呢2日佢經常都係咁,lam濕隻腳之後就r,睇返耳疥蟲、耳蝨d症狀,佢都中左2樣

經常搖頭及甩耳朵、抓耳朵:050: 咁佢到底係咪?
小嵐 2008-8-7 07:09:24 PM
佢nose..手仔..腳仔有冇小小脫毛??
如果有就應該係疥癬蟲喇..
妹妹之前都出過..打左4枝針..
我記得果時妹妹r到耳仔損晒..真係好心痛..
TaMMy 2008-8-8 12:14:39 AM
佢好似無脫毛噃.....
karen195 2008-8-8 12:33:59 AM
會唔會係有蝨呀??你留意下佢身上有無好似胡椒粉的東西
chrisyan 2008-8-8 03:41:18 AM
你屋企多唔多蚊先~可能係小飛蟲都唔定wor~
ki*∼ 2008-8-8 11:57:47 PM
應該係耳係有事..可能係發炎
先會咁fing頭同r耳仔
快d帶佢去睇vet啦
TaMMy 2008-8-9 02:09:17 AM
我都唔知佢呀....
佢唔俾我睇耳仔:047:
不過佢今日又無yesterday  r 得咁犀利,唔知佢到底點
TaMMy 2008-8-9 02:13:01 AM
我屋企好少有蚊架噃....
順便問下 , 耳仔發炎有咩特徵?
Cwk 2008-8-9 02:16:14 AM
我隻成日都會咁
不過次序倒轉,係抓完耳先lick
但依個似係習慣多d,佢沖涼o既陣就有依d動作
耳仔發炎會臭臭地,同埋試下用手指,伸入兔兔耳仔度
入好少少就得,唔使好入,睇下有野污糟野
TaMMy 2008-8-9 02:29:32 AM
佢耳仔無怪味,都無污糟野噃
但係佢  r 到好似狗仔咁樣:016: 係咪正常架?
Cwk 2008-8-9 03:18:23 AM
可能佢抓下痕....
我個隻都會,仲抓到『發發』聲,十分粗暴
但我觀察好耐,只係佢鐘意抓來抓去,絕對唔係病
你觀察多排,如果耳仔同手腳(尤其手指腳指d隙位)無異樣,可能佢只係鐘意抓 ~.~
睇埋有無搖頭

快速發帖