我前日幫B仔剪指甲,我剪的方法可能從來冇人用過:
我等佢瞓係道,再拎高佢D手手腳腳剪
pinwheelfish 2008-9-20 07:53:31 PM
即係點?? 下次影vedio分享吓~~
‵小瑩 :])) 2008-9-20 08:09:11 PM
哈,,你呢個方法我都有試過,,
我咩方法都有用過,,
反轉黎剪,,好似你咁訓o係度拎隻手出黎剪,,
仲有抱到佢好似坐o係度咁剪,,
爬o係度伸隻手出黎剪@_@"
有好多方法XD
love_penny 2008-9-20 08:18:23 PM
但係我隻penny用極方法都唔俾人剪
咁點算>3<
hh0 2008-9-20 08:31:06 PM
如果兔兔唔突然彈起身, 或者縮手
甘呢個方法就幾好, 同埋要剪得快~
自己就用毛巾包住快手快腳一次過同幾隻剪.....
love_penny 2008-9-20 08:58:25 PM
但係佢呢幾個方法都突然彈起身, 或者縮手ga>0<
hh0 2008-9-20 09:06:29 PM
甘你一定要學春卷兔方法啦
包實唔郁得~
love_penny 2008-9-20 09:09:46 PM
但係佢都仲郁得wor~
wesky 2008-9-20 09:10:44 PM
最緊要包實對腳  -0-
唔係一 yan 就甩架啦~~
卷實少少下半身喔~~
love_penny 2008-9-20 09:13:57 PM
但係佢剪緊個隻手or腳會狂縮喎~
‵小瑩 :])) 2008-9-20 09:54:03 PM

回復 10# 的帖子

不如你帶佢去兔協剪一次, 順便學下點樣可以剪到@@
love_penny 2008-9-20 10:03:06 PM
好ge-唔該哂^v^
光之天使)) 2008-9-21 01:14:56 PM
我尋晚先同total剪完...
簡直係惡戰:051:
上一次用春卷兔方法...都好work...
尋晚用...包佢唔實,比佢抓到成身都係痕:063:

見佢咁抗拒本來都諗住放棄遲d先剪,
不過諗返,都同佢鬥左咁耐,又嚇驚左佢,如果今次唔剪埋咪好笨...
最緊要係下次total又要再驚過,所以我都係幫佢剪晒手仔腳仔既指甲,
剪完一次過請佢食左兩粒木瓜乾做獎勵~

快速發帖