如果係街拾到兔,
返到屋企當然第一時間會去買籠啦!!
咁隻兔兔放係屋企冇人理味會咬電線?
咁如果係夜晚拾呢?
夜晚~~~買唔到籠!!~
點做好??
我意思係如果姐!!
lingyan 2008-8-20 07:35:26 PM
我就係你講既如果 la  :062:

我有一隻兔係街執 ga,
執左返屋企之後就俾左個倉鼠籠佢訓住先  :066:
第二朝連工都無返就出 mk 買左個籠俾佢。

如果果次我連鼠籠都無,我會執空個放衣服既透明箱俾佢訓住先。
(即係有轆係底個隻呢) 寧願將 d 衫執黎執去都好過電線斷左丫嘛 :070:
chole)) 2008-8-20 08:19:50 PM

回復 2# 的帖子

哦,
又會有倉鼠籠既,
倉鼠籠俾左兔兔,
咁倉鼠訓邊?~
lingyan 2008-8-20 08:28:53 PM
之前養成4-5隻倉鼠,每隻一個籠 ga,隻熊仔鼠仲有個特大籠 tim,
但係隻熊仔鼠玩唔哂地方,又阻地方,咪俾個細d既籠佢玩,就空左個大籠出黎囉。

而家個籠都扔左囉,只係留返個盤底變成兔兔既籠外廁所,個時買籠無 check 清楚個籠,
有一個接口位接得唔好,成枝鐵向外彎,會俾細鼠走佬。

chole)) 2008-8-20 09:06:10 PM

回復 4# 的帖子

哦.....
咁兔兔都幾好~~
你有冇買兔繩俾兔仔嫁??
lingyan 2008-8-20 09:32:22 PM
有阿,不過都就快俾 miffy 仔咬斷 ~
chole)) 2008-8-20 09:40:33 PM

回復 6# 的帖子

哦.....
如果岩岩黎到你屋企既兔兔唔放入籠得唔得?~
alaneva 2008-8-20 10:55:09 PM
最好唔好啦,你唔可以每一秒鐘都睇住兔兔嘛..
‵小瑩 :])) 2008-8-20 11:02:31 PM
如果係我...要睇下幾夜啦..
可能落街買個膠箱 又或者屋企執空一個箱出黎..養住先..
第2朝即刻去買個籠~
chole)) 2008-8-20 11:13:23 PM

回復 9# 的帖子

哦....
佢會唔會跳出個膠箱嫁?
兔兔可以跳到幾高?
williamaaaa 2008-8-20 11:17:09 PM
原帖由 chole 於 2008-8-20 11:13 PM 發表
哦....
佢會唔會跳出個膠箱嫁?
兔兔可以跳到幾高?

好高架....
chole)) 2008-8-20 11:32:59 PM

回復 11# 的帖子

嘩....
佢地唔會好似貓咁跳樓掛??
elyse)) 2008-8-20 11:43:43 PM
er~我諗我都係會用膠箱或者用紙箱吧....
咁夜~
chole)) 2008-8-21 09:55:35 AM
原帖由 elyse 於 2008-8-20 11:43 PM 發表
er~我諗我都係會用膠箱或者用紙箱吧....
咁夜~

咁佢味會跳到出黎囉~~
不過我都冇咩問題,
25號黎我屋企果隻兔兔既野準備好哂,
都唔洗用到膠箱~~!

快速發帖