雪種

momoo 發表於 2008-07-24 11:38|只看該作者|倒序瀏覽|打印
天氣實在太熱...
我o係日本情買左雪種俾兔兔...
但係會唔會有d有害物會放出架....:044:
有d擔心....:041:
‵小瑩 :])) 2008-7-24 11:40:48 AM
唔好就咁直接俾兔兔用~
可以用d毛巾包住!咁就萬無一失喇!
karen195 2008-7-24 11:44:37 AM
雪種唔涼時,兔兔就係毛巾度尿尿
lingyan 2008-7-24 11:51:20 AM
我自己用法係 用保鮮袋包住冰種,再用手巾包住放係籠頂。
kwaikwai 2008-7-24 12:42:06 PM
放o係籠頂就ok的嗎?? :017:
大富翁 2008-7-24 12:48:12 PM
原帖由 karen195 於 2008-7-24 11:44 AM 發表
雪種唔涼時,兔兔就係毛巾度尿尿

我隻兔兔都係丫...
一定搞到條毛巾勁多尿!~= =
‵小瑩 :])) 2008-7-24 12:56:10 PM
原帖由 kwaikwai 於 2008-7-24 12:42 PM 發表
放o係籠頂就ok的嗎?? :017:

冷空氣會向下沉家嘛!^^
lingyan 2008-7-24 12:56:46 PM
我自己係放係籠頂,
因為如果用毛巾包住放籠入面,
條毛巾一定會無命 ...

所以冰種都係籠頂,另外一枝結左冰既水放係籠旁邊囉。
kwaikwai 2008-7-24 12:59:17 PM
ccccc~等我放d雪種o係籠頂先~~~
因為屋企唔可以成日開冷氣......... :008:
vice0926 2008-7-24 01:31:17 PM
係咯~我都係搵毛巾墊雪種放上籠頂..
非常清涼ga呢~~
lingyan 2008-7-24 02:01:52 PM
本來諗搵用500蚊買部冷風機俾佢地用,
點知前個排連開風扇俾佢地都俾人話左幾句,
所以而家唯有用冰同冰種 /_\

遲d搬左出去就買俾冷風機俾佢地用下啦。
momoo 2008-7-24 02:28:21 PM
我都有諗過買風機,但返左工無人o係屋...
驚火"燭":077:
所以用雪種....(係好似水樽果隻...)
williamaaaa 2008-7-24 02:34:41 PM
睇黎我都買返個雪種
光之天使)) 2008-7-24 08:31:53 PM
我尋日都買左雪種...不過今日唔記得左用:026:

用毛巾買住放籠頂,會唔會唔夠涼架?
係咪成個包晒架?定係淨係墊住底就ok?
vice0926 2008-7-24 09:24:37 PM
我就咁用毛巾墊住個底ja~怕佢滴水ja ma~

快速發帖