我成日抱佢, 佢都係o甘掙扎, 好似好唔想俾我抱o甘
係咪因為o黎左我屋企短時間?
定係我個抱法有問題呢?
好難得先有一兩次佢唔郁得o甘勁。

好想佢舒服d, o係我o既懷裏安睡...哈哈!
光之天使)) 2008-9-25 07:51:42 PM
如果係岩岩養既~
我建議你唔好咁快抱佢~嚇壞佢就麻煩
平時多d係佢身邊摸下佢~傾下計~

抱法..我唔識教你,因為其實個個人/隻隻兔地都唔同~
有d要隻腳踏著野,有d要摸住頭頭先定(我家total就係咁)
其實亦都唔係隻隻兔仔都鍾意比人抱~

如果你想佢係你懷中安睡...我估都幾難...
兔仔好敏感..好少係人抱住果陣訓,
total都係試過一兩次係我大脾訓著~
依家叫佢過黎,行到埋黎一半or掂下我隻手就退返後or調頭走...

‵小瑩 :])) 2008-9-25 08:07:49 PM
你家兔兔幾大呢@@?係咪岩岩先去你屋企?
其實唔係隻隻兔都俾人抱嫁..
同埋要抱佢地,,就一定要建立左個關係先!
唔知你每次抱係點抱呢??反轉??定係點樣?
ka@+ 2008-9-25 08:16:34 PM
我養左波波9個月..都未抱到=v="
love_penny 2008-9-25 08:25:43 PM
我養左penny10個月都係未抱到=.="
低b仔v33333v)) 2008-9-25 08:26:09 PM
我個隻養左2個月就比抱lu
點抱刀得 反轉梨抱佢會整個好冧0既樣:055:
`Shusonbaby||' 2008-9-25 08:37:06 PM
好羨慕抱到兔兔既兔babamama.!!!
Colleen 2008-9-25 09:06:23 PM
我家包包同muffin 都唔比抱.........真係唔係隻隻都比抱同反轉ga:008:
光之天使)) 2008-9-25 09:23:47 PM
我家total比抱,不過唔比反....反少少都踢晒腳
kkyan01 2008-9-26 09:49:21 AM
雪糕細個都係點抱刀得 反轉梨抱佢會整個好冧0既樣
有時反轉仲係瞓到直哂, :014: 好似好舒服甘

芭啡有時掂下都走(九個月)
賓妮 2008-9-26 11:29:45 AM
我兩隻兔兔都俾抱(可能仲細)反轉都得,但係反轉梳毛就唔係好得,一梳佢就走!!
可以試下狠心D除左T草以外所有俾佢GE食物都係抱住先俾佢食~~慢慢佢就會比較乖俾你抱!!抱唔到就唔俾佢食,慢慢佢想食就唔太掙扎:051:
lingyan 2008-9-26 11:33:36 AM
兔兔細個就任俾你亂舞 ...

而家我想反轉 miffy 先要過 無影腳 呢一關 ...
普通抱就無問題 ..
rock_his 2008-9-26 08:48:37 PM
我養左得仔十個月都係未抱到=.="
nga_yi 2008-9-26 10:23:35 PM
我係用適當力度握住佢既頸,然後快速地托住佢pat pat...跟住抱佢到心口前...完成!!
ka@+ 2008-9-27 07:25:34 PM
原帖由 nga_yi 於 2008-9-26 10:23 PM 發表
我係用適當力度握住佢既頸,然後快速地托住佢pat pat...跟住抱佢到心口前...完成!!

我都係咁..
但係佢會好醒目地掙扎=v="

快速發帖