我住新界,而家出面落緊雨,滴滴搭搭都幾嘈,
我開左兔兔個籠門成晚, 放哂d食物係門口都引唔到出來, 好似唔想走出來玩..
佢又唔似病,又唔係冇胃口(我放番d食物入籠佢都會食),
唔通好似我屋企隻狗甘怕行雷閃電??
你地隻兔兔有冇試過甘啊?
大富翁 2008-12-30 01:31:30 AM
真係有唔少兔兔都係怕行雷閃電的....
如果你隻兔兔有怕都唔出奇.
hh0 2008-12-30 09:30:56 AM
我隻隻兔兔都唔怕行雷閃電
可能你的兔兔仲細
琴晚落大雨咩?
siuling1200 2008-12-30 09:42:30 AM

回復 3# 的帖子

我屋外有個簷蓬, 隻兔仔個籠又近窗, "滴滴打打"好大聲...
love_penny 2008-12-30 11:37:48 AM
PENNY怕行雷閃電GA
一行雷之前就會”dum”地
wesky 2008-12-30 02:20:11 PM
行雷就可能會怕 #^54^#
helen_laam 2008-12-30 04:11:05 PM
我估我隻兔兔應該閃電行雷都唔會怕......
因為我媽咪有時o係廚房整跌d煲煲碟碟~~
佢仲好"之油"咁食草~~
好似乜事都冇咁......
我就反而嚇親......
siuling1200 2008-12-30 05:00:48 PM

回復 5# 的帖子

嚇到dum地...
咁咪好搞笑, 好Q囉...
哈哈
LatteMum 2008-12-30 08:30:32 PM
哈..Latte聽到行雷聲會嚇到跳一跳,之後隻耳仔豎起哂..#^74^#
過多陣佢就會繼續佢既食草行動#^70^#
`Shusonbaby||' 2008-12-30 10:41:18 PM
有次夜既行左個勁大聲既雷
我都嚇醒左., 之後仲聽到房出面有"bom"bom"聲!!!
原來係coffee dom 地...
佢應該都係嚇親.
諗住開籠摸下佢
佢即刻跑左出黎.
4圍走....佢真係好驚..
波丸媽 2008-12-31 12:29:13 PM
wesky 講得唔清楚~小丸行雷會縮埋個頭仔架~~

快速發帖