印尼驗出著名品牌M&M's、Sinckers以及Oreo朱古力威化均含有高濃度三聚氰胺後,當局立即到超市回收產品

香港都有售啊 :046:
愈驗愈多 :056:
kkyan01 2008-9-29 03:12:02 PM

最新消息

吉百利回收11款朱古力

Cadbury Asia Pacific宣布,作為預防措施,回收11款「吉百利」朱古力產品。

食物安全中心接獲Cadbury Asia Pacific提供的資料,指受影響的產品產自其北京    廠房,並有供應香港,包括11款朱古力產品,詳情如下:

吉百利純黑朱古力珍珠45克

吉百利純黑朱古力珍珠80克

吉百利怡口蓮180克

吉百利牛奶朱古力 150g Halloween Pumpkin

吉百利至醇黑朱古力40克

吉百利牛奶朱古力大量裝5公斤

吉百利純黑朱古力大量裝5公斤

吉百利香脆榛仁牛奶朱古力大量裝5公斤

吉百利香酥曲奇牛奶朱古力大量裝5公斤

吉百利榛子朱古力禮盒312克 (2008新年禮盒)

吉百利牛奶朱古力禮盒300克 (2008新年禮盒)

食物安全中心呼籲市民停止食用有關朱古力產品,並會知會業界停止售賣此等產品。中心會檢測相關產品及密切留意情況。
阿度 2008-9-29 03:26:13 PM
my god:046: :046:
咁落去係咪所有會用到奶做既野都唔食得:046:
lingyan 2008-9-29 03:31:58 PM
而家係奶做既野都唔食得 LA ....
kkyan01 2008-9-29 03:44:14 PM
熊仔餅都冇得食 :022:
SHARON 2008-9-29 04:31:32 PM
死啦:036: 我日日都飲奶茶怕唔怕:077:
Panda)) 2008-9-29 05:45:43 PM
我又係好鍾意飲奶茶....
前排先食完M&M...:050:
lingyan 2008-9-29 05:50:29 PM
原帖由 SHARON 於 2008-9-29 04:31 PM 發表
死啦:036: 我日日都飲奶茶怕唔怕:077:

我都日日飲 ga....仲一日都二杯 tim.......
冽! 2008-9-29 06:23:02 PM
但係...我仲食緊繽紛樂- -
`Shusonbaby||' 2008-9-29 08:02:05 PM
之前先食唒成盒熊仔餅=[
elyse)) 2008-9-30 12:46:23 AM
他們說的M&M's,應該是大陸出的那一款...和香港食開那個無關
阿度 2008-9-30 01:47:27 AM
我都日日飲咖啡...好難戒架啵:066:
kkyan01 2008-9-30 09:20:50 AM
原帖由 elyse 於 2008-9-30 12:46 AM 發表
他們說的M&M's,應該是大陸出的那一款...和香港食開那個無關

但係好似有回收行動:006: :007:
lingyan 2008-9-30 10:59:46 AM
梗係有回收,唔怕俾香港人鬧死咩,
你知 la ,香港人告上癮既,乜都告一餐 ..........
karen195 2008-9-30 11:22:13 AM
其實超標左幾多呀??
如果唔係食好多唔緊要既~飲返多D水就冇事LA~

快速發帖