請問有無兔友帶兔兔去過荃灣R記剪甲呢??:054:
我想同小明去呀...佢係時候剪甲了..:026:
最衰自己又唔敢又怕整道又怕嚇親佢:016:
光之天使)) 2008-10-17 04:20:28 PM
我上一次(第一次)係R記度剪甲,
係買total依家個籠,佢送貨黎果陣剪架~
果陣仲係$40(送貨時上門剪) ,$20 (親自帶兔地去舖頭)
上次係送貨哥哥幫total剪既~
都ok架~反轉兔兔黎剪囉~又唔會好粗魯既~

不過依家R記加左價喇~
BUT如果你住得近既~帶佢去剪都OK既~
第一次可以帶佢去剪,順便學下點樣剪~
如果住得遠既話...我勸你試下自己黎~真係唔得先再諗啦:010:
SHARON 2008-10-17 04:46:37 PM
原帖由 光之天使 於 2008-10-17 04:20 PM 發表
我上一次(第一次)係R記度剪甲,
係買total依家個籠,佢送貨黎果陣剪架~
果陣仲係$40(送貨時上門剪) ,$20 (親自帶兔地去舖頭)
上次係送貨哥哥幫total剪既~
都ok架~反轉兔兔黎剪囉~又唔會好粗魯既~

不過依家R記加 ...

哦~宜家加左價啦.不過都OK,舖頭剪$40..
我住得近,可以行過去...
最怕佢地剪得唔好:013:
唔知仲有無人去過剪呢?:017:
smallsuishan 2008-10-17 10:55:24 PM
Hill仔去過
我個人覺得個度個人剪得麻麻
因為Hill仔第一次就係8號兔度剪
成個過程都冇咩事
但係第二次我地去左R度剪
唔知佢係咪剪到Hill仔D血管
Hill仔勁掙扎

所以自個次之後
我就話 寧願俾貴D去8號兔度剪!!
寧願係第2D位買平D 剪甲真係安全d好d
hh0 2008-10-17 11:28:47 PM
一隻兔養好多年, 經常要剪甲
最好自己學識剪啦
tiffany2003hk 2008-10-18 12:20:22 AM
我俾佢上門剪過,我兔女好鬼大力嫁.個哥哥一抱佢就走...踼死哥哥..
捉到哥哥死死下∼∼
最慘係人地著黑色褲.我家大小姐甩哂肚肚D白毛俾人
個哥哥好好人嫁,佢又唔會嬲喎,佢同我講佢屋企養好多隻兔兔呀∼
不過我冇問佢咩名呀,因為兔爸係到:014:
我知佢係肥肥死,有眼鏡既...
光之天使)) 2008-10-18 12:25:39 AM
total比哥哥剪既情況係一模一樣....
哥哥又係比total甩到一褲都係毛~
又係不停走兔囉~~
佢都教我應該幾長可以剪同大概係點剪~
不過哥哥果招....我對住total用唔到-_-"我反佢...佢會不停走...好慘咁我又唔忍心~

係呀係呀~有眼鏡既~次次都係佢送貨架喇~應該~
tiffany2003hk 2008-10-18 12:34:38 AM
天使之光,可能新界係佢行嫁∼
因為我同你都住新界既,我住元朗..

你係唔係覺得個哥哥好好傾呀?我覺得佢係呀,佢會教我野嫁...佢仲覺左句兔爸都唔會同囡囡講既說話,就係---淆淆乖呀,個陣佢摸住淆淆個頭氹佢出籠,你地幻想到有幾溫柔嗎???
cordero 2008-10-18 08:36:44 AM
B女剪到甲...但梳毛就>_<
佢D毛已經一舊舊LA...........
但梳毛唔可以靠人....一定要自己學>_<
SHARON 2008-10-18 08:51:50 PM
嗯~
唔該各位既解答...
我都想試下春捲兔剪法呀:037:
我都好希望學得識...:060:
小米 2008-10-20 12:30:58 PM
我上個月尾帶豆豆去, 係個女仔~ 上門都要 $ 40. . .佢都有教我好多照顧兔兔既野
SHARON 2008-10-20 07:53:19 PM
岩岩去完返黎啦:031: 好滿意呀:039:
個姐姐好好人..仲同我小明按摩添呀:021:
小明舒服到唔捨得走:024:
BB囡 2008-10-20 09:15:39 PM
咁咪好囉..唔洗擔心咁多..

快速發帖