唔知大家買/領養兔兔既時候, 係俾兔兔邊樣野吸引住呢:053: ?
e.g. 毛色,,身型,,品種..etc.

我當時買芝麻..因為唔夠錢..所以揀左家兔@@..
o係o個陣咁多隻家兔之中..芝麻隻色最靚...
全身純灰色!加上個樣超可愛! 所以我就揀左芝麻返屋企了:033:

冽! 2008-7-15 02:28:15 AM
我係合眼緣的
小哲果時好自閉架,係一角度唔郁
chrisyan 2008-7-15 04:55:53 AM
因為雪兒成身白雪雪, 耳仔又勁粉紅~所以覺得佢好得意~就好興奮好想要照顧佢~:060:
不過實際上naughty到不得了~~:022:
cloudcloudgrace 2008-7-15 07:58:48 AM
小財和小龜子係o係唔同地方買的~~~
一見鍾情:014: 所以就要了牠們:037:

lingyan 2008-7-15 11:04:45 AM
因為我比較鐘意貓貓兔,而且覺得白兔好令,
搵左好耐終於俾我搵到隻全白色仲要紅眼仔tim,所以就帶左佢返屋企囉。

而妹妹係無得揀,因為係街執返黎 XD
波丸媽 2008-7-15 11:26:33 AM
當初買小丸果陣係兔爸睇左先
兔爸話有一隻(小丸)好精靈活潑, 見到兔爸就係咁lam玻璃,眼仔又好神
個頭又圓,隻色幾特別, 咁兔爸佢鍾意,我又覺得可愛,咁岩又有個女仔想要佢
我同兔爸好似鬥快比$咁, 咁就要左佢lu

波波就冇得揀, 朋友家姐個朋友唔要1對,咁朋友家姐要左隻仔,佢只會比隻女我,我地唔想佢入去愛協咁慘(果陣冇人知有兔協),要埋囉.
jennytyy 2008-7-15 12:06:05 PM
我鍾意侏儒兔,而且見jobe有smoky eyes同埋好得意,就揀左佢勒~
casey 2008-7-15 12:52:54 PM
我諗中2黑蚊蚊黑色好型咁囉
不過其實都唔知中2佢咩0家

白雪雪就係0係個spca個網到見佢咁得意就去接佢番屋企
不過原來佢係好識扮可愛0家
番到屋企naughty到不得了:050:
vice0926 2008-7-15 02:00:48 PM
我鍾意睇眼神!
同埋健康咯~
‵小瑩 :])) 2008-7-15 04:41:10 PM
原帖由 casey 於 2008-7-15 12:52 PM 發表
我諗中2黑蚊蚊黑色好型咁囉
不過其實都唔知中2佢咩0家

白雪雪就係0係個spca個網到見佢咁得意就去接佢番屋企
不過原來佢係好識扮可愛0家
番到屋企naughty到不得了:050:

哈哈~隻隻兔兔返到屋企俾人寵壞哂@@變到好曳曳:073:
SheR_bb 2008-7-15 06:43:44 PM
我見到鬆餅既時候見佢飲緊水, 飲左好耐, 好可愛
就係因為佢肯飲水就覺得佢好乖
而且我好鐘意d 個身淨色 and 鬆毛毛既兔兔
所以就揀左佢喇~:021:
small_tra 2008-7-15 07:57:30 PM
我買糯米滋之前,行左好多次都搵唔到中意~!好失望
我一入到去寵物店到~第一眼,就中意佢~
我抱住佢~佢踏上我個身到~佢o既眼神好似想我帶佢返屋企咁~!
兔爸話佢都幾大隻~!我話一定要佢~!:078:

oreo~我冇諗過可以養多隻~!
但係我睇中左oreo~!
佢果陣訓緊覺~但係佢個咀咀好似發夢食緊野~!
之後,sd左msg俾兔爸我想要隻兔兔~
點知,佢放假就去左買啦~!
‵小瑩 :])) 2008-7-15 08:05:56 PM
原帖由 small_tra 於 2008-7-15 07:57 PM 發表
我買糯米滋之前,行左好多次都搵唔到中意~!好失望
我一入到去寵物店到~第一眼,就中意佢~
我抱住佢~佢踏上我個身到~佢o既眼神好似想我帶佢返屋企咁~!
兔爸話佢都幾大隻~!我話一定要佢~!:078:

oreo~我冇諗過可以 ...

哇~兔爸好鍚你丫:014:
我有時都好想養多隻黎陪芝麻..但係芝麻已經大個仔-0-
好似好難夾-3-加上屋企人唔俾再養了/3\
wesky 2008-7-15 08:09:41 PM
買小丸果陣, 係俾佢既傻樣吸引
見到我, 就係咁 lam 玻璃 ~
就咁俾佢呃左我帶佢返屋企啦 -0-
果陣仲有兩個人黎買架, 原本都諗住考慮下,
見佢地想買, 就即刻俾錢~ 哈哈~~
養養下先知原來係隻野兔 :050:
上一次去 q pxt 睇, 又有一隻 lam 玻璃,
我同兔媽講, 呢隻將來一定係野兔!! :037:
Colleen 2008-7-17 10:47:34 PM
我買包包果時睇中左包包同另一隻啡色既貓貓兔,本來我想要隻貓貓兔ga,但兔爸想要隻男兔,所以就要左包包la..........

包包望真d 又好英gei,對藍眼又炯炯有神,越望越鐘意:023:

快速發帖