sasa番左黎幾日, 佢去廁所的問題真係令我地好頭痛。

jobe一個星期已經可以去toilet 架勒﹗

但係sasa去toilet係完全無任何樣睇﹗sasa食和飲水的分量係jobe的一倍有多(一日飲大概600ml的水),但係去廁所係keep住隨地的。

我地鋪左尿片係籠底, 有一個diy的大廁所cover晒左邊, 放左草架同水樽係大廁所上面,右上角仲有一個三個toilet,sasa竟然可以有尿係大廁所的底!!!

真係唔知點教好勒﹗
‵小瑩 :])) 2008-9-26 11:49:10 AM
可唔可以影張相俾我地睇下呀@@?
睇下點樣執執佢XD
lingyan 2008-9-26 11:52:34 AM
佢地二隻係唔係一齊住 ga ?

如果係一齊住既話,先分開直到識尿尿比較好,
因為以前我教妹妹,妹妹都成日尿錯,仲要搞到 miffy 周身都係,
一隻懶尿就要清潔二隻。

大廁所底有尿,係咪佢有企上去,但係屁屁無入埋去丫 ?
芝士媽 2008-9-26 01:55:28 PM
我教左芝士幾年,佢都未完全用晒toilet :056:
但芝麻一路都係用toilet,仲差唔多次次都係toilet既同一個角位,好準 :031:
elyse)) 2008-9-26 02:17:03 PM
我好彩教左佢成個月,佢都知識去..
唔理佢之後,佢就識去了:056:
jennytyy 2008-9-26 02:20:45 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-9-26 11:49 AM 發表
可唔可以影張相俾我地睇下呀@@?
睇下點樣執執佢XD

好呀, 等我今晚番屋企影左佢,之後再放上黎, 多謝大家的幫手~
jennytyy 2008-9-26 02:22:25 PM
原帖由 lingyan 於 2008-9-26 11:52 AM 發表
佢地二隻係唔係一齊住 ga ?

如果係一齊住既話,先分開直到識尿尿比較好,
因為以前我教妹妹,妹妹都成日尿錯,仲要搞到 miffy 周身都係,
一隻懶尿就要清潔二隻。

大廁所底有尿,係咪佢有企上去,但係屁屁無 ...

佢地依家都係分開住~

大廁所底有尿,我都覺得可能好似你咁講~
lolo 2008-9-26 02:22:30 PM
我家兩大少都在toilet 痾架....
出得黎玩果時都會入返去痾:037:

但旺旺開始噴取:063:
jennytyy 2008-9-26 02:23:56 PM
原帖由 芝士媽 於 2008-9-26 01:55 PM 發表
我教左芝士幾年,佢都未完全用晒toilet :056:
但芝麻一路都係用toilet,仲差唔多次次都係toilet既同一個角位,好準 :031:

jobe都係100%去toilet的, 依家sasa真係要俾多d時間同心機教
jennytyy 2008-9-26 02:24:44 PM
原帖由 elyse 於 2008-9-26 02:17 PM 發表
我好彩教左佢成個月,佢都知識去..
唔理佢之後,佢就識去了:056:

你點教佢呀?
kkyan01 2008-9-26 02:36:42 PM
其實白醋呢個方法都ok
http://mini-house.info/thread-371-1-26.html
jennytyy 2008-9-26 02:43:04 PM
原帖由 lolo 於 2008-9-26 02:22 PM 發表
我家兩大少都在toilet 痾架....
出得黎玩果時都會入返去痾:037:

但旺旺開始噴取:063:

旺旺未絕育噴尿想擺地盤lei
jennytyy 2008-9-26 02:50:48 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-9-26 02:36 PM 發表
其實白醋呢個方法都ok
http://mini-house.info/thread-371-1-26.html

對sasa好似無乜幫助, 佢去toilet唔會好似jobe咁聞下有無自己的味先去,佢好toilet係好隨意呢﹗
kkyan01 2008-9-26 03:19:08 PM
原帖由 jennytyy 於 2008-9-26 02:50 PM 發表

對sasa好似無乜幫助, 佢去toilet唔會好似jobe咁聞下有無自己的味先去,佢好toilet係好隨意呢﹗

sasa 佢幾大個啊, 會唔會已經習慣左嫁啦 ?
jennytyy 2008-9-26 04:55:35 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-9-26 03:19 PM 發表

sasa 佢幾大個啊, 會唔會已經習慣左嫁啦 ?

佢同jobe一樣大, 依家11個月勒﹗

快速發帖