個仔d  oxbow T草就黎食哂,我想買一箱9磅裝,唔知近期D草嘅質素點呢?
hh0 2008-9-7 02:35:24 PM
我買25lbs, ok唔錯, 9lbs就唔知
lunguide 2008-9-7 03:12:45 PM
25lbs係咪即係紙箱果隻呀,可能我記錯左wo.
lingyan 2008-9-7 03:55:35 PM
我上二個星期買既,就無之前咁好。
hh0 2008-9-7 07:20:06 PM
原帖由 lunguide 於 2008-9-7 03:12 PM 發表
25lbs係咪即係紙箱果隻呀,可能我記錯左wo.

25lbs同9lbs都係紙箱
40oz先係膠袋裝
blueca25 2008-9-7 08:27:59 PM
今日買咗...
的確麻麻地...黃黃地,冇乜草味
本來見momi 好似幾靚
但我家短短食開oxbow
怕一轉草佢會唔食
所以都係買返9lb oxbow
otistou 2008-9-7 10:54:39 PM
[quote]原帖由 otistou 於 2008-9-7 09:07 PM 發表
[quote]原帖由 blueca25 於 2008-9-7 08:27 PM 發表
我個fd今日買都ok wo
christine29292 2008-9-8 01:58:51 PM
我星期六買左箱APD 5LBS, 就好差, 有1/3是枯草, 還有1條好長的雞毛.....激死我呀....:052:
wavyxeion 2008-9-8 08:23:24 PM
因為傻Mo食草速度好驚人!
早上同返工我都renew一次... 中間我媽打都有renew過一次...
t草混a草... 傻Mo勁鐘意!
之前買開$80一包既t草...
後來我去左pet central買左勁大包既t草
都係oxbow的~ 才$240~
但份量差唔多係4包$80~
認真抵玩! 平時d草未食我就會封到實一實~ 費事d草草遇空氣太耐會變黃~ 同埋唔可以太潮濕!
唔知係唔係傻Mo太挑嘴~ d草一變色同high過屎屎尿尿佢就唔會食... 成日浪費- -"""
lunguide 2008-9-9 11:17:25 PM
因我上幾次訂草時佢先俾我睇吓d草ge質素,我見ok唔差就扑鎚買啦!
但點知今次唔俾睇,而我見幾包同期的袋裝T草質素可以好參差,所以我最後揀左包最綠ge雖然一箱箱的較便宜,但質素好難保證,上次我見過有網友買左箱全枯黃的,好恐怖。
另外,唔知係咪兩姐弟同一條腸出,花生都係鍾意新鮮有草香ge草,所以我要逐少逐少咁加草俾佢,想佢食多d草。
debbie1222 2008-9-13 11:15:23 AM
我昨日買左APD A草(第一次買這牌子),打開後嚇死,見到D草D綠色好唔自然(好似人造色素咁),D枝有D部份有綠色,有D冇...好假,你地試過這牌子末,聽講係最好牌子喎,點睇呢?係咪我錯覺呢~.~:057:
今朝越諗越唔對路,d葉好脆架,所以成包葉到碎晒:073:, 好似因經過漂染後,另到葉同枝都脆嘅感覺.:025: ,唉~這包草我決定唔要la:065: .
我試過咁多草牌子,都是oxbow最好:010: :010: :010:
lingyan 2008-9-13 11:24:27 AM
我覺得係季節性問題,

我今次買個箱 oxbow 都無之前個箱咁靚。
chrisyan 2008-9-17 08:15:52 PM
原本諗住買oxbow...但係r記話9lb佢朋友就話好碎...
所以頭先5點幾訂左22lb Momi,偏黃..但係就唔算碎...ok香~岩岩送左貨~

快速發帖