其實今日好多人都見到..
hachi出到黎..並唔係想像中咁開心..
我知道hachi ge性格好內向..
唔鍾意同人玩..唔鍾意同兔玩..
但係我都希望帶埋佢出黎..
識下新朋友..
點知佢今日就全日玩自閉..
發脾氣..
dum地..
打我..
抓損我...= ="
就係因為自私ge兔媽想帶hachi出黎玩玩..
搞到hachi妹全日都好唔開心..

我兔爸爸話..
"你明知hachi唔鍾意出黎玩都照帶佢出黎..
好唔錫佢....
真係搵著佢黎搞..."

返到屋企..
hachi食左少少糧之後就瞓埋左一邊..
我好內疚..
反省過..
下次都係唔帶佢出黎..
可能佢覺得留係籠子裡更開心..更寫意..
我應該尊重佢..

我要做一個好媽媽!
BB囡 2008-10-26 11:32:53 PM
唔好再唔開心啦
佢唔習慣都冇計嫁
你邊係唔好既媽媽呢
咁遠都帶佢出黎,你都好辛苦嫁
算啦,有左今次經驗
下次就唔好辛苦佢啦
波丸媽 2008-10-26 11:34:29 PM
vice 你唔好咁啦,你既本意都係為佢好, 想佢識朋友仔, 唔好咁內向姐
咁下次係唔好帶佢出黎
你都唔想o既
你地今日都辛苦架啦
wesky 2008-10-26 11:36:03 PM
睇黎 hachi 真係唔太社交
唔緊要啦, 以後錫返 hachi 就得啦~ ^^
你是個好媽媽啦~
絨絨妹)) 2008-10-26 11:39:41 PM
我試過想抱佢嫁,,但係唔成功:044:
佢真係好有性格,下次再試下啦,唔緊要嫁。。
還掂佢系屋企都係一個自己玩嫁啦,,帶唔帶佢出黎都無分別既,
咪帶佢出黎試多幾次囉,,下次我都可能帶埋絨絨妹出黎嫁,,如果佢夠資格:040:
nievedith 2008-10-26 11:41:02 PM
唔好內疚啦.
兔媽緊係想兔兔識多啲兔兔朋友, 唔試過都唔知佢真係唔鈡意. 試過之後, 知道HACHI真係唔鈡意的話, 以後唔好同佢出去, 你多啲係家中陪佢, 一樣姐
lingyan 2008-10-27 12:10:25 AM
唔好唔開心 la,
可能佢唔係內向,而係慢熱呢,
加上第一次出街街就遇到咁多兔兔,
會不知所措呢。

miffy 痴埋佢,佢都唔拒絕,仲有聞下 miffy tim。
或者 hachi 唔係你想像中咁呢 ^^
vice0926 2008-10-27 12:21:10 AM
不過佢宜家真係好唔開心..
好冇心機..
係個籠子入面...:024:
絨絨妹)) 2008-10-27 12:52:22 AM
其實佢地都有溫馨既一刻

kkyan01 2008-10-27 08:51:09 AM
你唔好唔開心啦,
兔媽媽緊係識自己兔兔可以識多了朋友,
你唔好自責啦 ~
jennytyy 2008-10-27 10:22:23 AM
唔駛怪自己呀,你係一個好媽媽黎架,兔兔小朋友唔試過又唔知ga ma~
話唔定玩多幾次,佢會鍾意呢﹗

快速發帖