見到有好多人都會選擇買兔仔@@
我好奇想知下點解會揀買~
同埋通常買既都係兔bb:060:
各位係因為唔知道有得領養丫, 鐘意兔bb夠得意,,定係其他原因呢?:017:
(請以買兔兔當時回答xd, 可以多選@@)

我自己揀左唔知道有得領養,行街見到好可愛所以買左,,同埋芝麻夠平-v-"haa..

多選投票: ( 最多可選 8 項 ), 共有 111 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
‵小瑩 :])) 2008-7-25 02:42:16 PM
哎也-.-...
多左d1,2,3,4,5,6,7,8添:026: :026:
波丸媽 2008-7-25 02:49:24 PM
果時唔知有得領養,
同埋想養龍貓先o既
但兔爸話兔仔都好得意呀
咁佢行過果陣又見到一隻好可愛既兔兔,
所以就買左lu, 就係依家既小丸啦
‵小瑩 :])) 2008-7-25 02:53:23 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-7-25 02:49 PM 發表
果時唔知有得領養,
同埋想養龍貓先o既
但兔爸話兔仔都好得意呀
咁佢行過果陣又見到一隻好可愛既兔兔,
所以就買左lu, 就係依家既小丸啦

ha~最記得就係話小丸係咁lam個玻璃窗:073:
eurico)) 2008-7-25 02:55:27 PM
個時間寵物店D兔兔比人領養晒,個時狗房未有兔仔領養
所以我隻仔係買ge
波丸媽 2008-7-25 03:12:31 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-25 02:53 PM 發表

ha~最記得就係話小丸係咁lam個玻璃窗:073:

哈哈~~真好記性
其實有時行過,
好少見到兔兔lam玻璃架
最近又見到一隻lam
兔爸話佢將來會係另一隻野兔喎
不過,我地冇辦再養lu
vice0926 2008-7-25 03:15:49 PM
我果時都係..
唔知原來兔仔都有得領養..
其實已經搵左好多資料..都唔知有兔協呢個地方..
始終覺得兔協宣傳唔夠!
所以我地宜家係度要hard sell d!
otistou 2008-7-25 03:29:27 PM
因為睇住兔兔一日一日咁成長...真係好滿足..
lingyan 2008-7-25 03:40:23 PM
我本身係諗住養兔兔或者龍貓 (個陣未話俾兔爸知GA),
但係又怕放龍貓出黎玩會唔見左佢WOR,
所以最後都選擇左兔兔。

決定左之後就同兔爸講,
起初兔爸唔俾,話怕兔婆同兔爺唔準。
最後俾我係泰國旅行個陣TUM掂左兔爸,
兔爸話返到香港再睇兔仔。

我一直都諗住養純白色既貓貓兔,
睇過兔協個D (個陣時兔協選擇唔多,主要都係家兔),唔合眼緣,
最後俾我搵到一隻純白色既貓貓兔,就係 MIFFY 仔 la ^^

miffy 仔個時係個水樽下面,訓覺豬,俾d同伴踩住左,
就叫個 sales 拎佢俾我睇 (其實個時有2隻白色貓貓兔,一隻黑眼仔既,已經俾人抱住左),
miffy 仔好乖咁望住我,同佢講野又好似識聽咁,又肯俾我 bb 抱,所以就要左佢 ^3^

黑眼仔個隻貓貓兔曾經係大圍遇見過到tim。
‵小瑩 :])) 2008-7-25 04:00:38 PM
養兔兔真係易養d-3-
龍貓好難養呢XD我家有一隻曳到暈既..:043:

抱住佢地定定咁望住自己個樣真係好可愛:033: :033:
leokobejack 2008-7-25 05:22:40 PM
本身自己都喜歡小動物,一直想養
兔媽又鍾意兔兔喎...
所以買左妹頭返黎(個時咩都唔識,領養更加唔知)
不過買完一隻又一隻(波波同茶茶)
我地愛兔既心態都平伏唔到
更半計劃地將波波同妹頭生bb
而家就唔會再加成員喇
Colleen 2008-7-25 05:38:10 PM
我呢邊冇得領養(果時見唔到網上領養,而類似spca 既機構冇兔兔),所以就去左間信譽良好而又貴既pet shop買包包la~
debbie1222 2008-7-25 08:47:41 PM
睇眼緣,不過都係有預謀去MK睇兔兔:040:
wawa)) 2008-7-25 09:16:52 PM
ah媽唔比養狗
諗住買天足鼠
點知見到d勁可愛嘅兔兔
從此就愛上兔兔們:078:
SheR_bb 2008-7-26 12:17:54 AM
因為我覺得養寵物一定要係自己鐘意先會特別珍惜同愛錫~
原本去兔協領養的, 但係有好多都係不予申請,
一係就俾人申請左~hold左
最後睇岩就買了~其實鬆餅都好可愛的~:014:

快速發帖