因為我想訂一個更大更方便清潔ge籠俾佢地~
所以出讓呢個籠~
紅蘿蔔賣緊$7xx , 現售$450

特色:
獨特抽屜式底盤設計,搭配洞洞式的樹脂底網,讓兔兔不會卡腳受傷,而兔子大小便又能直接掉落底盤,清理變得超級方便。
上開式天井及前開門的設計,打開後可以直接抱兔兔出來。室內空間超級寬敞,讓兔兔有足夠的空間活動。四周圍有透明加高防噴尿板。
長 68 cm x 47 cm x 高 51 cm 重約 8.4kg

另外可配2個黃色防咬邊食物兜
r-station會員價$30 現售$20 , 2個$40
如圖:

注意: 由於有人要我先會訂造個籠, 如要的話, 需等1-2星期~

hh0 2008-8-10 12:47:21 PM
你打算訂造新籠比2隻一齊住?
訂做貴好多, 使唔使自己設計埋個款?
‵小瑩 :])) 2008-8-10 01:21:23 PM
哇...好想知道你會點設計丫@@
唔知訂造會係咩樣嫁呢*v*?
kwaikwai 2008-8-10 01:32:50 PM
我之前都想訂造~~
我想問下你o係邊訂~~~會唔會好貴??

thxx^^
chrisyan 2008-8-10 10:58:46 PM
原帖由 hh0 於 2008-8-10 12:47 PM 發表
你打算訂造新籠比2隻一齊住?
訂做貴好多, 使唔使自己設計埋個款?

無呀~其實因為兔籠前面唔係咁方便抽個底盤出黎清潔,所以次次都好麻煩咁~
所以我想自己訂個亞加力膠箱~
咁叫佢幫我鑽埋D洞可以愛黎掛2個水樽~
因為我2隻兔兔係唔跳ge~所以設計得D矮D都得~又方便我抱佢地出黎~
個箱就會大好多,用曬依家關門曬左ge位~另外又可以加長~
食物兜就會用另一隻,餵糧先擺入去~又多D位俾兔兔~
跟住2隻衰野成日屙出界~所以就會打橫擺2個方形廁所~
咁個大草架就會掛o係度~
因為2隻女周圍放大量c彈~所以我會o係底層舖格仔板~再舖腳墊~咁就唔會直接踩到格仔板~
冬天就轉用vetbed~
清潔ge時候拎起2隻女入兔欄,就可以用小型掃把掃走c彈,布用醋抹乾淨咁就乾淨好多又唔麻煩啦~
好多時我間房都開冷氣,所以溫度同通風都ok~而且我有把用夾ge細風扇~(唔係usb個隻)
所以用呢隻箱都唔錯ge~
以前一個禮拜先洗一次籠,因為要搬開我書檯D雜物~所以有時候兔兔D c彈多到自己踩返:077:
轉箱後可以日日或者隔日清潔都唔麻煩啦~:040:
兔兔D腳仔又會好乾淨啦~

另外加建原因,係其實我非常想養胖胖~因為佢同雪兒都係短毛bunny~一白一啡~太襯了~~
而且佢又勁可愛*v*

chrisyan 2008-8-10 10:59:58 PM
原帖由 kwaikwai 於 2008-8-10 01:32 PM 發表
我之前都想訂造~~
我想問下你o係邊訂~~~會唔會好貴??

thxx^^

我未知價錢,都係預1000以內~
設計我上面講左~:073:
chrisyan 2008-8-10 11:05:53 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-10 01:21 PM 發表
哇...好想知道你會點設計丫@@
唔知訂造會係咩樣嫁呢*v*?

哈哈~如果真係成事post出黎分享下~~
btw,我勁鍾意用一D唔同ge material夾埋一齊,設計一D野黎用~
依家我個鼠鼠水樽同埋大草架都係自己設計ga~
hh0 2008-8-10 11:44:33 PM
你既描述好似個 display 櫃甘樣~
全個透明好清楚見到兔兔
解決到通風問題就唔錯既
不過千祈唔好低估兔兔既彈跳力呀
lingyan 2008-8-11 01:06:01 AM
原帖由 hh0 於 2008-8-10 11:44 PM 發表
你既描述好似個 display 櫃甘樣~
全個透明好清楚見到兔兔
解決到通風問題就唔錯既
不過千祈唔好低估兔兔既彈跳力呀

同意!

兔兔彈跳力好驚人,特別遇到食物袋既聲,就會發哂癲。

miffy 咁大隻,都可以跳到成米高 .....

不過我想問,如果咁大個既膠箱,會唔會唔方便拎去洗 ?
定係就咁用布抹 ?

我之前有諗過,去mk金魚街個d膠片舖頭,叫佢地做一個大既盤,
之後就買 d 圍欄圍住個盤,好似個d倉鼠籠咁,但係大版倉鼠籠。
chrisyan 2008-8-11 03:09:53 AM
原帖由 lingyan 於 2008-8-11 01:06 AM 發表

同意!

兔兔彈跳力好驚人,特別遇到食物袋既聲,就會發哂癲。

miffy 咁大隻,都可以跳到成米高 .....

不過我想問,如果咁大個既膠箱,會唔會唔方便拎去洗 ?
定係就咁用布抹 ?

我之前有諗過,去mk金魚 ...

唔係我睇小佢地:059:
係佢地從來唔會跳超過自己咁高ge高度~所以我先可以整short D
見到食物佢地至多會用隻手com上黎~唔會跳~

係呀~係唔會成個拎去洗,但會用醋抹呀~因為都係cc,唔會好邋遢~
格仔板個低仲可以舖報紙/膠袋tim ar~哈哈哈哈~
pinwheelfish 2008-8-11 03:47:30 PM
如果兔兔受驚or佢想去一個地方, 佢會用盡方法&全力去做, 唔理危險ga, 其實用圍欄加厠所都ok
chrisyan 2008-8-13 01:40:42 AM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-8-11 03:47 PM 發表
如果兔兔受驚or佢想去一個地方, 佢會用盡方法&全力去做, 唔理危險ga, 其實用圍欄加厠所都ok

佢地見到有野食都唔會跳...因為試過好多次-v-

快速發帖