你地既兔兔出街飲唔飲水嫁 ???
我想BUY個AB袋用...我又唔知道帶菜代替水好D,定係拎支水好..

因為我有個狗袋啦..但冇水樽位

lingyan 2008-10-21 02:40:23 PM
唔...

我個AB袋雖然有水樽位,但從來都未試過放水樽,
怕個水樽粒珠移位搞到漏水。

等我星期日去兔聚試下新買個隻彈弓水樽會唔會漏水先 XD

不過 AB 袋就真係幾方便拆黎洗既 XD

如果唔想拎咁重,拎菜都OK GA,菜菜入面有水份丫嘛。

wesky 2008-10-21 02:51:38 PM
我都有個AB袋
雖然有水樽位, 但佢地途中唔會飲水
裝左落袋度, 反而整到地方濕晒
你可帶水樽, 但唔一定要裝係入面, 等安定左, 拎俾佢睇下佢飲唔飲
出街可以帶少少菜, 一黎可以補充水份, 二黎可以幫佢減下壓tim, 有好野食嘛
tiffany2003hk 2008-10-21 08:37:26 PM
咁我都諗岩左喎,姐係帶菜可行啦~

咁下次有人約我地去玩,我就拎菜啦
shura 2008-10-21 10:03:49 PM
最驚漏水law....
光之天使)) 2008-10-21 10:08:49 PM
我上兩次帶total出去睇醫生~
都冇放水(ab袋),雖然特登買左個細水樽~
睇你去邊啦~如果係去長時間,可以帶個水樽,到時買支水(唔凍既),
加水落去先裝個水樽佢飲~

如果短程既~我諗帶菜菜就可以了(等我星期五帶total覆診都帶菜先~)
tiffany2003hk 2008-10-21 11:21:51 PM
原帖由 光之天使 於 2008-10-21 10:08 PM 發表
我上兩次帶total出去睇醫生~
都冇放水(ab袋),雖然特登買左個細水樽~
睇你去邊啦~如果係去長時間,可以帶個水樽,到時買支水(唔凍既),
加水落去先裝個水樽佢飲~

如果短程既~我諗帶菜菜就可以了(等我星期五帶total ...

我個日覆診,都只係拎左小白菜咋....
不過淆淆只係食左3條
Colleen 2008-10-22 09:52:02 PM
我之前帶包包同muffin 去街玩,佢地連水都唔飲,菜都唔食,淨係顧住跑lor:043:

快速發帖