你地隻兔兔中5中意訓廁所架?我隻兔兔成日訓廁所,好似當左屋企咁,到痾尿就走落黎痾- -
同埋佢個nose有污嘈野,咁點幫佢清潔呀?
順便問一句- -:我上次去旺角掹兔協搵5到,係邊架- -?
rock_his 2008-7-27 03:20:42 PM
得仔唔中意訓廁所架,最少都未見過啊
oil 2008-7-27 04:56:42 PM
我隻樂樂都好鐘意訓toilet架~
當正toilet 是我家...:027:
lingyan 2008-7-27 05:04:12 PM
MIFFY 同 妹妹 都唔訓廁所 ~"~
jennytyy 2008-7-27 05:11:51 PM
兔協係新填地街,朗豪坊後1條街,因為係上樓的,係間叫"深井茶餐廳"上面~
con 2008-7-27 06:41:57 PM
之之在害怕的時候才會訓廁所
大富翁 2008-7-27 07:06:05 PM
大多數兔兔岩岩返到家...都一定好中意訓廁所!
但係....日子耐左..佢地就唔會再訓咖啦!
我隻caca一開始都係咁!...而加叫佢上去...都立即跳返落黎
百厭星_傻貓 2008-7-27 07:20:04 PM
可能佢仲細個....去到新環境覺得有d驚,,,上到個廁所度會增加唔小安全感
多小都會有d關係啩,,,,,,,
用棉花棒輕輕咁同佢清潔下..之前就摸下佢..安撫下佢....

:041: 有咩唔對路最好就帶佢睇e生啦

jasmineyth)) 2008-7-27 07:55:41 PM
我2隻岩岩番到家都只係留廁所上面..
不過過左一排就冇事lu..
廁所有幾面高左,,佢地可以挨住..
又會有種被包住既感覺..
就會覺得安全感大d,,所以咪成日留係廁所囉
當佢地習慣左就唔會咁架啦

個鼻污糟,,我會用手濕少少水幫佢捽走佢..
不過兔兔通常會係洗面個時整番乾淨
***如果係有鼻水個d,,最好都係帶佢去睇醫生!

兔協好似好近朗豪坊

wesky 2008-7-27 11:50:58 PM
鼻污糟 睇下係因咩原因而污糟
須重視

我小丸細個果陣都好鍾意訓廁所架~
所以將草架, 水樽都放係上面~
kawai0202 2008-7-27 11:52:55 PM
我隻豆豆岩岩番黎個時都好鐘意訓廁所嫁:073:
但係過左幾星期後,熟絡左環境就再冇訓廁所lu:070:
vice0926 2008-7-27 11:54:17 PM
多數廁所都係網底..
盡量避免佢地企得多..
好易有腳枕~我家兩小女都係咁..

留意住兔兔鼻果D污漕野..
有可能係病ge先兆喔~

用暖水濕棉花球幫佢清潔..
然後再用乾紙巾抹返乾..
((唔好沾太濕..避免整濕兔鼻入面))
chrisyan 2008-7-28 01:27:21 AM
我2隻女唔鍾意訓廁所架~~
lunguide 2008-7-28 12:54:19 PM
我家新兔拖羅都鍾意訓廁所
俾我趕返落黎
可能廁所高d,兔仔鐘意高ge地方,望遠d

快速發帖