之前係兔協申請
但冇回覆,咁就買左小哲
點知買完佢第2日就收到兔協電話
結果就決定養2隻啦

星期4就會帶麻油麵走
但我未買攜帶袋,亦都唔識買
又驚買得太細,同埋係咪要擺木板+冰種?
你地用開邊種架? 如果一隻成兔(安哥拉兔) 應該用幾大個袋先岩?
去兔協帶走麻油麵,除左要帶住址證明,仲洗唔洗帶袋?

籠果d就買好哂架啦~

花無缺 2008-7-23 07:04:18 AM
麻油麵我上星期都有見過佢, o個時我得一隻兔都有諗過領養佢,

兔袋我就求其買, 因為都好少會帶佢出去走來走去,
而如果帶佢出去, 冰種我通常都唔會用,
但會選陰天 / 落雨既日子 / 黃昏或日落後先出去,
避免溫差太大受唔住

如有任何有關領養之手續及安排, 可致電3580 0050向職員查詢
lingling 2008-7-23 09:23:08 AM
真係開心,到時記得post多d相呀!
nievedith 2008-7-23 09:31:06 AM
之前見到有兔友係女人街買的兔袋較便宜~ 約百多塊一個
jennytyy 2008-7-23 09:34:53 AM
我之前你r記買了大size的寵物袋,都好夠放隻兔架勒~
兔協都有得買寵物袋,你可以上去時買

你係咪兔協會員?領養要係會員,會費$20,可用黎買野都得。

我個時d糧、草等都係兔協買,一黎支持番佢地,二黎唔怕jobe食唔慣
lunguide 2008-7-23 09:37:09 AM
要用冰種啊!天氣太熱了
我建議可去十蚊店買
格過價,算最平的了
‵小瑩 :])) 2008-7-23 09:55:34 AM
好期待麻油麵既相啊:039: :039: :039:
tiffany 2008-7-23 10:10:51 AM
記得放多d麻油麵既相上黎俾我地睇呀~~~
lingyan 2008-7-23 11:17:55 AM
我自己用緊AB大袋,都OK好用。

花園街個D小心買,因為我之前買左一個,用唔夠2次已經爛左 /_\。

夏天出街,帶個冰墊 / 冰種 墊底,
如果唔想買,可以用一個保鮮袋,袋D水入去,禁走哂D空氣再打平放係冰箱。
用之前用毛巾包住放係袋入面。
oil 2008-7-23 01:04:53 PM
我都星期四去接dexter回來... 你星期四幾點去接佢呀~
我個日仲要去上堂呀..我同我男朋友1900-2100 去上堂, 係教我地點樣去收指甲~
佢都有叫我地帶住址証明..不過沒有說要帶$$啊!
應該不用的吧!:070:
lingyan 2008-7-23 05:55:57 PM
原帖由 oil 於 2008-7-23 01:04 PM 發表
我都星期四去接dexter回來... 你星期四幾點去接佢呀~
我個日仲要去上堂呀..我同我男朋友1900-2100 去上堂, 係教我地點樣去收指甲~

如果要帶錢既會唔會係未DESEX既兔兔 ?

之前有睇過如果要帶走未絕育既兔兔,要先放低500做按金,
等兔兔絕左育之後就可以拎返500蚊。
wawa)) 2008-7-23 08:23:16 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-23 09:55 AM 發表
好期待麻油麵既相啊:039: :039: :039:

我都係呀! :050:
oil 2008-7-23 10:22:25 PM
今日佢打多一次來confirm, 叫我一定帶住址証明...
同埋佢叫我係佢度買草同糧~
點都唔俾我係出面買....
好似驚食壞佢...
pinwheelfish 2008-7-23 10:43:27 PM
本來我都想領養麻油麵ga, 我仲上咗去睇, 佢地話有人申請緊, 我覺得其實兔協心態幾好, 但佢嘅領養手續實在令人卻步:022: 我係其中一個放棄咗嘅人:068:  

其實你可以買寵物箱, 出街嗰d, 之前我bring兔仔睇醫生時都係用佢, 因為我知我隻兔仔鍾意咬布, 所以佢會咬爛, 到時仲煩~~ 因為佢唔係bb兔, 可能都鍾意咬野ga~~
冽! 2008-7-23 11:29:27 PM
原帖由 oil 於 2008-7-23 01:04 PM 發表

我都係7點至9點
即係我地聽日會見面
我本身唔係會員,仲有冇其他野要帶架?
原帖由 oil 於 2008-7-23 10:22 PM 發表
今日佢打多一次來confirm, 叫我一定帶住址証明...
同埋佢叫我係佢度買草同糧~
點都唔俾我係出面買....
好似驚食壞佢...

佢都係咁同我講
不過冇所謂啦~

快速發帖