想問下大家有無日日比菜兔仔食架??:017:
我自己日日都比菜小明食架..(大約5片):070:
我唔記得係邊個網站見過..唔可以比咁多菜兔仔食..一星期3次到,有時可作零食..
咁你地會點比菜你地既兔仔食架??:054:
‵小瑩 :])) 2008-10-25 08:30:44 PM
我屋企唔煮飯...所以唔會有菜,,要我專登買先有..
一個月食一至兩次啦~XD
ka@+ 2008-10-25 09:19:20 PM
我好少俾波波食..
不過一見到/聞到佢會好似high大左咁=v="
elyse)) 2008-10-25 09:25:31 PM
盡量日日都比d...
因為我屋企既兔唔比佢食菜,佢會唔食草抗議...:042:
lingyan 2008-10-25 09:27:34 PM
盡可能都日日有菜俾佢食。
wendylau24 2008-10-25 09:53:16 PM
我日日都有比菜佢食..
其實每日比兔兔食既份量應該係幾多呢 ?
BB囡 2008-10-25 10:25:40 PM
我一星期2-3次到..多數星期6,日有囉
一次比5片佢到
光之天使)) 2008-10-25 10:31:53 PM
我記得既話就比~
通常兩日一次~每次一棵度啦~
cordero 2008-10-25 10:34:26 PM
b女一日兩次,每次一碗
rock_his 2008-10-25 10:34:37 PM
我得仔日日食菜菜架,大約每日半斤,勁!!!
SheR_bb 2008-10-25 11:24:21 PM
我都係盡量買菜俾鬆餅食~
不過有時懶 or 放工晏冇買就冇得食,
通常都係俾大約半斤 (2-3種唔同既菜~合共半斤) 佢食~
SHARON 2008-10-25 11:37:23 PM
係啦.其實個個比菜既份量都好似唔一樣...
有無一個標準架呢??:054:
seefun 2008-10-26 12:37:16 AM
我每天都會俾菜兔兔,每次都會超過3種菜的.
新鮮的蔬菜含有豐富的營養,維他命和礦物質,
身體容易吸收並能補充食乾草的不足.
菜的份量可參考美國家兔協會的建議:
約每3磅體重的兔兔可以最少吃一碗菜,
即將菜撕碎塊鬆開放在碗內的份量.
lunguide 2008-10-26 12:57:22 AM
我見兔協網頁都係寫每日一至兩碗菜ga
Panda)) 2008-10-26 01:21:45 AM
最近開始俾菜菜LUCKY食~
變相自己食多左菜...:059:

我盡可能日日比~佢好開心~~
每次比三四片島啦~~

快速發帖