昨晚雪糕芭啡籠子新鮮出爐送到黎啦
趁住今日星期六拿拿齊個新籠

依家先為兩個服務過的舊兔籠默哀
謝謝 ~

係我執野個陣, 雪糕仲走左入去,
不知係唔係有點唔捨得個自己個舊籠(綠色籠)呢 ?

我好辛苦先可以兩個整埋一個,
之後推上去垃圾站, 同佢地講byebye

依家兔兔試新籠

不過, 佢地未識上上層啊

IMG_0285 (Small).jpg (52.33 KB, 下載次數: 0)

IMG_0285 (Small).jpg

IMG_0286 (Small).jpg (45.93 KB, 下載次數: 0)

IMG_0286 (Small).jpg

IMG_0287 (Small).jpg (40.41 KB, 下載次數: 0)

IMG_0287 (Small).jpg

IMG_0291 (Small).jpg (45.79 KB, 下載次數: 0)

IMG_0291 (Small).jpg

tiffany2003hk 2008-10-18 06:11:30 PM
你唔要咁浪費...
俾我丫ma..我好like綠色個個呀~
‵小瑩 :])) 2008-10-18 06:12:22 PM
嘩~~好幸福呀!!有新屋住喇>v<
好正咁啊!
但係雪糕咁大舊XD最頂同最底o個層會唔會太窄啊?

係啦-v-katy你咁浪費!!XD
我地有會員收兔籠呀-3-"但係你已經掉左-0-

kkyan01 2008-10-18 06:22:23 PM
原帖由 tiffany2003hk 於 2008-10-18 06:11 PM 發表
你唔要咁浪費...
俾我丫ma..我好like綠色個個呀~

原本我都有打算睇下有冇人要, 俾左佢
但係綠色個個, 個低好多尿漬,
仲要係洗唔甩嫁
加上內面有好多雪糕咬痕
so 我先甘做

hh0 2008-10-18 06:29:29 PM
又有兔兔換大屋啦, 真幸福
同小瑩一樣都有少少擔心第一層太窄唔夠位俾巨轉身上第2層呀
kkyan01 2008-10-18 06:35:33 PM
原帖由 hh0 於 2008-10-18 06:29 PM 發表
又有兔兔換大屋啦, 真幸福
同小瑩一樣都有少少擔心第一層太窄唔夠位俾巨轉身上第2層呀

我都想佢大d, 但係大d, 就開唔到門啦
jennytyy 2008-10-18 09:09:18 PM
好正呀,佢地有新屋住
lingyan 2008-10-18 09:11:37 PM
你綠色個籠好大個阿,係唔係難清洗 ga ?

katy,以前我個籠既木板完全同你一樣咁set法,
連廁所、雲石,放法都一樣,
最後出現幾個問題 ...

第一層個木板太窄,miffy 因為咁樣而跌倒過幾次,搞到唔敢上。
起初我就將最窄個塊放到最底下,
將第三塊長既木板變成斜板俾佢行落去,
跟住之後覺得呢個方法比較麻煩,
最後去 q 兔配多一塊板,
個塊板有一邊大約有一半籠咁闊,
另一邊個闊度就凸出個門口少少,
但完全唔影響兔兔出門口。

咁樣放木板,上面個廁所就唔可以放係呢個位,
因為底下塊木板太過窄,唔足夠可以俾佢由12點方向轉去3點方向。

因為跌倒,所以兔兔唔敢上去,唯有改成咁樣

因為跌倒,所以兔兔唔敢上去,唯有改成咁樣

kkyan01 2008-10-18 11:25:23 PM

甘係點整啊 ?
甘即有幾大 ?
我睇唔明啊 ?
rock_his 2008-10-19 12:06:00 AM
有新屋住!! 好野:050: :050:  :055: 幸福:055:
wesky 2008-10-19 12:10:33 AM
好大啊
見到我屋企都有既 AB 籠  ~ ^^
BB囡 2008-10-19 01:57:33 AM
我想問夾夾埋埋幾$到呀..
我近日都想換呀
nievedith 2008-10-19 02:10:59 AM
呵, 細佬用緊下面個個籠啊~
kkyan01 2008-10-20 09:43:27 AM
原帖由 BB囡 於 2008-10-19 01:57 AM 發表
我想問夾夾埋埋幾$到呀..
我近日都想換呀

五百蚊有找
lingyan 2008-10-20 11:18:26 AM
原帖由 kkyan01 於 2008-10-18 11:25 PM 發表

甘係點整啊 ?
甘即有幾大 ?
我睇唔明啊 ?

我睇下搵唔搵得到個塊板影俾你睇,
因為而家無用雙層,用返單層。

o個塊板唔係長方形,因為門個邊會勾唔到,
所以塊板一邊長,一邊短。

不過你去q兔同佢講兔兔屁屁大,怕佢跌到,佢會幫你再諗過 xd

快速發帖