bb未離開我地之前,媽咪用好大部份時間照顧BB, 所以佢養到咁大都係多得我媽咪咋~~

媽咪前日同我講,佢話BB報夢俾佢, 佢話自己而家好開心, 我地當日決定俾佢舒服d咁走係做得啱ga~~ 佢話如果我地冇作呢個決定佢會一直病, 一直病, 一直瘦, 一直瘦, 最終會瘦到成排骨咁離開我地......

如果係真嘅咁佢而家開心就好啦~~ 如果只係一場夢, 至少大家都有個安慰

P.S. 媽咪以前養過一隻狗, 佢屋企人送咗俾人, 有日,隻狗報夢俾佢話自己俾人食咗, 之後媽咪問番隻狗嘅下落, 原來佢地俾咗a主人, a主人又送咗俾b, 最終b嘅一家真係將隻狗食咗...

以上當閒聊一則, 信不信由你, 多謝睇咗咁耐...亦希望三隻臭b永遠開心快樂, 我會掛住佢地, 將佢地永記心中~~
vice0926 2008-9-27 11:22:48 PM
我都相信有報夢呢回事..
因為我daddy都經常報夢比我ga~~
雖然好似將件事講到好神神怪怪..
不過..夢到ge人會安心d..
其他人係唔會明ga~
宜家bb開心就好啦~你唔洗咁掛心佢啦..
elyse)) 2008-9-27 11:42:10 PM
我信牙..好邪阿呢d樣..
之前我都試過,因為學校有些遊學團去上海生活幾個月。
之後個度殺狗問題都好嚴重下,一見有狗起街就殺死�比人食。
個陣時我地收養隻狗仔,大約3個月左右..

之後收養左佢之後,發現左佢有狗瘟,於是戴佢去睇醫生。
就起我地臨走返香港的時候,我地已經幫佢搵左主人。
希望可以照顧佢既餘生。

之不過佢起我地臨走的時候前2日死左。
我地好傷心,之後我妹妹打電話比我。

原來起佢死的前一日,我妹妹發夢見到佢...。
佢叫我妹妹叫我戴埋佢一起返香港,不要留牠在SH。
因為佢唔想留在個度,之後我妹她好似話佢有病來不了之類。
之後狗狗話想我地唔開心,有負擔咁走..

朋友有幫我地裝個24小時監視器,所以見到佢原來死個日抽搐左好多次。
但佢都等我地上完堂回去,一抱起佢噁血先死。

我諗極都唔明點解佢唔報比我,要報比我細妹,但她們未見過面

vice0926 2008-9-27 11:53:20 PM
呢個問題我都有問過呀..
我媽咪都成日埋怨點解我daddy唔報比佢..
次次都只係報比我..
我由細到大都成日發到d奇奇怪怪ge夢..
有時會比d唔知乜水報夢..
最後有個師父話我個體質好敏感..
同另一個世界好易接觸..
成日陰陽兩邊走..
不過自從我daddy走左之後..就少左好多lu~
可能我daddy保護住我~
pinwheelfish 2008-9-28 12:03:10 AM
平常心得GA LA~~ 唔好追求呢D野, 好就好啫, 唔好嘅會影響心情GA~~
831555 2008-9-28 12:06:58 AM
我相信有報夢ga............
casey 2008-9-28 11:35:30 AM
我都相信有報夢呢回事
不過估唔到寵物都會有
`Shusonbaby||' 2008-9-28 02:49:55 PM
我次次發完就唔記得-.-''
所有有冇報夢都唔知道..
chole)) 2008-9-28 07:10:21 PM
如果真係就好了....
個隻狗真係好慘T^T
佢死左之後識得黎報~~
真係好叻!
kkyan01 2008-9-29 09:32:11 AM
我相信有報夢呢回事 :053:

快速發帖