如果反對, 通常咩原因?_?
單選投票, 共有 47 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
lingyan 2008-7-25 11:21:20 AM
唔知算唔算反對。

兔爸開頭反對,因為搵唔到位置養,但而家好錫佢地tim。
兔婆兔爺無話反對,但係就有正常既老人家心態,
認為佢地有菌之類。但只要打掃得佢地乾乾淨淨,唔好搞到屋企污糟就無問題。
波丸媽 2008-7-25 11:25:35 AM
反對啊
所以兔爸負責養
我媽鍾意我養
但爸爸話屋企唔適合養野
kwaikwai 2008-7-25 11:35:13 AM
之前屋企人也會反對了~
但話唔養唔養~~都養左5年啦~~~

除左哥哥之外~佢公公婆婆也好鐘意佢呢~~
佢阿公仲成日同我爭didi 做佢個仔~~~ :073:
有咩好野都留返d比didi~^^
oil 2008-7-25 11:44:15 AM
會反對架~
因為我同我ma ma 一起住...
佢覺得養兔仔不如養狗仔~
狗仔懂人性呢:016:
jennytyy 2008-7-25 11:53:21 AM
唔反對架,仲好支持tim~
‵小瑩 :])) 2008-7-25 12:25:25 PM
阿媽唔反對~阿爸一半半啦XD
佢反對之餘我去trip佢又會幫我照顧佢地:031: :031:

原因係...d籠好大個-0-阻左屋企好多位!!
仲有佢地多毛飛黎飛去~
仲要做兔奴<<<明明就我做-.-又關佢事...
SheR_bb 2008-7-25 01:24:40 PM
好記得細個仲係小學生既時候
爺爺執過一隻超級大隻的白色紅眼家兔俾我的
(唔知佢係邊度執,不過一定唔會係買)
之後阿媽話佢又污穢, 有菌, 又臭, 就叫爺爺掉走佢喇~
同埋可能我本身 身體弱, 好容易敏感, 所以就唔俾養喇~:022:

到依家大個左搬出黎住先開始養兔仔喇
阿媽開頭有少少唔鐘意, 但係依家會買菜菜俾鬆餅食
佢仲會打黎問我鬆餅鐘唔鐘意食tim
我就會3G俾佢睇下鬆餅食菜菜既樣子喇:012:
唔知算唔算接受左呢~
‵小瑩 :])) 2008-7-25 02:18:27 PM
我覺得接受左啦@@
如果真係唔接受XD一定連理都唔理..

兔兔咁可愛~>V<點樣可以抵抗佢可愛既誘惑喎:021: :021:
kittyz 2008-7-25 02:46:24 PM
我呀媽反對我養既..
因為佢話養兔仔既責任好大
又驚無時間
‵小瑩 :])) 2008-7-25 02:55:25 PM
原帖由 kittyz 於 2008-7-25 02:46 PM 發表
我呀媽反對我養既..
因為佢話養兔仔既責任好大
又驚無時間

佢又講得幾岩XD
養兔仔既責任真係好大-3-
因為係一世嫁~:031: :031:
時間呢d野就人為姐~嘻..
其實只要自己搞掂..屋企人就唔會咁多野講:060:
vice0926 2008-7-25 03:28:02 PM
"反對反對絕對反對.."
因為我媽媽覺得小動物好討厭..
同埋養個人好過養隻動物..= ="
lunguide 2008-7-25 04:17:03 PM
都唔算好反對
但係咁二都哦幾句la
jasmineyth)) 2008-7-26 02:45:03 AM
反對呀...佢地話要打理麻煩..
又話d毛會整到我爸d哮喘番發..:024:
lingyan 2008-7-26 11:44:16 AM
原帖由 jasmineyth 於 2008-7-26 02:45 AM 發表
反對呀...佢地話要打理麻煩..
又話d毛會整到我爸d哮喘番發..:024:

唉丫,咁你就要留意一下la,
我兔爸都有哮喘 ga,我仲特登買左個水瀘既清新機用。
唔知有無用,但係心理上係安心少少 >3<

快速發帖