CC....

kwaikwai 發表於 2008-08-15 15:36|只看該作者|倒序瀏覽|打印
其實前2日已經發覺DIDI d cc時大時細...
大O個時就好靚, 但細O個D就差好遠~好似"莆"萄便既硬版咁..
我以為可能呢2日比左多糧佢(因為平時唔比糧)~就停左糧....

但尋日換廁所, 發現仲有好多細細便~
今朝..直頭一粒靚便都冇~
駛唔駛所有野停晒~淨係比草粉呢??

定直接睇醫生好呢...??
不過最近D菌咁勁..我又唔想帶佢出去...

大家有冇遇過呢個情況?? :054:
情況維持左3-4日了~不過完全冇靚便就1日度~
831555 2008-8-15 05:28:49 PM
直接睇醫生 now the virus is too many strong , take care your nice rabbit,
831555 2008-8-15 05:29:50 PM
i'm sure 最近D菌咁勁..我又唔想帶佢出去...many in vet because many sick rabbit go to see doctor
831555 2008-8-15 05:31:12 PM
or you ring to hkrc ask ask  hope can help you
jasmineyth)) 2008-8-15 06:17:44 PM
umn..d屎屎唔靚,,最起碼有入有出..
會唔會係食唔夠草呀?
我之前帶娃娃去betty度check傷口..
我都擔心呀,,打去問姑娘..
佢話如果你唔亂開個袋,亂摸兔兔就都冇事既..
‵小瑩 :])) 2008-8-15 07:05:25 PM
d屎屎點樣唔靚法@@?
不如影張相上黎睇睇...

擔心既可以帶佢去睇醫生..
不過真係要做好哂預防準備~
阿度 2008-8-15 07:16:55 PM
試下摸摸肚仔,按摩一下
順便睇下有冇異樣,有冇食小左草呀~
lingyan 2008-8-15 08:26:23 PM
之前我都係因為 miffy d 便便時大時細睇醫生,
但係因為太難 book ,護士就叫我 cut 哂所有糧同零食,乜都唔俾,只食草,
間中俾 d 草粉佢食。

可以學阿度話按摩肚仔,如果兔兔係肚仔痛,佢會縮一縮或者直情走開。
ka@+ 2008-8-15 11:15:35 PM
希望樓主隻兔兔快啲好返><
kwaikwai 2008-8-16 12:17:07 AM
didi 因為牙仔有事...
基本上冇食草草好耐.......就算食都係極少...
不過平時d cc都keep ok大粒...
係呢幾日好似多左好多細cc咁........
所以有d擔心...
因為佢唔食草......淨係比草粉又怕佢唔夠飽...
(佢一唔夠飽就會發好大脾氣呢~ :063

多左好多紅圈o個d細便便~(有d更細)
但晚上又好似有返d大少少既便便...
大家點睇呢??

thxxxx :054:

hh0 2008-8-16 12:44:54 AM
似係食唔夠草姐
有無轉左草, oxbow cc 比 momi cc 細d 深色d
有入有出都唔使太擔心既, 間中按摩下肚仔
kwaikwai 2008-8-16 01:02:05 AM
係唔係如果佢唔食草就一直會有呢d cc.....??
有冇其他方法解決??

因為轉過幾隻草佢都唔係食........
我都冇晒辦法.........
lingyan 2008-8-16 11:19:01 AM
didi 唔食草草,咁平時食乜 ga ?

或者草粉係最方便快捷既方法,試下搵日只係食草粉睇下有無靚便便返黎。
我個2隻通常發現有細便便就會食一餐草粉,之後就ok。
kwaikwai 2008-8-16 12:04:51 PM
食唔同既蔬菜.......
有時會比下q兔草粒同糧....(當零食)

食一餐草粉就ok了嗎??
咁我餵下佢先~~

謝謝你們~ :021:

快速發帖