阿花剛來我家時的第二個早上~

頂帽係我細佬摺比阿花做迎新禮物

反光的是花花背上既傷,唔係咁清楚

spca個盒,如果你無戴袋,佢就比呢個盒你,不過另加1x元~

仲有spca佢地係你一申請,就要立刻戴走,同兔協不一樣..
而且申請手續係好簡單,可能係兔仔的原故~
無申請狗咁多手續~

另送上大女秋b同samantha既合照..呵呵呵

hh0 2008-10-12 10:49:20 AM
見唔到相既
‵小瑩 :])) 2008-10-12 10:56:33 AM
花花好可愛丫>v<
佢而家點呀?有冇驚驚呀@v@?
定係想出黎玩?
快d報告下影多d相啦:039:
hh0 2008-10-12 11:18:35 AM
呀....原來係spca隻emily...
我都想收養巨架, 但係慢左tim:043:
非常可愛ar, 記住post 多d相
cordero 2008-10-12 11:26:40 AM
睇唔到相既:047:
elyse)) 2008-10-12 12:04:11 PM

回復 4# 的帖子

而家應該睇到吧..原來up相都唔易~
我領養個陣,都諗左half hr..
仲以為佢會好似兔協咁,所以就登記左先..
點知講左約10分鐘,比埋入會費,佢就叫我戴佢走~
我聽到都呆左同佢講"咁快就得"..佢話佢地既policy係一登記就要接走。
連一日都唔可以,所以都好急戴左佢返屋企..
咩都未買..
karen195 2008-10-12 12:07:22 PM
花花絕左育未呀??佢好可愛呀~~
cordero 2008-10-12 12:10:29 PM
佢個心型碗好搞笑:073: :073:
花花你好AR>3<
‵小瑩 :])) 2008-10-12 12:10:55 PM
原帖由 elyse 於 2008-10-12 12:04 PM 發表
而家應該睇到吧..原來up相都唔易~
我領養個陣,都諗左half hr..
仲以為佢會好似兔協咁,所以就登記左先..
點知講左約10分鐘,比埋入會費,佢就叫我戴佢走~
我聽到都呆左同佢講"咁快就得"..佢話佢地既policy係一登記就 ...

果然愛協同兔協係好大分別-v-
咁樣趕人帶隻兔走都有既~
elyse)) 2008-10-12 12:21:45 PM
呢2日發現左既野:
1)佢好cute.因為我今日好近咁去睇佢,大約20cm左右
點知佢走來錫我個嘴,開心到快死了:039:
2)同埋佢好鐘意突然定鏡,我一望佢,佢就會放低手上既樣,同我對望1x秒..
個樣好似見到靈異之物...
3)佢食野係勁斯文,同阿b相反。今朝佢地食菜好典雅咁食,但阿b就好似餓狼咁食..
4)同埋好快就接受左我地,起碼唔抗拒,比我按摩...,同尋日相反

不過佢而家仲夠膽出來冒險,順其自然吧~
仲有屎屎尿尿正常,E媽報告完畢
‵小瑩 :])) 2008-10-12 12:27:45 PM
原帖由 elyse 於 2008-10-12 12:21 PM 發表
呢2日發現左既野:
1)佢好cute.因為我今日好近咁去睇佢,大約20cm左右
點知佢走來錫我個嘴,開心到快死了:039:
2)同埋佢好鐘意突然定鏡,我一望佢,佢就會放低手上既樣,同我對望1x秒..
個樣好似見到靈異之物...
3)佢 ...

好好既開始啊!!你同花花一定可以好friend姐^v^
我都想薯薯快d俾我抱抱XDD
cordero 2008-10-12 12:30:35 PM
但愛協D兔兔會唔會唔安全?有病GA....:077:
pinwheelfish 2008-10-12 12:55:23 PM
原帖由 cordero 於 2008-10-12 12:30 PM 發表
但愛協D兔兔會唔會唔安全?有病GA....:077:

我諗分開養住先啦, 之前好似有個post有人响愛協領養, 之後隻兔兔有病, 由於你屋企本來有隻兔兔, 所以觀察一段時間會好d ga~~

仲想問花花點解有傷口ge?

ka@+ 2008-10-12 12:56:38 PM
hello花花=]
我想問spca係咪一定要21歲先得??
我想養多隻陪下波波..
但係唔知點好..
而家又咁多病兔..
絨絨妹)) 2008-10-12 01:06:16 PM
其實,,我對SPCA絕對反感!!
佢成日都對外講話佢地經費不足,唔可以收留到咁多動物!!
所以如果太耐無人領養既小朋友就一定要送佢一程!!
但係我上網睇佢收支表,,年年都賺成千萬,唔知佢所謂經費有限係只咩野!!
仲有就係佢有馬會條大水喉不停射住,唔知點解佢都可以話無錢!!
比起其他動物團體,我覺得SPCA只係比較有規模,其他無樣野好!!
但係我唔反對你地去SPCA到領養小動物,因為咁樣都係幫小朋友唔係幫SPCA!

快速發帖