請問大家知道邊到買兔籠多款D & 價錢合理呢??:064:

如果AB同ALEX比較,係米買AB會好D??
Q兔果籠係米自制GA??會唔會冇咁好?
MADE IN JAPAN會好D?

wesky 2008-10-19 09:53:40 AM
你可以先用搜尋功能,  睇下兔友們的籠係點

籠無話邊個牌子好d, 最緊要睇返設計

越長越闊最好, 兩層或三層

Q 兔既籠應該係大陸入貨
shura 2008-10-19 09:56:00 AM

回復 2# 的帖子

我知..做左搜尋
我最想知係邊到多CHOICE
wesky 2008-10-19 09:57:39 AM
你可以去 R記或Q兔睇睇
shura 2008-10-19 10:08:14 AM

回復 4# 的帖子

E兩間最多?
Q兔唔係CHINA野?係米冇咁好??
I LOVE RABBIT 好唔好?價錢OK??

可能我開POST太多, 令你唔係咁鍾意
不過我都好想知好多野, 令日後我養既兔肥肥白白, 快快樂樂
SO SORI
wesky 2008-10-19 10:20:21 AM
選無鐵網底既籠, 木板底是可以的

你可以去R記買籠, 去Q兔配層板

籠既款式都係果幾款
光之天使)) 2008-10-19 10:40:01 AM
你可以去買本《家有寶貝兔》
好多兔奴屋企都有本看門口~
再睇埋兔兔寶典~你已經知道好多養兔兔既知識~
得閒可以睇返d舊post~其實你問既問題~好多新手都問過~(包括我)~

其實兔籠要睇返你屋企裝唔裝得落,
價錢平唔一定唔好,中國做亦都唔一定唔好~
最緊要係睇入面個間隔,要平底,足夠比兔兔伸長手腳~
如果長時間係籠入面養就要買返個大d既~
另外,你岩岩養兔仔既時候,可能覺得買個細d既都ok~但係你要預返佢會長大~
如果係養benny既會大兩個碼~咁你要諗一開始係買大籠定遲d換籠喇~
shura 2008-10-19 10:44:28 AM

回復 7# 的帖子

多謝你的意見&答案:054:
shura 2008-10-19 10:45:56 AM
家有寶貝兔WHERE BUY?
wesky 2008-10-19 10:49:21 AM
三聯有得買
光之天使)) 2008-10-19 10:49:30 AM
三聯/popular都有~~商x我唔記得有冇...
我自己果本就係三聯度買既~
你去書局睇下啦~其實唔止呢本架~仲有幾本教養兔既書~
不過呢本靚d~~
shura 2008-10-19 10:56:05 AM

回復 11# 的帖子

哈哈好丫
我都想買番幾本睇下:057:
wesky 2008-10-19 10:57:53 AM
我都建議你買返幾本
debbie1222 2008-10-19 11:36:01 AM
((家有寶貝兔))我都有
e本一定要買oQo
love_penny 2008-10-19 04:34:29 PM
我都有^^係大眾買的

快速發帖