extra=page%3D1
阿度 2008-6-27 11:42:16 PM
可以再等佢大定d先做都得,不過最好1歲就要去做喇~
唔係越大個越易有病的
chrisyan 2008-6-28 01:01:29 AM
我覺得住九龍ge Dr. Betty會就腳Dge~話曬九龍城..我去過都覺得易搵~
同埋入面D姑娘對兔兔有一定認知ga~唔錯ge ~
不過記得要絕育個陣要book左先~
因為唔係日日有得睇兔架~
同埋絕育前睇多D呢個 forum...我地好多兔友都有經驗點照顧絕育之後ge兔兔架~
你search"絕"吸收下呢方面ge知識啦~:048:
alaneva 2008-6-28 08:19:05 PM
我兩隻兔兔都係Dr Lim做架~
nievedith 2008-6-29 02:27:10 AM
其實睇你近那區啦, 因九龍區可選dr.betty, 新界區可選dr.tiger/ dr.gerry
仲有, 你都係等兔兔六個月之後先同佢做啦
lingyan 2008-6-29 02:18:36 PM
其實好多間診所都唔會幫太細既兔兔做,
個時我帶 miffy 去大圍睇醫生,
有個男仔問 counter 到 d 人,
話想 book 兔兔 做 desex,
之後佢話 兔兔 4 個月,唔幫佢做,太細。

book 左 兔兔 絕育個日,醫生都仲要幫佢簡單檢查覺得 ok 先會幫佢做,
認為有問題都會叫你走 ga。 :053:

快速發帖