我尋晚放工返到佢見到佢唔睬我 以為佢嬲我早上同佢抹手腳
點知晏一d當兔爸同我講Bu Bu岩岩跳左一下 我一望佢我就知...
佢唔係跳 係抽筋 仲企唔穩 頭重重咁
我開籠打算抱佢出黎 佢就已經抽筋抽得好厲害 仲瀨尿
一抱到係手一陣 佢頭就向後一昂......
抱住佢摸到佢由好微弱既心跳到成身都凍晒:054:
最後佢只係留低三條抓痕 若果無返到工 或者留意到佢有唔妥

今朝一早 我仲忘記左Bu Bu已經走左
仲即刻走埋去睇下佢會唔會無晒水 有無熱...

Bu Bu的相簿http://www.wretch.cc/album/bunnybubu
因為返工 少映左好多 只係得好少未放上去
cinnamoroll 2008-9-26 10:08:51 AM
點解會甘既?佢係咪食錯野?...?
唔好甘傷心啦,係佢在生時你都令到佢生活得甘開心,唔會有咩遺憾的..大家都留低了很好既回 憶^^

我屋企隻兔子又係叫BUBU啊~我以為會冇咩人改呢個名佢又係賓尼兔呢,係啡白色的;)
阿度 2008-9-26 10:39:20 AM
唔好怪自己了
有時d野真係話唔埋,bubu見到你咁佢唔開心架
至少佢能夠係你懷入面幸福咁離開呢個世界
kkyan01 2008-9-26 10:54:10 AM
唔好甘傷心, bu bu 都唔想你傷心
而且有點病徵係難的察覺, so 唔好怪自己
佢能夠係去彩虹橋之前見到你, 可以你的懷抱走,
已經係幸福 ~
pinwheelfish 2008-9-26 11:24:16 AM
唔好太難過啦~~就算你响屋企, 結果都係一樣~~ 可能佢唔想你太難過, 唔想你見到佢一直差落去, 只係想係你懷抱走~~响彩虹橋有好多兔兔同佢玩., 佢唔再辛苦ga la~~
你要堅強, 要開開心心, 咁佢可以放心去同其他兔兔玩~~

bu bu: 媽咪, 爸爸, bye bye 啦~~ 我去玩啦~~ 有好多兔兔同我一齊, 你地放心啦~~
‵小瑩 :])) 2008-9-26 11:48:21 AM
唔好咁傷心啦...bubu可以o係你懷抱入面走已經好幸福嫁喇..
佢既兔生都有你陪住佢過嘛!
佢去到彩虹橋會有好多兔兔陪住佢!~佢會繼續開心咁生活落去嫁!
hh0 2008-9-26 12:49:48 PM
BUBU 都走得好突然
還記得你是從貨倉帶BUBU回家的
沒有你,牠可能一生也沒有幸福
生命不在于長短.........
芝士媽 2008-9-26 12:59:14 PM
唔好太難過,bubu臨行有你地陪住佢,應該走得安心,都唔好怪自己喇,都唔係你既錯.我估bubu依家響彩虹橋開開心心食緊草呢.
ping.tat 2008-9-26 01:46:01 PM
你唔好太難過,bubu走到生命的盡頭.佢有你係身邊陪伴佢,可以係你懷抱入面走已經好幸福>
Colleen 2008-9-26 05:28:57 PM
Bu Bu 同muffin 係同期番屋企,而家bubu 走左la.....

bubu 過左佢兔生最開心既時間,發脾氣會有人tum,日日會有菜食,有個舒服既地方中槍訓,你已經比左最好既比佢la

而家佢係彩虹橋一樣都係中槍訓ga,唔好唔開心la
vice0926 2008-9-26 07:02:23 PM
點解會咁突然ga...
嗚...你唔好唔開心啦..
alaneva 2008-9-26 07:35:01 PM
好驚會面對呢種情況...bubu   Rest in peace...........
大富翁 2008-9-26 08:46:39 PM
唔好咁傷心喇...bubu都唔想你唔開心咖...!!!
bubu係佢一生中...已經有一段好好ge 回憶!!
波丸媽 2008-9-26 11:08:13 PM
bubu媽, 你唔好咁傷心同難過
bubu佢都唔希望你唔開心
佢一定會起彩虹橋睇住你,同祝福你
光之天使)) 2008-9-26 11:21:09 PM
咁突然....
令我覺得我都可能隨時會面對咁既情況~
堅強d~~bubu一定已經好開心,因為佢同你生活左咁耐~
佢得到左好多野~得到左好多快樂同幸福~

快速發帖