鑽牆聲

BB囡 發表於 2008-10-13 22:53|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我今日突然諗起
有次個廳鑽牆啦,b囡係房嚇到跳黎跳去

咁如果有一日,我家隔離or上層裝修
咁鑽成日既...會唔會嚇死兔兔呢..??((真死個d)):011:

就算我係係家..我可以點令佢安定呢..??:013:
‵小瑩 :])) 2008-10-13 10:57:01 PM
兔兔慣左就無事嫁喇-0-
我隔離左右成日都鑽既...全屋小朋友都唔當佢地係一回事-.-
照訓可也~~~
BB囡 2008-10-13 11:02:28 PM
咁都冇咁擔心..上次嚇到佢成身震晒
我好心痛..又唔知點幫佢
pinwheelfish 2008-10-13 11:07:04 PM
都係WOO~~一開頭開吸塵機都係嚇到雞FLY狗走, 之後咪又係當無到, 你吸到佢面前咪攪吓佢OR行開, 有時都費事理, 照瞓~ HAHA~
BB囡 2008-10-13 11:09:50 PM
咁又係wor..我都有同樣既事發生過
但鑽牆聲大10倍wor
‵小瑩 :])) 2008-10-13 11:11:13 PM
原帖由 BB囡 於 2008-10-13 11:09 PM 發表
咁又係wor..我都有同樣既事發生過
但鑽牆聲大10倍wor

佢地慣左就無事嫁喇XD唔洗驚既...
如果怕太嘈..試下搵塊毛巾遮住個籠...
睇下會唔會減低音量~haha
elyse)) 2008-10-13 11:11:53 PM
咁又係,慣左又真係無事...
我屋企樓下一到9:15am就有垃圾車收垃圾..
arb都係嚇到狂dum地,走來走去,發哂顛~
嚇都比佢嚇死
之後而家先憤左~
明月 2008-10-14 12:09:20 AM
我家樓下進行修路工程,每朝8點準時開工一直到6點,
日日都見有不同種類的工程車,真係好嘈,加上我又住
得矮就更加應聲,但我又唔覺豆腐花會嚇親,呢D真係
習慣成自然,佢係豆腐個肚果陣已經聽慣咗,反而兔爸
就成日比呢D聲嘈到冇得sleep,因為佢返通宵工,冇辨法
忍吓la
花無缺 2008-10-14 02:31:05 AM
慣左就無野, 好多聲佢地第一次聽都會驚, 之後習慣左就完全唔當一回事

快速發帖