vetbed

kkyan01 發表於 2008-09-23 12:43|只看該作者|倒序瀏覽|打印
雪糕腳有枕,
我見之前有post講可以買vetbed and 搽凡士林,

我想問咩係vetbed ?
可以係邊到買到?
love_penny 2008-9-23 01:00:21 PM
kkyan01 2008-9-23 01:03:47 PM
但我我隻唔識去廁所尿尿, and 夏天用會唔會好熱啊 ?
kkyan01 2008-9-23 01:07:38 PM
and 如果洗,
你地係自己洗 or 攞去俾人洗嫁 ?
自己洗係手洗, or 入去洗衣機 ?
elyse)) 2008-9-23 01:14:39 PM
夏天用都ok熱下..
昨天問過護士小姐,她說winter用vetbed 會好d..
兔仔耐寒怕熱...
我家的bb腳都有枕,都搽凡士林...

你慢慢教佢去廁所.久而久之他便會識的...
kkyan01 2008-9-23 01:21:22 PM
佢成五歲 :036:  
我都唔知有冇得教 :047:

佢最鍾意係d質地軟ga野去尿尿,
so 唔俾得佢上床

kkyan01 2008-9-23 02:10:51 PM
甘佢有腳枕, 我仲可唔可以俾雲石版佢散熱 ?
elyse)) 2008-9-23 02:29:53 PM
阿~友站有介紹有一隻防滑墊,可以for夏天用的
http://www.rosybunny.com/forum/i ... um=1&topic=7173
地磚太滑的問題
http://www.rosybunny.com/forum/i ... um=2&topic=7218
elyse)) 2008-9-23 02:31:18 PM
abc墊都可以的比佢用,不過小心佢唔好食落肚吧
kkyan01 2008-9-23 02:57:42 PM
原帖由 elyse 於 2008-9-23 02:31 PM 發表
abc墊都可以的比佢用,不過小心佢唔好食落肚吧

請問abc墊有冇相睇啊 ? 係軟or堅 ?
雪石版係俾佢做涼版用,放係用寵內使用
如果攞起雪石, 雪糕冇涼版用
‵小瑩 :])) 2008-9-23 03:04:30 PM
abc墊可以參考番下面呢個post,
http://mini-house.info/thread-2535-1-1.html

vetbed可以就咁搵水沖, 不過就要一段時間先等到佢乾..
你可以鋪軟d既毛巾o係個籠底丫~
kkyan01 2008-9-23 03:26:04 PM
雪糕用緊個隻係日本二層寵,本身有廁所,
上層放左雪石塊做涼涼版
本身下層設計好似個洞, 我就放左貓砂+紙砂做墊底, 冇網低or 底板

因為佢成日都係個寵到,
so 諗住放內面,
但需唔需要攞起雪石 ?

‵小瑩 :])) 2008-9-23 03:45:08 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-9-23 03:26 PM 發表
雪糕用緊個隻係日本二層寵,本身有廁所,
上層放左雪石塊做涼涼版
本身下層設計好似個洞, 我就放左貓砂+紙砂做墊底, 冇網低or 底板

因為佢成日都係個寵到,
so 諗住放內面,
但需唔需要攞起雪石 ?

可以唔洗, 就咁鋪塊毛巾o係上面就ok~
kkyan01 2008-9-23 03:53:07 PM
好 !
今晚返去就係塊雲石板上鋪塊毛巾先 :032:
chrisyan 2008-9-23 10:46:59 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-9-23 03:53 PM 發表
好 !
今晚返去就係塊雲石板上鋪塊毛巾先 :032:

vetbed可以用牙刷刷走d草同毛....跟住掉入洗衣機洗...
冬天時可以買返塊...

快速發帖