:050:  救命呀救命呀~~~我隻兩個月大既 賓兔b  吾食草耶~  淨系食d草糧
我真系吾知點做好呀
我好怕佢吾健康~ 佢d牙又長喎...
我連bb專食既草都買埋
佢都係唔食.
你地點睇呀?

wesky 2008-9-30 08:53:01 PM
你係咪買左 Alfafla 草??
咩牌子?? 會唔會d 草唔靚啊~
糧俾完就算, 唔可以縱容佢
riva.)) 2008-9-30 09:03:57 PM
係呀~ 我之前買個隻a 同t 草都係 kaytee
而家我果隻bb草係excel
依我睇都ok ga 仲好香添~
wesky 2008-9-30 09:05:35 PM
你試下買少少 oxbow ,  睇下佢會唔會食多D~~
我兩隻女一直都係食 Oxbow ~
riva.)) 2008-9-30 09:07:00 PM
-0- 又買...
pets cafe 個sale 話呢隻佢會食.....
咁買法好浪費....
riva.)) 2008-9-30 09:10:27 PM
or 知唔知邊度有試用裝try?
elvisli 2008-9-30 09:23:17 PM
買左D對兔兔冇益既草損失大定係金錢上損失大呢

食落肚始終係你仔女
riva.)) 2008-9-30 09:35:19 PM
但會否因為佢太細唔識食草住?
wesky 2008-9-30 09:38:27 PM
佢地天生就食草架啦  
買包細細包試下啦
R記 8號兔 iloveraxbit 都有得買
波丸媽 2008-9-30 09:40:40 PM
唔知你係用咩裝d草比佢食既呢?
如果係用草球, 佢細個唔夠力拔唔到草食唔出奇

不過,兔仔天生就識得食草,
如果佢地唔食, 多數係唔岩佢既口味
pets cafe ........我覺得果間野麻麻啦,之前出果隻兔兔spa已經嚇死人啦...........

買多幾種草都唔係大問題, 你可以混比佢地食架嘛~~
都唔會話浪費
光之天使)) 2008-9-30 10:03:15 PM
細細包都係$45~試下啦~
好多兔仔兔女都食oxbow架~
佢唔食草仲大件事呀~~
debbie1222 2008-9-30 11:08:18 PM
食oxbow 最好.....:010:
比兔兔食...我最放心...佢地又食得健康070:
lingyan 2008-9-30 11:22:55 PM
你好明顯養之前無搜集資料 .....

bb 兔連糧咁硬都食到,草一定都食到,
你 check 下 d 草係唔係濕左、無味唔香,
再唔係就真係買多包 oxbow 俾佢食,
大約 $40 蚊 (我之前買係呢個價,唔知有無加價呢),再唔係就試下唔俾一餐糧,
睇下佢食唔食草。
兔兔唔食草,係有問題,
你寧願俾 40 幾蚊買包草返黎試 定係等到出事帶佢睇醫生呢 ?
醫生費一次 $250 up ...
riva.)) 2008-10-1 08:23:57 PM
我有做資料搜查......
佢可能太細唔識食草住係pets cafe個sales講...
所以我先買bb專食既草比佢....
不過我覺得都唔出奇  兔仔三個月先斷.

不幸地... 阿b 已經走了...死於肚"哦"(我指肚胃不適) & 傷風..
等我仲bk左明日睇獸醫添...
elyse)) 2008-10-1 08:53:51 PM
下∼我覺得Sales講野唔可信..
即使做整資料搜查,都唔一定會識養兔仔..
如果你兔兔唔食野,你可以俾菜or草粉..
總之引佢食野
我只是覺得兔兔死既原因係肚餓好可憐..

快速發帖