近日我覺得豆豆大隻左,活動地方少左:027:
所以我想幫佢換個2至3層既兔寵:053:
大家有冇咩2至3層既兔寵介紹下(可以貼下自己兔兔既居住環境:057: )
唔該哂:054:
kawai0202 2008-7-14 01:38:06 AM
(借STATION R一用)
理個得唔得牙
kawai0202 2008-7-14 01:40:50 AM
小瑩你個過粉紅色龍喵寵係邊到有得賣牙
‵小瑩 :])) 2008-7-14 01:41:49 AM
原帖由 kawai0202 於 2008-7-14 01:38 AM 發表
(借STATION R一用)
理個得唔得牙

我個人覺得呢個唔夠穩陣..
佢得4舊膠HOLD住成個籠...
搖下搖下-V-FOR龍貓就OK..
兔仔我驚你加左D層板之後,,
豆豆一跳就搖一搖...
同埋呢個個底都唔係好大咋-0-"
放左廁所一樣無咩位...你個廁所係長方型o個隻?
‵小瑩 :])) 2008-7-14 01:42:53 AM
原帖由 kawai0202 於 2008-7-14 01:40 AM 發表
小瑩你個過粉紅色龍喵寵係邊到有得賣牙

o係q兔有得賣~有分大細size...細好似3百幾一層..大就5百..(好似咋..唔記得.,.)
買左個底層之後,,可以+百幾蚊加多層!
你可以o係o個度配埋木板..幾方便的..

芝麻呢個係大size..你可以睇睇放左廁所之後仲有幾多位@@..夠唔夠你用..
呢個size都可以加層的..

hh0 2008-7-14 01:44:53 AM
kawai, 綠色果個係龍貓籠
如果你用來養兔
一定要拆走d 網架
改配木板做上層
唔係好易click 兔仔腳受傷

個cage應該有 70cm wide

lingyan 2008-7-14 01:47:23 AM
我個兔籠 ~"~

hh0 2008-7-14 01:49:17 AM
小瑩果個都唔錯架
夠大又可以加高
仲有轆 tim ~
lingyan 2008-7-14 01:49:18 AM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-14 01:42 AM 發表

o係q兔有得賣~有分大細size...細好似3百幾一層..大就5百..(好似咋..唔記得.,.)
買左個底層之後,,可以+百幾蚊加多層!
你可以o係o個度配埋木板..幾方便的..

芝麻呢個係大size..你可以睇睇放左廁所之 ...

呢種兔籠你要唔介意會 "lon" 尿尿cc 先好。
之前我都有諗住買,不過其他兔友話最重要係會 "lon" 尿尿cc,我都無買到。
始終清洗係無咁方便。
kawai0202 2008-7-14 01:49:43 AM
點解無底盤養兔兔好D
‵小瑩 :])) 2008-7-14 01:55:53 AM
原帖由 kawai0202 於 2008-7-14 01:49 AM 發表
點解無底盤養兔兔好D

企平地對兔兔隻腳腳好d..
無咁易生腳瘡..
當然最好係俾vet bed佢地~
hh0 2008-7-14 01:55:55 AM
無底盤即係兔兔直接踩係平地
對腳仔會好d
有拉出底盤的籠通常配有隔板
長期用唔係甘好
‵小瑩 :])) 2008-7-14 01:56:29 AM
原帖由 lingyan 於 2008-7-14 01:49 AM 發表

呢種兔籠你要唔介意會 "lon" 尿尿cc 先好。
之前我都有諗住買,不過其他兔友話最重要係會 "lon" 尿尿cc,我都無買到。
始終清洗係無咁方便。

識去尿尿就ok@@
屎屎就唔係lon得好勁...我芝麻就ok..
不過而家芝麻都換左籠嚕XD
kawai0202 2008-7-14 01:57:42 AM
換咩寵牙:040:
lingyan 2008-7-14 01:59:30 AM
無話好唔好既,睇下你介唔介意洗得唔方便囉。

我自己最後無選擇既原因係清洗會比我而家呢個難,
我用緊個兔籠,成個底拆出黎洗,可以用牙刷慢慢刷,
但係有底盤個隻會有好多位置可能無咁容易洗。

加上我覺得,尿尿cc都唔會完完全全跌落去個盤到,
一定會卡係d盤邊,而且兔兔多數都習慣尿係角落位,
尿漏左落去,都應該連個底盤底都濕埋,
即係全個底籠都要洗...
咁洗一個底盤總比洗二個盤方便..
(懶人既諗法 xd)
‵小瑩 :])) 2008-7-14 02:02:40 AM
原帖由 kawai0202 於 2008-7-14 01:57 AM 發表
換咩寵牙:040:

@@狗籠黎-3-
不過豆豆應該唔會有芝麻咁大隻..
同埋用狗籠其實唔太安全..
所以都係用番兔籠好呢^0^

俾埋芝麻而家個籠你睇~:060:

但係真係唔建議用-_-..
因為要好小心..狗籠既欄與欄之間既空位大d..
兔兔好易叉錯腳-0-"
如果買狗籠可以揀d平底既!咁就ok喇@@

快速發帖