我Kobi又打乞痴,又流鼻水,
我岩岩問打過去Dr.Betty度,但今日既Booking已經full左:050:
我想問佢地接受walk in嗎?診金幾多?
lingyan 2008-8-9 11:23:59 AM
就算 walkin ,護士都會睇下寵物係咩程度有病,先決定俾唔俾你插隊,
通常係急診先得,如果唔係都只係白行一趟,俾最近既預約時間俾你。
因為佢地都需要維護預約左既主人利益。
你可以先打電話去同佢講 kobi 既情況,睇下護士俾唔俾到位你攝落去。

個人認為非必要都唔好亂用 walkin,將留位置留返俾真正需要既主人。

我自己試過幾次因為人地 walkin 睇急症,而令到自己等多至少半個鐘。

betty 個到 walkin 當急症收費,$ 350 蚊。
kwaikwai 2008-8-9 11:24:11 AM
聽d兔友講可以walk in~
不過收費會貴少少~350~
但唔知係唔係所有walk in 都受...

我建議3點前去到~
因為佢地食飯食到3點~如果佢地早食完有時會早d比我地入~
約左3點o個位未必咁準時到~
[小懶] 2008-8-9 11:43:19 AM
ICIC~
唔該晒你地,姑娘話除非佢唔食野,如果唔係就唔好睇急症:050:
lingyan 2008-8-9 11:48:46 AM
呢排都唔知係唔係多人屋企開冷氣機,
搞到好多兔兔都流鼻水打痴痴,
屋企個 miffy 大少都係咁樣,
我8月1日 book betty,o個個禮拜既星期六日已經 full 哂,
因為我平日趕唔切去,一定要 book 星期六日,點知連 book 下個星期六都 full 埋,
星期日都只係得二個時間仲有位  :077:
紀錄SIUB 2008-8-9 12:20:43 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-9 11:48 AM 發表
我8月1日 book betty,o個個禮拜既星期六日已經 full 哂,
因為我平日趕唔切去,一定要 book 星期六日,點知連  ...

我隻佐助上星期睇左次都無好轉=.=,今日再帶去睇betty
lingyan 2008-8-9 12:34:07 PM
原帖由 紀錄SIUB 於 2008-8-9 12:20 PM 發表

我隻佐助上星期睇左次都無好轉=.=,今日再帶去睇betty

睇大圍 ?
pinwheelfish 2008-8-9 10:27:59 PM
請問你地d兔兔嘅病徵係點ga?? 我兔兔眼腫同鼻塞要用口吸氣,到而家食咗三日藥, 冇好轉又冇差d~~ 係要幾耐先好d嘅呢, 我擔心佢好唔返, 啱啱死口一,咗仔兔兔, 我驚自己會受唔住.........
alaneva 2008-8-9 10:49:38 PM
眼腫同鼻塞要用口吸氣....症狀好似比較重????你睇邊個VET???
pinwheelfish 2008-8-9 11:03:42 PM
dr.betty  吓~~症狀好似比較重~
[小懶] 2008-8-10 12:16:49 AM
原帖由 lingyan 於 2008-8-9 11:48 AM 發表
因為我平日趕唔切去,一定要 book 星期六日,點知連  ...

係呀,星期日得返12pm同3pm哩兩個時間,
我book左12pm~
[小懶] 2008-8-10 12:19:33 AM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-8-9 10:27 PM 發表
請問你地d兔兔嘅病徵係點ga?? 我兔兔眼腫同鼻塞要用口吸氣,到而家食咗三日藥, 冇好轉又冇差d~~ 係要幾耐先好d嘅呢, 我擔心佢好唔返, 啱啱死口一,咗仔兔兔, 我驚自己會受唔住... ...

wa,咁嚴重?
醫生點講??
祝你既兔兔快d好返!!!
lingyan 2008-8-10 03:28:36 AM
原帖由 [小懶] 於 2008-8-10 12:16 AM 發表

係呀,星期日得返12pm同3pm哩兩個時間,
我book左12pm~

...................
我上個星期話 book 3 點,佢又話無 ...
逼我要 5 點 >3<
chrisyan 2008-8-10 09:25:27 AM
我上次要帶朋友ge兔兔去睇betty(因為佢肚脹+唔食野)
雖然當日唔醫兔,但係外面ge護士都同毛毛檢查左~
仲話可以免費幫兔兔餵草粉~
所以你可以帶兔兔俾護士姐姐睇下嚴唔嚴重先ge~
pinwheelfish 2008-8-10 10:40:29 AM
d護士姐姐係對兔兔有認識ga, 上次個護士姐姐話佢都有去兔協做義工ga

快速發帖