o係我追左好耐之後....琴日終於拎到返屋企喇...
size: 55*80
佢地好似好開心wor....成地都係草~地方又大又乾爽~
緊係啦...冷氣開20度...唔舒服就假喇...
廁所都有2個合埋一齊俾你地用-_________-

唉唷唷...胖胖唔識去廁所....
:我:唔緊要...媽咪去買木粒俾你屙....依家用紙砂頂住先~~
3隻野: 咦?點解少左個水樽ge....
我: 係呀....爛左一個....要買喇...
3隻野: 地下好似唔係好夠軟wor~~
我: 係呀...我會買好多張Vetbed俾你地日日換,日日有得企軟林林ge地下架喇~
3隻野: 嗯...咁就乖喇....
我: 係係係~~~:012:
kenixester 2008-9-2 10:51:58 AM
佢地唔會跳出黎咩~~~:015:
chrisyan 2008-9-2 11:01:35 AM
原帖由 kenixester 於 2008-9-2 10:51 AM 發表
佢地唔會跳出黎咩~~~:015:

唔會呀~~~
vice0926 2008-9-2 11:56:44 AM
嘩~~好開心喎~~
不過如果要洗咪要成個膠箱拎去洗??
重唔重ga?
同埋呢...我硬係覺得佢地終有一日會想跳出黎搞搞震..= ="
chrisyan 2008-9-2 12:13:07 PM
如果真係要洗就一定要成個洗..不過其實抹都可以~~
pinwheelfish 2008-9-2 02:34:12 PM
唔好怪我....其實for3隻兔仔都好似有d細.....佢地好似好難可以有足夠空間大家各自瞓响地, 因為厠所都霸咗2呎啦~~~ 仲有之前有人講過如果兔兔認為佢可以跨越圍住自己嘅野佢都會試吓....... 所以好似放返响地會好d..小小意見,唔好介意…..
chrisyan 2008-9-2 02:42:40 PM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-9-2 02:34 PM 發表
唔好怪我....其實for3隻兔仔都好似有d細.....佢地好似好難可以有足夠空間大家各自瞓响地, 因為厠所都霸咗2呎啦~~~ 仲有之前有人講過如果兔兔認為佢可以跨越圍住自己嘅野佢都會試&#215 ...

其實係夠位俾6隻兔兔攤係度架~手腳伸直o個隻~
同埋佢地真係最多係用手com o係個邊架咋~我太熟識佢地ge脾性~
我琴日到今日起碼都加左7次草,佢地係唔會跳出黎架~
同埋佢地住慣o係檯,知道唔落得嘛~
而且訓覺個陣我係有塊格仔板com住~另外我除左訓覺食飯之外都會o係房~

ivy﹍* 2008-9-2 02:51:07 PM
如果要洗會唔會好麻煩..~?:040:

不過佢地好似好舒服..你成日開冷氣比佢地嫁@@?

我怕佢地凍唔敢成日開:040:
chrisyan 2008-9-2 03:16:55 PM
原帖由 ivy﹍* 於 2008-9-2 02:51 PM 發表
如果要洗會唔會好麻煩..~?:040:

不過佢地好似好舒服..你成日開冷氣比佢地嫁@@?

我怕佢地凍唔敢成日開:040:

其實都唔洗洗ge~因為日日清籠的話基本上唔邋遢架~~
我24小時都開冷氣~
醫生話兔仔最適溫度係21度以下~只要唔係對住佢地吹~開大冷氣佢地就會好舒服~
lingyan 2008-9-2 04:31:31 PM
呢個籠一定唔O岩我屋企個隻衰野,
實跳出黎 ....

如果拎唔到去洗,我覺得要用消毒紙巾抹一抹,
始終覺得拎唔到去定期洗既野點清潔都有菌 :056:

24小時開冷氣,咁冷氣費會唔會好貴 ga ?
lolo 2008-9-2 04:38:36 PM
hahaha 好似賣兔兔o個d箱...:037:
vice0926 2008-9-2 05:13:32 PM
係囉..我都想知電費係咪好貴?
chrisyan 2008-9-2 06:31:27 PM
我唔知要交幾錢呀~不過成屋人都係得我一個會開冷氣ge~~
hh0 2008-9-2 11:16:13 PM
嘩......開足24小時, 仲唔使自己俾$$.....:061:
kwaikwai 2008-9-2 11:44:56 PM
嘩~~雪兒夢夢胖胖佢地好幸福呀~~~ :014:
如果我遲d搬出黎住一定整返間大屋比didi~

didi : 媽~你整左先講啦~:069:

話時話~佢地唔跳出黎真係好乖~:012:
didi 成日都唔識死跳上跳落~又唔知自己年紀大~
成日差錯腳~嚇死我~

快速發帖