我今日去r記買兔仔, sales話佢食開一隻日本兔糧, 1kg $115
我睇過大家之前話bb兔糧可以唔駛買咁多, 因為食唔曬
我同sales講有無細包既, 佢話食開li隻牌子就無
佢仲話如果轉第2隻兔糧有機會佢唔食或者肚瀉
最後, 真係有啲擔心兔仔會肚瀉, 買左$115 1kg既糧!
唉, 我估果包糧食成年幾都食唔曬....好浪費
逼於無奈:077:
光之天使)) 2008-11-16 11:54:04 PM
去r記買兔仔?R記有兔仔買架咩~?

日本糧......不過轉第二隻糧真係會有機會唔食/肚瀉~
食開果隻真係要買D返黎同佢慢慢轉~
唔買都買左~慢慢同佢轉糧啦~~
Step 2008-11-16 11:58:00 PM
有呀....旺角果間呀...
elyse)) 2008-11-17 12:07:50 AM
你可以試下轉labdiet,起兔協有得買...
lab diet都係都是健康糧
會員價好似32元牙
我屋企既兔兔之前都係食日本糧,但係我又唔知佢之前個主人比咩牌子佢食。
於是兔協就介紹我買呢隻,呢隻..比較香...
好易引到兔兔食。
lingyan 2008-11-17 01:22:15 AM
旺角 r 記 ??
你指邊間 ... ?
i l r ?
因為不嬲我地話r記係指荃灣個間 ...

不過 i l r 個間d兔兔都係食 oxbow ga wor ~

老實講,我隻布甸係pet shop 本身食開 oxbow,
但包糧好大包,實食唔哂,我都無買 oxbow 買左 apd 細包。
我自己都係返到屋企個幾日只係俾草唔俾糧,
過左幾日先慢慢俾少少佢食咋~
Step 2008-11-17 09:16:57 AM
岩岩新join你地既板, 有時get唔到你地用既short form:043:
我係r.c買ga, "紅色蔬菜"果間
都買左咁大包, 唯有等佢食完轉糧果時換過包啦
唔買都買左, 果時個sales又係咁嚇人話轉糧會點咁
明知食唔曬都照買左

我就係買左li隻糧
1kg 食死佢:077:

唔好意思, 順便問一問點可以轉profile張相, 我揾左好耐都揾唔到邊到有得轉...

相片0359 (WinCE).jpg (30.75 KB, 下載次數: 41)

相片0359 (WinCE).jpg

wesky 2008-11-17 09:48:45 AM
控制面板 >編輯個人資料>個性化選項>上傳圖片(少於100kb)
lingyan 2008-11-17 11:21:45 AM
建議你唔好再食呢隻 la,\
味精太多 ...
兔兔飲好多好多水 ...

買過包 oxbow 俾佢都係 $60 左右有 5 lbs,
一日二餐,每餐1-2匙都已經夠兔兔食成2-3個月 ga ^^

雖然係唔買都買左,扔左佢就浪費 (我以前都係覺得浪費~),
但做個好主人,
應該將唔好既野扔走,
健康比錢更重要。
萬一食壞左個身子,錢都補救唔返 ~

我養 miffy 個陣,pet shop 都係話俾開呢隻兔兔食,
但係諗下,無良既商店賣埋d無良貨、
連病兔都照賣又點會俾咁貴既糧俾兔兔食呢,
有咁平就俾咁平既糧 la,有無糧食都成問題 tim。
d人鐘意細細隻既兔兔,個d無良商店仲會唔俾野兔兔食黎吸引人買~

glendy 2008-11-17 11:54:40 AM
我初初買兔兔o個時都買左日本糧給兔兔食架,
之後上網睇d資訊, 原來日本糧太重味精, 對兔兔健康唔好,
所以o個時即刻買oxbow糧比兔兔, 我覺得對兔兔健康著想, 都係快d轉糧啦.
Step 2008-11-17 05:07:22 PM
唔該曬!!很可惜仲未同佢影到張好相.....次次影都勁好奇成個頭隊去個鏡頭到, 唯有遠遠咁影住張先

咁我可以點幫佢轉糧呀???

仲有呀, 個sales叫我俾少量a草兔兔食,
但係我之前睇過話8個月前都以a草為主, t草為輔,
但係宜家調轉曬...不過我見兔兔又好鐘意食t草woo, 佢暫時又無咩問題
唔知係唔係a草好碎佢唔鐘意食, 揀曬啲好長既t草食

快速發帖