飲水問題

Cwk 發表於 2008-07-31 17:21|只看該作者|倒序瀏覽|打印
兔兔唔太飲水,遞俾佢先飲少少
15個鐘飲左大約450ml
但又唔見佢尿尿
佢飲水夠唔夠?
p.s. 兔仔5個月
vice0926 2008-7-31 09:09:13 PM
試下洗過個水樽..
睇下會唔會係因為D水有味所以唔想飲..
如果都係唔飲..
溝幾滴bb飲用ge果汁落d水到引佢飲..
宜家天氣咁熱..唔飲水好易會缺水..
lingyan 2008-7-31 10:36:56 PM
可以用檸檬汁洗洗個水樽。
kwaikwai 2008-7-31 10:43:44 PM
會唔會d水熱呢??
加d冰試下~~~ ^^
Cwk 2008-7-31 11:08:18 PM
個樽新買,已經浸左
佢唔知點解朝早唔飲,一到黃昏之後飲好多 ~.~
lunguide 2008-7-31 11:30:03 PM
因為兔兔係夜行動物黎架
日頭要大覺訓  lor
jasmineyth)) 2008-7-31 11:36:39 PM
冇錯,,,我家的都係夜晚去水快d..
不過白天會好熱,,都要注意下佢會唔會飲唔夠..中暑就唔好喇!!
Cwk 2008-8-1 12:01:01 AM
朝早飲左350ml左右,夠唔夠?
我都擔心佢中暑,開足成日風扇俾佢
wesky 2008-8-1 12:05:15 AM
夠架啦~~  我兩隻女每隻每日飲兩樽
vice0926 2008-8-1 12:39:17 AM
可能只係佢飲水習慣jie~
chrisyan 2008-8-1 04:30:43 PM
佢15個鐘頭都無尿尿??????!!!!
Cwk 2008-8-1 05:16:12 PM
底盤d貓砂無濕,『可能』去左廁所度尿
但今日又全部尿番落右下角 ><
將個水樽搬去廁所個邊又唔知點解佢飲唔度
一定要人放番去角落頭 : (

快速發帖