生腳瘡~~

BB囡 發表於 2008-12-29 10:19|只看該作者|倒序瀏覽|打印
尋日同bb囡去8號剪腳甲
之後個姐姐發現bb囡生左腳瘡
佢話因為運動不足,但問題唔大唔嚴重
不過我仲好擔心呀
之後係8號buy左枝消毒藥水比bb囡
但始終反唔到bb囡黎搽
唉......其實係咪真係冇事嫁
tiffany2003hk 2008-12-29 11:00:32 AM
你用左好話我知~~
我又去buy~~同俾佢地睇睇
cordero 2008-12-29 11:10:03 AM
腳瘡係點ga@@???
hamster1013 2008-12-29 11:59:10 AM
原帖由 BB囡 於 29/12/2008 10:19 發表
尋日同bb囡去8號剪腳甲
之後個姐姐發現bb囡生左腳瘡
佢話因為運動不足,但問題唔大唔嚴重
不過我仲好擔心呀
之後係8號buy左枝消毒藥水比bb囡
但始終反唔到bb囡黎搽
唉......其實係咪真係冇事嫁

吓....運動不足會生腳瘡架?! #^40^#
點知兔兔有冇腳瘡架#^66^#
kittyz 2008-12-29 02:20:23 PM
通常見都係生腳瘡係果d網低問題
原來運動不足仔會生腳瘡?!
我也驚ramsey會有呢:022:

反吾到兔兔可以搵塊毛巾包住佢.
包到佢實一實佢就郁吾到架啦!=]
到時咪可以反轉lor=]
Panda)) 2008-12-29 03:25:20 PM
我都想知點睇腳瘡呀~~唔知係咩樣...
我發覺lucky d 腳趾有少少皮係度...
不過就唔係腳瘡黎...
但我諗我都要同佢去睇下有冇事...
BB囡 2008-12-29 04:03:45 PM
其實真係好難睇嫁...
係腳踭個到...而且bb囡佢一抱佢就走
好彩去剪甲比姐姐發現到
kittyz 2008-12-29 06:17:28 PM
原帖由 BB囡 於 2008-12-29 04:03 PM 發表
其實真係好難睇嫁...
係腳踭個到...而且bb囡佢一抱佢就走
好彩去剪甲比姐姐發現到

其實有好多兔仔都吾中意俾人抱架..
但係因為我一定要同佢梳毛同剪指甲
所以一定要捉住佢lor
隻手損曬都要捉佢:059:
tiffany2003hk 2008-12-30 12:00:35 PM
BB囡媽咪~~
你地係邊間8號X呀?????
大富翁 2008-12-30 12:11:51 PM
生腳瘡,,,你可以摸下兔兔隻腳踭位.....注意: 如果唔係好嚴重..係唔可以睇到的..
所以主人就要摸下喇..如果你摸到有一忽係冇左d 毛毛...有dd 紅紅地
就係腳瘡喇!!!...但紅紅地唔係算嚴重!
如果再更加嚴重會有"龍"出現....所以你地要俾兔兔行多d!!
如果真係好擔心就可以買張vetbad 放係寵低...可能減少腳瘡惡化
p.s:腳瘡係會好難好!!但主人可以放心..如果唔係太嚴重的話...應該問題不大!!
BB囡 2008-12-30 12:28:17 PM
原帖由 tiffany2003hk 於 2008-12-30 12:00 PM 發表
BB囡媽咪~~
你地係邊間8號X呀?????

係屯門呀
BB囡 2008-12-30 12:29:44 PM
原帖由 大富翁 於 2008-12-30 12:11 PM 發表
生腳瘡,,,你可以摸下兔兔隻腳踭位.....注意: 如果唔係好嚴重..係唔可以睇到的..
所以主人就要摸下喇..如果你摸到有一忽係冇左d 毛毛...有dd 紅紅地
就係腳瘡喇!!!...但紅紅地唔係算嚴重!
如果再更加嚴重會有 ...

如果唔用vetbad同毛巾可以ma
大富翁 2008-12-30 02:02:05 PM
咁我又唔係好清楚
但係俾兔兔行多d 的確係有幫助!!
hh0 2008-12-30 02:32:07 PM
如果睇到腳板底冇左d 毛, 紅紅地,硬硬地, 但無膿
係腳枕,未算腳瘡,情況好輕微姐
keep住搽vaseline就好快無事ga la
同時需要注意唔好太肥太重,對腳仔做成壓力
加塊vetbed就行得舒服d
kittyz 2008-12-31 05:09:25 PM
ramsey都有咁既情況
我問左兔協佢話係腳枕
但係佢無話要搽vaseline bor?
應該點做?:067:

快速發帖